Ja cenšaties citos cilvēkos ieraudzīt labo, arī sevī atklāsiet to labo. /Martins Volšs/

- Paksainie un citadi divainie edieni :) (mellene)

Attēls 2/9
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
mellene (on-line)
Publicēts: 31.08.2011 22:48 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/08/2011 22:48:09 - Rakstīja :

Sii recepte noderees eksotisko garsu cieniitaajaam, un man loti zeel, bet es nezinu vai latviesu meiteneem Latvijaa buus pieejamas attieciigaas garsvielas. Katraa zinaa, tiem kam pieejamas un kam patiik indiesu eedieni, sis loti patiks.

Sis ir vegetaarais karijs, bet taa kaa recepti atradu paziistama vieteejaa pavaara graamataa, tas ir mazliet flaamiskots. Pagatavojams aarkaartiigi vienkaarsi un aatri, bet kaa jau teicu - visa saals ir garsvielaas....

1/2 tk koriandra seeklu
1/2 tk kumina (lietoju maltu)
1/2 tk garam masala
1/2 tk kurkuma
1/2 tk cili pulvera
1 kardamona seekla (paakstina ir jaasaspiez, mazaas seeklinas izmanojam, bet kazocinu sviezam prom)
1 kiploka zobins (smuks, bet ne milzis)
1 siipols paliels, bet ne duures lielumaa (pusduures - ok)
100 ml kokosriekstu piena
250 ml uudens
1 saldais kartupelis apmeeram 150 g (bataate)
100 g saldeeti zalie zirniisi
100 g paaksu pupinas (var arii saldeetas)
1 1/2 tomaats (bez aadas (tur vaarosaa uudenii 10 sekundes, tad izgriez serdi un novelk aadu)
1 - 2 tk oliivellas
zalumi beigaas - mazliet koriandra zalumi un kaadas paaris lapinas piparmeetras (siiki sakapaat)
Eed ar riisiem, bet es eesu ar pilngraudu makaroniem, jo riisus biju aizmirsusi nopirkt, garsoja loti labi.

Pagatavo loti vienkaarsi:

saliek rindaa visus vajadziigo garsvielu maisinus,
siiki sakapaa kiploku,videeji siiki (ne tik siiki kaa kiploku) sakapaa siipolu.
Sagriez bataati.
Cep siipolu, kiploku kardamona seeklinas un koriandra seeklinas katlinaa, ellaa.
Tad uz leenas uguns pievieno visas citas garsvielas, aatri, un maisot (ja vajag - pastum nost no uguns uz briitinu. Skataas, lai siipoli, kiploki un visi pulveri labi sajaucas.
Pievieno bataati un pielej uudeni, lauj vaariities.
Tanii laikaa novelk aadu tomaatiem un sagriez kubinos, pievieno katlinaa.
Pievieno kokosriekstu pienu un saali.
Svaigaas paaksu pupinas varaas kaadas ... laikam 10 - 12 minuutes, saldeetaas kaadas 6 - 8 minuutes, tad nu taas pievieno atkariibaa no taa kaadas izmanto. Saldeetie zirniisi uzvaaraas aatri. Par svaigajiem - nezinu.
Vaara kameer gatavs un kameer skidruma paliek mazaak (es sad un tad novaaru uz lielas uguns, ja man skiet paskidrs). Kad karijs gandriiz gatavs un uguns jau jaagriez nost, pievieno sakapaatuas korianndra zalumus (rupji) un piparmeetru (siiki).

Tiem kam ir pieejamas garsvielas un garso kariji - âmeeginiet!


