Tiklīdz mēs kaut ko sākam slēpt, tā tas aizvien vairāk kļūst redzams. /***/

- Paksainie un citadi divainie edieni :) (mellene)

Attēls 5/9
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
mellene (on-line)
Publicēts: 07.09.2011 21:59 | Atbildēt, citējot šo komentāru
07/09/2011 21:59:42 - Rakstīja :

Sis nu ir tas karijs ar kokosriekstu pienu. Soreiz taa sanaaca, ka izmantoju mazliet citus ingredientus, bet iistaa recepte ir saada (neiistaa, manis izmantotaa sodien, iekavinaas).

Fenhelis. Fenhelis var nepatikt tiem kuri nespeej noproveet aniisu, tacu vaarot mainaas fenhela garsa, un to vajadzeetu arii labi izvaariit, lai ir loti miiksts. Domaaju, ar ko vareetu fenheli aizvietot un nonaacu pie secinaajuma, ka varbuut ar kirbi, kas arii labi sader ar kokosu un kariju.

Taatad:
Fenhelis 250 g
Bataate 100 g (man soreiz tika izmantots paratais kartupelis, un arii garsiigi, bet ar bataati sis karijs ir garsiigaaks)
50 grami sarkanaas leecas (es izmantoju bruunaas, jo liidz bioveikalam taa arii netiku, bet bruunaas leecas vaaraas ilgaak apmeeram 40 min, vai drusku vairaak, vai drusku mazaak)
kokospiens 100 ml, labaak trekno
ella 1 tk (var divas, kam atlauj vieniibas)
karija pasta (lietoju dzelteno, bet var jau arii ar karija pulveri) 1 tk (kam patiik ass, tad divas tik uz so daudzumu
200 g buljona (es ielieku apmeeram pusi kubina, sanaak diezgan saals, bet ja citaas eedienreizees saali nelieto tad nekas)
1 siipols

Fenheli sagriez 4 dalaas, izfriez serdiiti, sagraiza kaadu 1 cm biezaas streemelees
Sagriez bataati skeeliitees kaa kartupelus cepsanai, tikai ne paaraak plaani
Sagriez un ellaa apcep siipolu (palielu, bet ne duures lielumaa)
Tad pievieno kariju, cepjot uz leenas uguns kaartiigi sajauc ar siipolu, lai 'atveras smarza'
Tad samaisa ar leecaam un buljonu un kokospienu, ja taas nav sarkanaas leecas un lauj kaadas 15 min pavaariities, tad pieliek kartupeli un fenheli.
Ja ir sarkanaas leecas, tad pievieno bataati un fenheli jau pasaa saakumaa un lauj vaariities kopaa. Neatceros cik ilgi vaaraas ar sarkanajaam leecaam. Laikam kaadas 20 vai +5 minuutes. Vaardu sakot, kad leecas un fenhelis gana miiksti, tad ir gatavs. Porcija sanaak paliela, tacu es ieklaujos 8,5 svara veerotaaju punktos. Un arii recepte nemta no svara veerotaaju zurnaala. Pusdienu eedienreizei tas man nav daudz.
Klaat var eest saadus salaatus (nez kaapeec tie nosaukti 'Raita', lai gan indiesu restoraanaa un graamataa raita bija kaut kas cits, manupraat):

1/2 gurkis kubinos, bez suliigaas seklotnes (domaats garais gurkis)
1/4 paprika arii siiki sagriezta
Meerciitei 1/2 - 1 tk medus + 1 tk aabolu vai baltviina etika.

Kariji loti stimulee gremosanu, neskatoties uz to ka asi, tie ir arii veseliigi, rada saata sajuutu, un peec tiem iipasi negribas graabstiities pa ledusskapi. Jau sen ieveeroju, ka eedot karijus mazinaas jebkaadas riisanas leekmes, vai vismaz, ir iespeejams vieglaak attureeties. Pameeginiet, kam ir iespeeja. Var arii ar kirbi.


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 13:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 13:22:52 - Rakstīja :
Anīss tiešām nav mana mīļākā garša, taču fenhelis ir ok! Jau minētajā Džeimija Olivera grāmatā ir dikti feinas risotto receptes, kur jūras velšu variācijā tiek izmantots fenhelis - man ļoti, ļoti garšoja
Klau, kā Tu skaiti karija pastas? Es toreiz nopirku Tavai foršajai tomātu mērcītei, bet tur diezgan daudz kcal uz iepakojuma bija rakstītas... laikam uz eļļas rēķina, ne?

