- Paksainie un citadi divainie edieni :) (mellene)
Attēls 5/9 Atpakaļ uz galeriju |
Komentēt šo attēlu
Lūdzu, ielogojieties
mellene
(on-line) |
Publicēts: 07.09.2011 21:59 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
07/09/2011 21:59:42 - Rakstīja :
Sis nu ir tas karijs ar kokosriekstu pienu. Soreiz taa sanaaca, ka izmantoju mazliet citus ingredientus, bet iistaa recepte ir saada (neiistaa, manis izmantotaa sodien, iekavinaas). Fenhelis. Fenhelis var nepatikt tiem kuri nespeej noproveet aniisu, tacu vaarot mainaas fenhela garsa, un to vajadzeetu arii labi izvaariit, lai ir loti miiksts. Domaaju, ar ko vareetu fenheli aizvietot un nonaacu pie secinaajuma, ka varbuut ar kirbi, kas arii labi sader ar kokosu un kariju. Taatad: Fenheli sagriez 4 dalaas, izfriez serdiiti, sagraiza kaadu 1 cm biezaas streemelees 1/2 gurkis kubinos, bez suliigaas seklotnes (domaats garais gurkis) Kariji loti stimulee gremosanu, neskatoties uz to ka asi, tie ir arii veseliigi, rada saata sajuutu, un peec tiem iipasi negribas graabstiities pa ledusskapi. Jau sen ieveeroju, ka eedot karijus mazinaas jebkaadas riisanas leekmes, vai vismaz, ir iespeejams vieglaak attureeties. Pameeginiet, kam ir iespeeja. Var arii ar kirbi. |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 08.09.2011 13:22 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 13:22:52 - Rakstīja :
Anīss tiešām nav mana mīļākā garša, taču fenhelis ir ok! Jau minētajā Džeimija Olivera grāmatā ir dikti feinas risotto receptes, kur jūras velšu variācijā tiek izmantots fenhelis - man ļoti, ļoti garšojaKlau, kā Tu skaiti karija pastas? Es toreiz nopirku Tavai foršajai tomātu mērcītei, bet tur diezgan daudz kcal uz iepakojuma bija rakstītas... laikam uz eļļas rēķina, ne?
|
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 08.09.2011 15:03 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 15:03:05 - champagne Rakstīja :
Ui, nekaa neskaitu.... Garsviela ir garsviela, un es jau vairaak par pusotru tk nelietoju... Anīss tiešām nav mana mīļākā garša, taču fenhelis ir ok! Jau minētajā Džeimija Olivera grāmatā ir dikti feinas risotto receptes, kur jūras velšu variācijā tiek izmantots fenhelis - man ļoti, ļoti garš ... Nupat paskatiijos. Mana naak no Taizemes un te vispaar nav mineets, ka taukvielas buutu sastaavaa, tikai garsvielas. Un kaloritaate nav noraadiita. |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 08.09.2011 20:04 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 20:04:57 - mellene Rakstīja :
Mja,es ari secinaju,ka tiesi tam garsvielam,kuras nak no Austrumiem,nav kcal norade,piemeram austeru mercei,zalajam karijam u.t.t..Man gribetos zinat ka garso austeru merce pagatavoti edieni.Vai kada ir meginajusi?
Ui, nekaa neskaitu.... Garsviela ir garsviela, un es jau vairaak par pusotru tk nelietoju... Nupat paskatiijos. Mana naak no Taizemes un te vispaar nav mineets, ka taukvielas buutu sastaavaa, tikai ... |
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 08.09.2011 21:08 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 21:08:40 - denia Rakstīja :
Man gan neesmu lietojusi austeru meerci, bet zivju meerci gan. Arii karijaa, ar kokosriekstu pienu, un arii vistu. Mja,es ari secinaju,ka tiesi tam garsvielam,kuras nak no Austrumiem,nav kcal norade,piemeram austeru mercei,zalajam karijam u.t.t..Man gribetos zinat ka garso austeru merce pagatavoti edieni.Vai kada ... Manupraat karijaa nevar buut iipasi daudz garsvielu, bet zivju meercee 15 g atbilst 0,5 punktiem, ja taa ir taa ko es domaaju. Varbuut arii karijaa ir liidziigi? |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 08.09.2011 23:23 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 23:23:54 - mellene Rakstīja :
Laikam jau tās pastas ir dikti dažādas. Tai, kuru es pirku, sastāvā bija eļļa. Interesanti, kas tad tur tiek pievienots mitrumam?