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 01.09.2011 00:03 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/09/2011 00:03:44 - Rakstīja :
Bus janomegina.Man jau majas staav gatavs indiesu garsvielu masijums,so to esmu jau gatavojusi,tikai pielagojot FD.Nesen taisiju kaut ko lidzigu,tikai ar kabaci un spinatiem.Beigas pieliku tikai jogurtu,indiesu garsvielu maisijumu un bija gatavs. Bus vien japieperk garam masala un  kokosriekstu piens (lidz sim no ta izvairijos augstas kaloritates del). Cik vispar sanak kcal uz 100 ml?

mellene (on-line)
Publicēts: 01.09.2011 10:17 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/09/2011 10:17:37 - denia Rakstīja :
Bus janomegina.Man jau majas staav gatavs indiesu garsvielu masijums,so to esmu jau gatavojusi,tikai pielagojot FD.Nesen taisiju kaut ko lidzigu,tikai ar kabaci un spinatiem.Beigas pieliku tikai jogur ...
Es nezinu ne cik kaloriju, ne vieniibu ir kokospienam. Bet bukletaa bija. Peec svara veerotaajiem tam ir 2 punkti par 50 gramiem. Un tas ir loti daudz, tacu ja reekina, ka citaam eediena sastaavdalaam kaloriju ir maz, tad kokospiens un saldais kartupelis ir tas kas panem punktus. Ellu var vienmeer piebremzeet liidz 1 tk. Starp citu, kokosriekstu pieni ir dazaadi: parastais un light. Bet kaa tur ar taam vieniibaam - dievs vinu zina.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 03.09.2011 10:20 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/09/2011 10:20:17 - denia Rakstīja :
Bus janomegina.Man jau majas staav gatavs indiesu garsvielu masijums,so to esmu jau gatavojusi,tikai pielagojot FD.Nesen taisiju kaut ko lidzigu,tikai ar kabaci un spinatiem.Beigas pieliku tikai jogur ...
Vispār jau ar to kokosa pienu ir diezgan čābīgi. Man arī ir vairākas labas receptes, ko dikti kārojas, bet tieši kaloritātes dēļ netaisu. Latvijā light versiju neesmu redzējusi, kaloritāte ir dažāda - visvieglāko atradu Santa Maria ražojumu ar 160kcal uz 100gr (karstajās dienās taisīju saldējumu). 
Man šķiet, ka šie 100ml kokosa piena varētu būt aizstājami ar balto jogurtu, jo izskatās, ka uz visas receptes daudzveidības kokosa garša īpašu lomu nespēlē, tas drīzāk kā "krējumiņš" izmantojams. Vēl funktierēju, ka ja ēstu ar rīsiem vai makaroniem, varbūt arī batāti varētu nelikt, bet šķipsnu salduma tās vietā. Visa "sāls" jau garšvielās tieši rodama

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 04.09.2011 00:25 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/09/2011 00:25:28 - champagne Rakstīja :
Vispār jau ar to kokosa pienu ir diezgan čābīgi. Man arī ir vairākas labas receptes, ko dikti kārojas, bet tieši kaloritātes dēļ netaisu. Latvijā light versiju neesmu redzējusi, kaloritāte ir dažāda - ...

Lidz sim kokosa pienu esmu izmantojusi uz svetkiem un tikai saldo taisot. Man loti griebtos nogarsot ari kartupelus kokosriesktu pienaa u.c.

Pie mums light veresija 100 ml=73 kcal. Parastais kokosa piens 100 ml= 173 kcal. Ja butu bijis mazaks iepakojums,noteikti light panemtu.Bet ta ka pec atversanas bija 2 dienu laika jaizlieto,tad sapratu,ka tik atri so mantu neizlietosu. Ta nu jagaida bridis,kad man pievienosies vairaki edaji,lai laba manta nav jamet ara.