mellene (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 15:03 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 15:03:05 - champagne Rakstīja :
Anīss tiešām nav mana mīļākā garša, taču fenhelis ir ok! Jau minētajā Džeimija Olivera grāmatā ir dikti feinas risotto receptes, kur jūras velšu variācijā tiek izmantots fenhelis - man ļoti, ļoti garš ...
Ui, nekaa neskaitu.... Garsviela ir garsviela, un es jau vairaak par pusotru tk nelietoju...
Nupat paskatiijos. Mana naak no Taizemes un te vispaar nav mineets, ka taukvielas buutu sastaavaa, tikai garsvielas. Un kaloritaate nav noraadiita.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 20:04 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 20:04:57 - mellene Rakstīja :
Ui, nekaa neskaitu.... Garsviela ir garsviela, un es jau vairaak par pusotru tk nelietoju... Nupat paskatiijos. Mana naak no Taizemes un te vispaar nav mineets, ka taukvielas buutu sastaavaa, tikai ...
Mja,es ari secinaju,ka tiesi tam garsvielam,kuras nak no Austrumiem,nav kcal norade,piemeram austeru mercei,zalajam karijam u.t.t..Man gribetos zinat ka garso austeru merce pagatavoti edieni.Vai kada ir meginajusi?

mellene (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 21:08 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 21:08:40 - denia Rakstīja :
Mja,es ari secinaju,ka tiesi tam garsvielam,kuras nak no Austrumiem,nav kcal norade,piemeram austeru mercei,zalajam karijam u.t.t..Man gribetos zinat ka garso austeru merce pagatavoti edieni.Vai kada ...
Man gan neesmu lietojusi austeru meerci, bet zivju meerci gan. Arii karijaa, ar kokosriekstu pienu, un arii vistu.
Manupraat karijaa nevar buut iipasi daudz garsvielu, bet zivju meercee 15 g atbilst 0,5 punktiem, ja taa ir taa ko es domaaju. Varbuut arii karijaa ir liidziigi?

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 23:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 23:23:54 - mellene Rakstīja :
Ui, nekaa neskaitu.... Garsviela ir garsviela, un es jau vairaak par pusotru tk nelietoju... Nupat paskatiijos. Mana naak no Taizemes un te vispaar nav mineets, ka taukvielas buutu sastaavaa, tikai ga ...
Laikam jau tās pastas ir dikti dažādas. Tai, kuru es pirku, sastāvā bija eļļa. Interesanti, kas tad tur tiek pievienots mitrumam?

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 23:25 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 23:25:36 - denia Rakstīja :
Mja,es ari secinaju,ka tiesi tam garsvielam,kuras nak no Austrumiem,nav kcal norade,piemeram austeru mercei,zalajam karijam u.t.t..Man gribetos zinat ka garso austeru merce pagatavoti edieni.Vai kada ...
Es arī austeru mērci neesmu lietojusi, bet zivju gan. Dikti jokaina tā mērce pati par sevi, bet ēdienā kaut kā sajaucas kopā ar visu pārējo un piedod tādu feinu knifiņu. Kā anšovi

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 10:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 10:38:52 - Rakstīja :
Meitenes, gribēju padalīties ar jaunatklājumu Meklējot, kas tas tāds mirins ir, uzdūros lapai cesars.lv - mīlīt, cik interesanti! Tur ir tik daudz visa kā!! Tīri informatīvi apraksti par dažādu austrumu tautu virtuvi un arī ļoti intriģējošas receptes

mellene (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 14:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 14:18:32 - champagne Rakstīja :
Meitenes, gribēju padalīties ar jaunatklājumu Meklējot, kas tas tāds mirins ir, uzdūros lapai cesars.lv - mīlīt, cik interesanti! Tur ir tik daudz visa kā!! Tīri informatīvi apraksti par dažādu austru ...
Iesu apskatiit. Starp citu tandori masala vistas recepte kas man uz tandori bundzinas staav ir saada, pavisam vienkaarsa: Sagriez vistu 4- 5 gabalos un katraa gabalaa iegriez 3 dzilus griezienus. Sajauc vienu eedamkaroti ar kaudzi Tandori massala puudera ar divaam taseem naturaalaa jogurta. LIec vistu sinii jogurtaa pa nakti marineeties. Tad iznem vistu no jogurta un 'drain the excess' (nemaaku paartulkot). Ietin vistu follijaa un ieprieks uzsildiitaa kraasnii cep 190 graadu temperatuuraa 1 stundu 10 minuutes. Peec tam paliec zem grilla (lai griezas) kameer vienaadi apbruuninaas. Pasniedz ar riisiem, citronu un siipoliem.

