Cilvēka vērtību nosaka nevis tas, ko viņš spēj sasniegt, bet gan tas, ko viņš dod. Centieties kļūt nevis par veiksmīgu cilvēku, bet vērtīgu. /Alberts Einšteins/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 105/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 19:06 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 19:06:32 - Rakstīja :

Kirbju sendvidzs

Viens no maniem pedeja laika ejosakajiem edieniem.Priece gan acis,gan garsu karpinas.

1 sendvidzasm nepieciesams:

-300 g kirbja (aptuveni 150 g sver viena kirbja ripina),

-30 g "Brie" siers (var likt ari citu),

-20 g kastani (3 gab,ja velas,var likt vairak).Izmantoju vakuumiepakojuma jau gatavus lietosanai.

-baklazana ripina,

-rukola,

-sals,pipari pec garsas,

-balzamico vina etikis,

-1 tejkarote medus (ja velas)

Pagatavosana:

Kirbi nomizo un griez aptuveni 2-3 cm biezas ripas. Ta ka kirbis ir loti ciets,taja no vienas puses saduru ar daksu,izveidojot nelielus cauruminus. Nogriez aptuveni 1 cm baklazana ripu un visu liek krasni.Aptuveni pec 10 minutem uzliek baklazana ripu virsu kirbim,uzlej tejkaroti (var ari mazak) medus,liek" Brie"sieru un tam pa virsu uz pusem sagrieztus kastanus un cepj visu talak vel aptuveni 10 minutes. Kad sendvidzs gatavs,liek skivi un ed kopa ar rukolu (vai citiem salatiem),ko parlej ar balsamico.Sals,pipari pec garsas.

 

 


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 23:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 23:38:57 - Rakstīja :
Nu riktīgs burgers! Kombinācija super - ķirbis, brie, kastaņi un baklažāni... Jēziņ, jau nakts, bet man pilna mute siekalām!!!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 15:55 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 15:55:33 - champagne Rakstīja :
Nu riktīgs burgers! Kombinācija super - ķirbis, brie, kastaņi un baklažāni... Jēziņ, jau nakts, bet man pilna mute siekalām!!!

Sis ir loti,loti gards.

Gribu piebilst,ka kastanu vieta varetu likt kaut ko citu,piemeram,gabalinos sagrieztas zavetas viges vai dateleles.


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 20:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 20:58:29 - denia Rakstīja :
Sis ir loti,loti gards. Gribu piebilst,ka kastanu vieta varetu likt kaut ko citu,piemeram,gabalinos sagrieztas zavetas viges vai dateleles.
Mhm.. riekstus noteikti arī, līdzīgi tomēr

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 10.09.2011 00:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/09/2011 00:07:17 - champagne Rakstīja :
Mhm.. riekstus noteikti arī, līdzīgi tomēr

Ja,rieksti ari der,bet man kastani tiesi sava salduma del atgadina nevis riekstus,bet zavetus auglus.


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 10.09.2011 20:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/09/2011 20:40:46 - denia Rakstīja :
Ja,rieksti ari der,bet man kastani tiesi sava salduma del atgadina nevis riekstus,bet zavetus auglus.
Jo kastanus jau var pagatavot dazadi. Tie,kas grauzdeti un krasni cepti,vienmer bus cietaki,Tie,kas variti un tvaiceti,ir mikstaki. Vakuumiepakojumos un tie,kas burkas,vienmer ir loti miksti.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 14.09.2011 11:44 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/09/2011 11:44:19 - denia Rakstīja :
Jo kastanus jau var pagatavot dazadi. Tie,kas grauzdeti un krasni cepti,vienmer bus cietaki,Tie,kas variti un tvaiceti,ir mikstaki. Vakuumiepakojumos un tie,kas burkas,vienmer ir loti miksti.
Kastaņus esmu ēdusi tikai vārītus un ceptus, rūpnieciski ražotus nemaz neesmu noprovējusi. Man ļoti garšo kastaņi, taču to pagatavošana gan ir tāda dikti darbietilpīga - Portugālē pirku veikalā sveramos ar visu miziņu un tad pati ņēmos tālāk.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 16.09.2011 23:28 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/09/2011 23:28:24 - champagne Rakstīja :
Kastaņus esmu ēdusi tikai vārītus un ceptus, rūpnieciski ražotus nemaz neesmu noprovējusi. Man ļoti garšo kastaņi, taču to pagatavošana gan ir tāda dikti darbietilpīga - Portugālē pirku veikalā sveram ...

Sie rupnieciskie jau attiritie,tadi miksti.Atri un erti tad,ja maz vajag,nav japerk kilograms,citadi jau dotu  prieksroku darbietilpigajam procesam.


mellene (on-line)
Publicēts: 20.09.2011 20:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/09/2011 20:43:03 - denia Rakstīja :
Kirbju sendvidzs Viens no maniem pedeja laika ejosakajiem edieniem.Priece gan acis,gan garsu karpinas. 1 sendvidzasm nepieciesams: -300 g kirbja (aptuveni 150 g sver viena kirbja ripina), -30 g "B ...
Kaa ir jaasagatavo eedamie kastani, lai liktu uz saada burgera? Man ir kastani, bet nezinu kaa gatavot: tikai izlobiit, vai jaameercee, jaacep, vai ko ar viniem jaadara?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 21.09.2011 23:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2011 23:11:27 - mellene Rakstīja :
Kaa ir jaasagatavo eedamie kastani, lai liktu uz saada burgera? Man ir kastani, bet nezinu kaa gatavot: tikai izlobiit, vai jaameercee, jaacep, vai ko ar viniem jaadara?
Visvienkarsak ir novarit ar visu mizu vai ari ielikt cepeskrasni (taukvielas nevajag),lai cepjas (grauzdejas). pec tam nolobit un gatavs! Tadus ari var likt kirbjburgeri.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 23.09.2011 08:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/09/2011 08:38:12 - denia Rakstīja :
Visvienkarsak ir novarit ar visu mizu vai ari ielikt cepeskrasni (taukvielas nevajag),lai cepjas (grauzdejas). pec tam nolobit un gatavs! Tadus ari var likt kirbjburgeri.
Tu tos vāri vienkārši, sametot katlā? Nemaz neiegriez krustiņu miziņā? Mani mācīja, ka noteikti krustiņš jāiegriež... Un pēc tam vēl tā miza nāca tik grūti nost, tāpēc man tā ķēpa ne īpaši

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 29.09.2011 00:33 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/09/2011 00:33:24 - champagne Rakstīja :
Tu tos vāri vienkārši, sametot katlā? Nemaz neiegriez krustiņu miziņā? Mani mācīja, ka noteikti krustiņš jāiegriež... Un pēc tam vēl tā miza nāca tik grūti nost, tāpēc man tā ķēpa ne īpaši

Man atkal macija taisit tadu mini iegriezuma vietinu ar nazi,bet citreiz es to nedaru un ir ok. Ja,es vinus sametu visus katla un varu. Ja ieprieks jau zinu,ka liksu,piem.,salatos vai pie darzeniem,tad lieku udenim klat sali,ja zinu,ka bus saldais,tad lieku saldinataju.Nopirku ari anisu,nakamreiz liku klat ari to. Ja,kepa liela vinus mizot,tapec dodu prieksroku jau izlobitiem (sodien redzeju ari saldetus).