 


mellene (on-line)
Publicēts: 05.09.2011 14:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/09/2011 14:38:27 - champagne Rakstīja :
Vispār jau ar to kokosa pienu ir diezgan čābīgi. Man arī ir vairākas labas receptes, ko dikti kārojas, bet tieši kaloritātes dēļ netaisu. Latvijā light versiju neesmu redzējusi, kaloritāte ir dažāda - ...
Sinii receptee kokoss tiesaam nesit cauri, bet tikai saliek punkrus uz i. Kad es izveelos kokospienu, tad nemu trekno, jo ja jau taisiit ko eksotisku, tad tam arii jaagarso eksotiski. Un tad es neskatos, ka pusdienaas lauvas porcija ir noeesta (vieniibu ietvaros, protams). Tacu bataates patiesiibaa ir loti veseliigas un vinas dod to saldo, miltaino garsu. Man ir veel viena recepte ar kokospienu, bataateem, leecam, fenheli un kariju. Un tur bataates taapat kaa kokospiens ir loti svariigas. Sonedeel uztaisiisu tad ieliksu recepti.

mellene (on-line)
Publicēts: 05.09.2011 14:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/09/2011 14:40:08 - Rakstīja :
Man gadaas pa trijaam dienaam izlietot, bet ilgaak gan neiieteiktu ledusskapii tureet. Man loti garso kokospiens dazaados eedienos. Un kartupeli kokospienaa garso izcili. Ja saliek labu garsvielu kombinaaciju, tad pat saals nav vajadziigs. Tikai tas ka riisi.... Ja eed riisus tad rodas daudz punktu :)

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.09.2011 22:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/09/2011 22:56:58 - mellene Rakstīja :
Sinii receptee kokoss tiesaam nesit cauri, bet tikai saliek punkrus uz i. Kad es izveelos kokospienu, tad nemu trekno, jo ja jau taisiit ko eksotisku, tad tam arii jaagarso eksotiski. Un tad es neskat ...
Tā jau gan ir. Ja vēl mērenību visam šim pasākumam (neizleksēt veselu grāpi vienā piegājienā), tad nekāds kalorijainais kokospiens neskādēs un batāte ne tik

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 06.09.2011 02:03 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/09/2011 02:03:32 - mellene Rakstīja :
Man gadaas pa trijaam dienaam izlietot, bet ilgaak gan neiieteiktu ledusskapii tureet. Man loti garso kokospiens dazaados eedienos. Un kartupeli kokospienaa garso izcili. Ja saliek labu garsvielu komb ...

Es tiesi risus(melos) esmu gatavojusi kokospienaa,nu meli vareja norit,TADS saldais sanaca  Sodien atkal noraudzijos uz kokosa pienu. Ja,ja,ja,ieliec vel kadi recepti ar kokosa pienu,tad 3 dienas pec kartas taps edieni ar kokosa pienu.Prieks,ka atkal virtuve vares "uzcept" ko jaunu  :).

Klau,pec ka garso batate,nekad neesmu edusi,vai kas lidzigs jukai vai kartupelim,tikai vel  miltainaks un saldaks? Skatos,ka nemaz tik traka taa batate nav,100 g=125 kcal. Un pie ka skaitama si batate,vai pie Oglhidratu vienibam ka kartupelis?

Un vel,mums bernu spellaukums atrodas tiesi preti indiesu restoranam. Katru reizi vejss TADU aromantu  atness!!!


mellene (on-line)
Publicēts: 06.09.2011 11:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/09/2011 11:23:32 - denia Rakstīja :
Es tiesi risus(melos) esmu gatavojusi kokospienaa,nu meli vareja norit,TADS saldais sanaca Sodien atkal noraudzijos uz kokosa pienu. Ja,ja,ja,ieliec vel kadi recepti ar kokosa pienu,tad 3 dienas pec ...

Manupraat tas ir burkaana un kartupela krustojums :D Burkaana saldums (pat veel vairaak, kaa vaariitam pastinakam) un kartupela miltainums. It kaa jau ir taas kalorijas, tacu svara veerotaaji belgu vebsaitaa dod 2 punktus par 120 gramiem. Pie kaa vini skaitaas es nezinu... Aa, nee zinu gan. Manaa vecajaa bukletaa bataate ir pie kartupeliem. Ja atradiisu FD bukletus, nezinu ,kur nolikusi, paskatiisos, kas tur teikts un ierakstiisu.


