Ticība dod mums drosmi tad, kad mēs savā priekšā vairs neredzam gaismu. /Orisons Svets Mardens - visiem/

- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)

Attēls 15/42
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.06.2011 02:32 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 02:32:17 - Rakstīja :
VISTAS FILEJA BALZAMIKO MĒRCĒ

Sastāvdaļas (2 porcijas, kopā 4,75V)
2 vistas filejas 360gr. 4 OV
2 ēd. k. Balzamiko (balsamico) etiķis
1 ēd. k. medus 0,75 NV
1. ēd. k. sojas mērce
sāls, pipari

Ar asu nazi vistas filejas augšpusē iegriež 4-5 apt. centimetru dziļas rievas. Marinējot vistas fileju, to vienmēr vajadzētu atcerēties - šādi marināde tiek klāt arī filejas viducī.
Sajauc balzamiko, medu, sojas mērci, šķipsnu sāls un piparus. Marinādi vajadzētu pagaršot, jo katram no mums ir sava īpatnējā garšas izjūta. Ja šķiet par skābu, var pievienot mazliet medu, ja par saldu - balzamiko etiķi. Skatām sāli!
Liekam traukā ar vāku vistas filejas, uzlejam marinādi, rūpīgi apmaisām un ievietojam ledusskapī uz 6-8h. Man vislabāk patīk iepriekšējā vakarā iemarinētā gaļa, kad tā ledusskapī ir atradusies ~20-24h.
Kad vista iemarinēta, sakarsējam pannu un liekam to virsū. Jāatceras, ka vistas fileju nedrīkst pārcept! Tad tā kļūst sausa un negaršīga. Principā pietiek ar ~3-4 min. no katras puses, cepot uz lielas liesmas. Cepšanas laikā (kamēr vēl nav izstrādājušās iemaņas, kad uz aci var noteikt gatavības pakāpi) var ar asu nazīti iegriezt līdz viducim, lai pārbaudītu, vai tas nav jēls.
Es gaļu un zivis parasti cepu bez eļļas, taču ja panna ir tāda, kas mēdz piedegt, eļļa tomēr ir jāuzlej.

Lai garšo!

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 09.06.2011 11:17 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 11:17:39 - Rakstīja :

Vai vēl vispār iespējams labāk iekārdināt????  Laikam tad, ja vēl varētu pārraidīt smaržu un čurkstošo skaņu kopā ar bildi! 


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 09.06.2011 12:25 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 12:25:33 - Rakstīja :
Sis ari,noteikti,ka ir labu labais. Nakamreiz, taisot vistinu tiks  noprovets!

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.06.2011 12:50 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 12:50:48 - baibinjsh1 Rakstīja :
Vai vēl vispār iespējams labāk iekārdināt????  Laikam tad, ja vēl varētu pārraidīt smaržu un čurkstošo skaņu kopā ar bildi! 

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.06.2011 12:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 12:51:15 - denia Rakstīja :
Sis ari,noteikti,ka ir labu labais. Nakamreiz, taisot vistinu tiks  noprovets!
ja garšo saldskābās kombinācijas, noteikti!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 01:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 01:43:05 - champagne Rakstīja :
ja garšo saldskābās kombinācijas, noteikti!
Ja,saldskabas kombinacijas man tik loti iet pie sirds Paldies par TIK superigajam saldskabajam receptem!!! Kas nav ests ilgu laiku,uz to seviski liela kare. Burkanu salatini man tagad top katru dienu

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 13:09 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 13:09:18 - denia Rakstīja :
Ja,saldskabas kombinacijas man tik loti iet pie sirds Paldies par TIK superigajam saldskabajam receptem!!! Kas nav ests ilgu laiku,uz to seviski liela kare. Burkanu salatini man tagad top katru dienu
Paldies arī Tev, jo kā jau teicu - pateicoties tieši Tavām super receptēm pievienojos FD pulkam!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 13:59 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 13:59:49 - champagne Rakstīja :
Paldies arī Tev, jo kā jau teicu - pateicoties tieši Tavām super receptēm pievienojos FD pulkam!
Tiesam??? Nu feini!!!
Ta jau ir,ka paskatototies uz  FD receptem,jebkurs var nakt pie secinajuma,ka tievet var ari tad,ja ed daudz un garsigi!