Ui, nekaa neskaitu.... Garsviela ir garsviela, un es jau vairaak par pusotru tk nelietoju... Nupat paskatiijos. Mana naak no Taizemes un te vispaar nav mineets, ka taukvielas buutu sastaavaa, tikai ga ... |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 08.09.2011 23:25 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 23:25:36 - denia Rakstīja :
Es arī austeru mērci neesmu lietojusi, bet zivju gan. Dikti jokaina tā mērce pati par sevi, bet ēdienā kaut kā sajaucas kopā ar visu pārējo un piedod tādu feinu knifiņu. Kā anšovi
Mja,es ari secinaju,ka tiesi tam garsvielam,kuras nak no Austrumiem,nav kcal norade,piemeram austeru mercei,zalajam karijam u.t.t..Man gribetos zinat ka garso austeru merce pagatavoti edieni.Vai kada ... |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 09.09.2011 10:38 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 10:38:52 - Rakstīja :
Meitenes, gribēju padalīties ar jaunatklājumu Meklējot, kas tas tāds mirins ir, uzdūros lapai cesars.lv - mīlīt, cik interesanti! Tur ir tik daudz visa kā!! Tīri informatīvi apraksti par dažādu austrumu tautu virtuvi un arī ļoti intriģējošas receptes
|
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 09.09.2011 14:18 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 14:18:32 - champagne Rakstīja :
Iesu apskatiit. Starp citu tandori masala vistas recepte kas man uz tandori bundzinas staav ir saada, pavisam vienkaarsa: Sagriez vistu 4- 5 gabalos un katraa gabalaa iegriez 3 dzilus griezienus. Sajauc vienu eedamkaroti ar kaudzi Tandori massala puudera ar divaam taseem naturaalaa jogurta. LIec vistu sinii jogurtaa pa nakti marineeties. Tad iznem vistu no jogurta un 'drain the excess' (nemaaku paartulkot). Ietin vistu follijaa un ieprieks uzsildiitaa kraasnii cep 190 graadu temperatuuraa 1 stundu 10 minuutes. Peec tam paliec zem grilla (lai griezas) kameer vienaadi apbruuninaas. Pasniedz ar riisiem, citronu un siipoliem.
Meitenes, gribēju padalīties ar jaunatklājumu Meklējot, kas tas tāds mirins ir, uzdūros lapai cesars.lv - mīlīt, cik interesanti! Tur ir tik daudz visa kā!! Tīri informatīvi apraksti par dažādu austru ... |
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 09.09.2011 14:21 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 14:21:32 - champagne Rakstīja :
Skidrums tur nav mineets, tacu ja samal siipolu, kiploku, galangu, tumeriku uc, tad manupraat skidruma ir pietiekosi. Pameeginaasu paskiidinaat uudenii, tad redzeesu vai tur ella ir klaat vai nav, manupraat nav.
Laikam jau tās pastas ir dikti dažādas. Tai, kuru es pirku, sastāvā bija eļļa. Interesanti, kas tad tur tiek pievienots mitrumam? |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 09.09.2011 20:33 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 20:33:23 - Rakstīja :
Šodien biju iepirkties Stockmann - batāte ir, kokospiens arī, fenhelis.. tik sarkanās lēcas nedabūju. Oi, un Garam Masala pulveri nopirku! Tikai nezinu, kaut kas man pret to kuminu nav īsti kā vajag... bišku šķebina. Agrāk tā nebijaŠodien izpētīju arī visas karija pastas, kas mums te pieejamas - pilnīgi visām sastāvā ir sojas pupiņu eļļa. Un kaloritāte arī ap 200 uz 100gr.