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 13:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 13:18:47 - Rakstīja :
Par eksotiskajām garšvielām runājot... Pirms kāda pusgada nopirku Tandoori Masala garšvielu maisījumu, gribēju noprovēt vienu cāļa recepti. Izmantoju tikai tajā receptē un... aizmirsu. Vakar pusdienās gatavoju tomātus+burkānu+sīpolu+ķiploku un gribēju kariju pielikt, taču izrādījās, ka beidzies. Nejauši uzdūros tam Tandoori, noriskēju un esmu stāvā sajūsmā! Šodien pievienoju kabaču biezzupai, kas bija palikusi no vakariņām - ēdu pilnīgi citu un super gardu zupu!!!

mellene (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 15:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 15:07:05 - champagne Rakstīja :
Par eksotiskajām garšvielām runājot... Pirms kāda pusgada nopirku Tandoori Masala garšvielu maisījumu, gribēju noprovēt vienu cāļa recepti. Izmantoju tikai tajā receptē un... aizmirsu. Vakar pusdienās ...
Man reiz viirs gatavoja ar Tandori, tiesaam, taa bija kaut kaada vista. Bet var arii tandori zivi. Jaapaskataas kaadas receptiites interentaa ar tandori. Zinu, ka loti garsiigi, bet biju aizmirsusi, ka tas pastaav. Pat manaa virtuves skapii veel ir vesela kaarbina.... Paldies, ka atgaadinaaji. Starp citu, kur tu Riigaa vai citur Latvijaa peerc eksotiskaas garsvielas?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 20:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 20:11:06 - champagne Rakstīja :
Par eksotiskajām garšvielām runājot... Pirms kāda pusgada nopirku Tandoori Masala garšvielu maisījumu, gribēju noprovēt vienu cāļa recepti. Izmantoju tikai tajā receptē un... aizmirsu. Vakar pusdienās ...
Cik ilgi atverta veida var stavet sis Masala merces?

mellene (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 21:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 21:23:24 - denia Rakstīja :
Cik ilgi atverta veida var stavet sis Masala merces?
Man ir karija pulveris ko mees jau lietojam kaadus 5 gadus. Un nekas. Man ir arii tandori pulveris kas ir paaris gadus vecaaks, bet vai vins veel ir labs - nav ne jausmas.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 23:15 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 23:15:09 - mellene Rakstīja :
Man reiz viirs gatavoja ar Tandori, tiesaam, taa bija kaut kaada vista. Bet var arii tandori zivi. Jaapaskataas kaadas receptiites interentaa ar tandori. Zinu, ka loti garsiigi, bet biju aizmirsusi, k ...
Es pērku Rīgā, Stockmann veikalā. Tur parasti ir diezgan plaša izvēle. Tandoori pirku Latvijā esot, kad vēl dzīvoju Portugālē, jo tur viņi pret austrumu virtuvi izturas diezgan skeptiski

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 23:19 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 23:19:58 - denia Rakstīja :
Cik ilgi atverta veida var stavet sis Masala merces?
Mērcēm jau tas uzglabāšanas laiks nav neko diži garš, bet sausie maisījumi diezgan ilgi var stāvēt. Pāris gadus noteikti. Parasti uzglabāšanas laiks ir uz iepakojuma rakstīts. Bet nu kuriozi arī dažkārt gadās - meita no Ēģiptes bija vedusi garšvielas, ņemu vienu picai paredzētu, labi, ka paskatījos pirms bēru virsū - pilns ar maziem kukainīšiem zini, nošķebināja...

