Tev ir jābūt kādam sapnim. Ja tev nav sapņa, kā gan tu to piepildīsi? /no filmas "Klusais okeāns"/

- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)

Attēls 21/42
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 18.06.2011 23:15 | Atbildēt, citējot šo komentāru
18/06/2011 23:15:10 - Rakstīja :
PILNGRAUDU MAKARONI AR TUNCI UN PARMEZĀNU

Ideāls ātrais variants pusdienām vai vakariņām. Tuncim, sieram un makaroniem mājās vajadzētu būt vienmēr, no šiem produktiem var pagatavot tiešām ātru un sātīgu maltīti!

Sastāvdaļas (2 lielas porcijas, kopā 12V)
150gr pilngraudu makroni (6 LV)
150gr tuncis savā sulā (2 OV)
1 sīpols, 1 tomāts (1 DV)
ķiploks
sāls, pipari
2.t.k. olīveļļa (1 TV)
1 t.k. baltvīna etiķis
40gr parmezāns (2 OV)

Vieglā sālsūdenī novāra makaronus, nokāš.
Sīpolu sagriež četrās daļās, pēc tam plānās šķēlītēs. Tomātus sagriež mazos gabaliņos. Ķiploku sakapā vai sarīvē uz smalkākās dārzeņu rīves.
Uzkarsē pannu, uzlej eļļu un uz nelielas uguns pasutina sīpolus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi un mīksti, pievieno tomātus un ķiplokus un vēl mazliet pasutina. Pievieno tunci ar visu sulu. Pieliek sāli, piparus un tējkaroti baltvīna etiķa (var aizvietot ar citrona sulu). Vēl mazliet pasautē.
Sagatavoto tunča maisījumu liek uz vārītajiem makaroniem un pārkaisa ar svaigi rīvētu parmezānu. Gatavs!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 19.06.2011 22:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
19/06/2011 22:39:56 - Rakstīja :

Kads nammigs  gardums!

 Tiesam,loti atri pagatavojams ediens,es ari kaut ko lidzigu sad-tad uztaisu.Kad gribas pikantu,piesauju klat vel cilli un ja  vienibas atlauj,klat l pieberu rozines.

P.S. Es ari parsvara izmantoju pilngraudu makaronus,man pat tie labak garso.


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 00:25 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 00:25:16 - denia Rakstīja :
Kads nammigs  gardums!  Tiesam,loti atri pagatavojams ediens,es ari kaut ko lidzigu sad-tad uztaisu.Kad gribas pikantu,piesauju klat vel cilli un ja  vienibas atlauj,klat l pieberu rozines. P.S. Es a ...
Jā, man arī pilngraudu makaroni pat labāk tīk nekā parastie Un paldies par ideju par rozīnēm - neesmu nekad šādam likusi klāt, noteikti pamēģināšu!

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 16:26 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 16:26:45 - denia Rakstīja :
Kads nammigs  gardums!  Tiesam,loti atri pagatavojams ediens,es ari kaut ko lidzigu sad-tad uztaisu.Kad gribas pikantu,piesauju klat vel cilli un ja  vienibas atlauj,klat l pieberu rozines. P.S. Es a ...
Tavas idejas iespaidā šodien pagatavoju tunci ar šampinjoniem, rozīnēm un ciedru riekstiem un ēdu ar rīsu nūdelēm. Ak, cik garšīgi!!! Liels paldies, Denia!