|
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 09.09.2011 20:35 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 20:35:49 - mellene Rakstīja :
Šis te ir mans Tandoori darinājums, dikti līdzīgi, tikai jogurta vietā tomātos taisīju un nemarinēju:
Iesu apskatiit. Starp citu tandori masala vistas recepte kas man uz tandori bundzinas staav ir saada, pavisam vienkaarsa: Sagriez vistu 4- 5 gabalos un katraa gabalaa iegriez 3 dzilus griezienus. Saja ... |
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 09.09.2011 21:32 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 21:32:58 - champagne Rakstīja :
Var taisiit arii ar citaam leecam, bet tad taas ir pirmaas jaapavaara, jo vaaraas ilgaak. Vaardu sakot - variaacijas. Šodien biju iepirkties Stockmann - batāte ir, kokospiens arī, fenhelis.. tik sarkanās lēcas nedabūju. Oi, un Garam Masala pulveri nopirku! Tikai nezinu, kaut kas man pret to kuminu nav īsti kā vajag.. ... Ja kaada garsviela skebina, tad neliec - ir tacu citas! |
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 09.09.2011 21:39 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 21:39:27 - Rakstīja :
Interesanta recepte. Buus jaapameegina uztaisiit dziivesbiedram.
|
||
Kaivuks (atbalsta Figūras Draugus) |
Publicēts: 20.09.2011 13:22 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/09/2011 13:22:05 - champagne Rakstīja :
Kur lūdzu nopirki Garam masala pulveri?
Šodien biju iepirkties Stockmann - batāte ir, kokospiens arī, fenhelis.. tik sarkanās lēcas nedabūju. Oi, un Garam Masala pulveri nopirku! Tikai nezinu, kaut kas man pret to kuminu nav īsti kā vajag.. ... |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 22.09.2011 17:48 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 17:48:17 - Kaivuks Rakstīja :
Es pirku Stockmann
Kur lūdzu nopirki Garam masala pulveri? |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 23.09.2011 11:50 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
23/09/2011 11:50:30 - Rakstīja :
Mellene, Tu esi zelts!! Šodien pagatavoju, tikko paēdu ar TĀĀĀĀDU baudu!!! Taisīju ar oranžas krāsas batāti, mīlīt, nu vienkārši DEBEŠĶĪGS garšu sajaukums. Lielum lielais paldies no manis
|
||
denia (on-line) |
Publicēts: 29.09.2011 01:29 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
29/09/2011 01:29:47 - Rakstīja :
Man ari loti,loti garsoja! Domaju,ka nakosaja diena taisisu vel,bet nu jau nedelu ka fenhelis mistiski pazudis no veikala plauktiem.
|
||
denia (on-line) |
Publicēts: 30.09.2011 16:41 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
30/09/2011 16:41:06 - denia Rakstīja :
Fenhela vieta liku kirbi,ari garsigi,bet nu ar kombinacija ar fenheli ir debeskiga!
Man ari loti,loti garsoja! Domaju,ka nakosaja diena taisisu vel,bet nu jau nedelu ka fenhelis mistiski pazudis no veikala plauktiem. |
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 03.10.2011 17:36 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 17:36:20 - champagne Rakstīja :
Man prieks, ka Tev garsojoja Champagniit Recepte naak no Svara veerotaaju zurnaala un ja man gribas ko kreptiigu, tad sitais ir tiesi laikaa.
Mellene, Tu esi zelts!! Šodien pagatavoju, tikko paēdu ar TĀĀĀĀDU baudu!!! Taisīju ar oranžas krāsas batāti, mīlīt, nu vienkārši DEBEŠĶĪGS garšu sajaukums. Lielum lielais paldies no manis |
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 03.10.2011 17:37 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 17:37:50 - Rakstīja :
Man liels prieks,Denia, ka Tev arii garsoja. Ja es sitaada tipa eedienus uztaisu, tad tanii dienaa es nekad nepaarsniedzu vieniibas, pat ja pateereeju kokospienu. Vienkaarsi - juutos garsiigi paeedusi ;)
|
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 03.10.2011 17:39 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 17:39:18 - Rakstīja :
Fenhelis ir mans atklaajums. Un ja interesanti pagatavots ir loti garsiigs. Agraak man gan praataa neieenaaktu taadu eest
|
||