mellene (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 14:08 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 14:08:31 - champagne Rakstīja :
Mērcēm jau tas uzglabāšanas laiks nav neko diži garš, bet sausie maisījumi diezgan ilgi var stāvēt. Pāris gadus noteikti. Parasti uzglabāšanas laiks ir uz iepakojuma rakstīts. Bet nu kuriozi arī dažkā ...
Arii ar pupaam jaauzmanaas. Seviski pavasarii turu taas ledusskapii. Tur ir kaut kaadas pupu musinas, kaapuri kuri izlien no pupas un paliek par musinaam. Reiz domaaju: kas tie par kukainiem seit, virtuvee, pilns! Bet kad atradu..... Fui. Taapeec pupinas peec nopirksanas censos maksimaali aatri izmantot, bet ja nesanaak, tad turu ledusskapii.

mellene (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 14:09 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 14:09:55 - Rakstīja :

Kad atbrauksu, noteikti ienaaksu paskatiities. Baigi interesanti ko vini paardod ;)

Ko vini eed portugaalee? Vai tur ir iipasa virtuve?


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 20:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 20:39:47 - mellene Rakstīja :
Kad atbrauksu, noteikti ienaaksu paskatiities. Baigi interesanti ko vini paardod ;) Ko vini eed portugaalee? Vai tur ir iipasa virtuve?
Viņi Stockmann tirgo ļoti daudz no cesars.lv produkcijas, šodien riktīgi izpētīju plauktus.
Oi, Portugālē ēd frī kartupeļus (vai parastākos čipšus otrajā ēdienā!!!) uz šķīvja kopā ar rīsiem un kādu grilētu gaļu vai zivi (pārsvarā). Austrumu ēstuves pusdienas laikos pustukšas, taču vietējās sēž viens otram uz galvas

mellene (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 21:29 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 21:29:03 - champagne Rakstīja :
Viņi Stockmann tirgo ļoti daudz no cesars.lv produkcijas, šodien riktīgi izpētīju plauktus. Oi, Portugālē ēd frī kartupeļus (vai parastākos čipšus otrajā ēdienā!!!) uz šķīvja kopā ar rīsiem un kādu g ...
Uzas. :D
Belgi gan ir dikti izveeliigi eesanaa. KAtraa zurnaalaa ir pa receptei vismaz un 10 padomi kur un kaa interesantaak un garsiigaak paeest. Austrumu eestuves arii ir noslogotas. Viss liidzsvaraa. Bet kaut kaa nevaru iedomaaties cipsus kaa pamateedienu.... Kautkas traks ar tiem portugaaliem :D

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 22:05 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 22:05:13 - mellene Rakstīja :
Uzas. :DBelgi gan ir dikti izveeliigi eesanaa. KAtraa zurnaalaa ir pa receptei vismaz un 10 padomi kur un kaa interesantaak un garsiigaak paeest. Austrumu eestuves arii ir noslogotas. Viss liidzsvaraa ...
Vēl viņi daudz ēd cepeškrāsnī gatavotus ēdienus, vispār jau ļoti garšīgi, tikai viss peld abnormālā eļļas daudzumā! Katrā receptē izmantojamais eļļas daudzums ir 200-250ml!!! Un tas uz max 4 personām
Es gan Beļģijā esmu bijusi tikai caurbraucot, neko īsti nezinu par viņu ēšanas kultūru, bet, domājams, ka līdzinās francūžu paražām, ne?

mellene (on-line)
Publicēts: 11.09.2011 20:29 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/09/2011 20:29:45 - champagne Rakstīja :
Vēl viņi daudz ēd cepeškrāsnī gatavotus ēdienus, vispār jau ļoti garšīgi, tikai viss peld abnormālā eļļas daudzumā! Katrā receptē izmantojamais eļļas daudzums ir 200-250ml!!! Un tas uz max 4 personām ...