mellene (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 14:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 14:21:32 - champagne Rakstīja :
Laikam jau tās pastas ir dikti dažādas. Tai, kuru es pirku, sastāvā bija eļļa. Interesanti, kas tad tur tiek pievienots mitrumam?
Skidrums tur nav mineets, tacu ja samal siipolu, kiploku, galangu, tumeriku uc, tad manupraat skidruma ir pietiekosi. Pameeginaasu paskiidinaat uudenii, tad redzeesu vai tur ella ir klaat vai nav, manupraat nav.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 20:33 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 20:33:23 - Rakstīja :
Šodien biju iepirkties Stockmann - batāte ir, kokospiens arī, fenhelis.. tik sarkanās lēcas nedabūju. Oi, un Garam Masala pulveri nopirku! Tikai nezinu, kaut kas man pret to kuminu nav īsti kā vajag... bišku šķebina. Agrāk tā nebija
Šodien izpētīju arī visas karija pastas, kas mums te pieejamas - pilnīgi visām sastāvā ir sojas pupiņu eļļa. Un kaloritāte arī ap 200 uz 100gr.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 20:35 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 20:35:49 - mellene Rakstīja :
Iesu apskatiit. Starp citu tandori masala vistas recepte kas man uz tandori bundzinas staav ir saada, pavisam vienkaarsa: Sagriez vistu 4- 5 gabalos un katraa gabalaa iegriez 3 dzilus griezienus. Saja ...
Šis te ir mans Tandoori darinājums, dikti līdzīgi, tikai jogurta vietā tomātos taisīju un nemarinēju:

mellene (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 21:32 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 21:32:58 - champagne Rakstīja :
Šodien biju iepirkties Stockmann - batāte ir, kokospiens arī, fenhelis.. tik sarkanās lēcas nedabūju. Oi, un Garam Masala pulveri nopirku! Tikai nezinu, kaut kas man pret to kuminu nav īsti kā vajag.. ...
Var taisiit arii ar citaam leecam, bet tad taas ir pirmaas jaapavaara, jo vaaraas ilgaak. Vaardu sakot - variaacijas.
Ja kaada garsviela skebina, tad neliec - ir tacu citas!

mellene (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 21:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 21:39:27 - Rakstīja :
Interesanta recepte. Buus jaapameegina uztaisiit dziivesbiedram.

Kaivuks
					Poste: 66
Kaivuks (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 20.09.2011 13:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/09/2011 13:22:05 - champagne Rakstīja :
Šodien biju iepirkties Stockmann - batāte ir, kokospiens arī, fenhelis.. tik sarkanās lēcas nedabūju. Oi, un Garam Masala pulveri nopirku! Tikai nezinu, kaut kas man pret to kuminu nav īsti kā vajag.. ...
Kur lūdzu nopirki Garam masala pulveri?

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 22.09.2011 17:48 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 17:48:17 - Kaivuks Rakstīja :
Kur lūdzu nopirki Garam masala pulveri?
Es pirku Stockmann

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 23.09.2011 11:50 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/09/2011 11:50:30 - Rakstīja :
Mellene, Tu esi zelts!! Šodien pagatavoju, tikko paēdu ar TĀĀĀĀDU baudu!!! Taisīju ar oranžas krāsas batāti, mīlīt, nu vienkārši DEBEŠĶĪGS garšu sajaukums. Lielum lielais paldies no manis

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 29.09.2011 01:29 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/09/2011 01:29:47 - Rakstīja :
Man ari loti,loti garsoja! Domaju,ka nakosaja diena taisisu vel,bet nu jau nedelu ka fenhelis mistiski pazudis no veikala plauktiem.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 30.09.2011 16:41 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/09/2011 16:41:06 - denia Rakstīja :
Man ari loti,loti garsoja! Domaju,ka nakosaja diena taisisu vel,bet nu jau nedelu ka fenhelis mistiski pazudis no veikala plauktiem.
Fenhela vieta liku kirbi,ari garsigi,bet nu ar  kombinacija ar fenheli ir debeskiga!

mellene (on-line)
Publicēts: 03.10.2011 17:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 17:36:20 - champagne Rakstīja :
Mellene, Tu esi zelts!! Šodien pagatavoju, tikko paēdu ar TĀĀĀĀDU baudu!!! Taisīju ar oranžas krāsas batāti, mīlīt, nu vienkārši DEBEŠĶĪGS garšu sajaukums. Lielum lielais paldies no manis
Man prieks, ka Tev garsojoja Champagniit  Recepte naak no Svara veerotaaju zurnaala un ja man gribas ko kreptiigu, tad sitais ir tiesi laikaa.

mellene (on-line)
Publicēts: 03.10.2011 17:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 17:37:50 - Rakstīja :
Man liels prieks,Denia, ka Tev arii garsoja. Ja es sitaada tipa eedienus uztaisu, tad tanii dienaa es nekad nepaarsniedzu vieniibas, pat ja pateereeju kokospienu. Vienkaarsi - juutos garsiigi paeedusi ;)

mellene (on-line)
Publicēts: 03.10.2011 17:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 17:39:18 - Rakstīja :
Fenhelis ir mans atklaajums. Un ja interesanti pagatavots ir loti garsiigs. Agraak man gan praataa neieenaaktu taadu eest