Taa ir virtuve ar loti tipisku francisku ievirzi. Ir arii flaamu eedieni, bet princips tas pats: ja gribi gatavot pusdienas - saac vismaz iepriekseejaas dienas vakaraa, ja ne riitaa :D Loti darbietilpiigi. Vini eessanas zinaa ir izlutusi. Loti labi restoraani, bet tazkaart gadaas, ka aizej, samaksaa, bet rezultaats galiigi neatbilst gaidiitajam. Un arii otraadi: pasuuti kaut ko vienkaarsu un tas paarsniedz visus tavus sapnus. Vaardu sakot: maakslai jaapvienojas ar garsu un daudz maz arii daudzumu (smalkajos restoraanos gan porcijas ir loti izsmalcinaatas un biezi vien loti mazas). Lielaakaa dala belgu labpraat gatavo, arii viiriesi kaa arii pavaari ir paarsvaraa viiriesi. Daudzi no viniem nopelna loooooti labi. Cieniijama profesija. Un pavaargraamatu - vesels leerums.

Ellas daudzumi arii seit svaarstas un daudzi cilveeki kam ir mazi beerni (piedevaam 3 - 4) un kuri ir loti aiznemti, biezi vien peerk pusfabrikaatus, neveseliigus eedienus no dzelzs bundzinaam, zupas tetrapakaas utt. Tacu ir liela dala kurus interesee eesanas bauda - un tie tiesaam gatavo. Un veel mazaaka tacu pietiekami liela dala: straadaa labi apmaksaatos darbos, iepeerkas tikai bioveikalos un arii gatavo veseliigi. Tacu taadu nav vairaakums ;)


mellene (on-line)
Publicēts: 11.09.2011 20:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/09/2011 20:31:16 - Rakstīja :
Viens ko es seit iemaaciijos: sasaldeet jau gatavu eedienu 'nedienaam', kad nav laika. Nav veseliigaakais variants, tacu labaaks nekaa veikalaa. Tad tikai iznem plastmasas kastiiti no ledusskapja, atlaidini un uzsildi.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 24.09.2011 13:20 | Atbildēt, citējot šo komentāru
24/09/2011 13:20:55 - Rakstīja :
Man jau otro dienu pēc kārtas top Tavas smaržīgi garšīgās receptes Ar tādu baudu ēdu, neskatoties uz to, ka nebija kardamona, batātes un zirnīšu. Liku parasto kartupeli un 200gr pākšu pupiņas, bet nu vienalga, tāda ņamma Man koriandra sēkliņas vispār ļoti garšo, tas patiesi bija baudījums uzkosties kādai Paldies mīļš!!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 30.09.2011 16:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/09/2011 16:37:42 - Rakstīja :
Nekur neesmu atradusi kardamona seklu (paksti). Bet nopirku  maltu kardamonu un tad ari bija tikai baltais. Vai tas ir tas pats?

mellene (on-line)
Publicēts: 03.10.2011 20:50 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 20:50:46 - denia Rakstīja :
Nekur neesmu atradusi kardamona seklu (paksti). Bet nopirku maltu kardamonu un tad ari bija tikai baltais. Vai tas ir tas pats?
Nekad neesmu redzeejusi maltu kardamonu... Tu uzraksti google 'kardamons juusu valsts valoda un redzeesi kas tur rakstiits; Vai arii uzklikskini uz atteeliem 'pictures' vai kaa flaamiski afbeeldingen, vai kaa spaaniski.... nezinu ;) Taas kardamona paakstinas ir loti masinas, ne garaakas par 1,5 cmi vai 1 cm, un ieksaa ir seeklinas. Bet esmu dzirdeejusi par kardamona cepumiem, taatad pulverii arii pastaav. Bet vai vini ir dazaadu kraasu man nav ne jausmas. Drosi vien, ka var tacu mazliet pievienot maltu, tikai uzmaniigi, garsa var buut diezgan giftiiga ( vismaz seeklinaam).

mellene (on-line)
Publicēts: 03.10.2011 20:52 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 20:52:50 - Rakstīja :
Lai labi garso un kilogrami kuust! Karijiem piemiit taa mistiskaa iipasiiba:vienlaiciigi  pabarot, garsot un uzlabot gremosanu.