Tāpat kā labirintā, arī dzīves gaitās gadās nonākt strupceļā. Taču no tā allaž ir izeja, atliek tikai to meklēt. /***/

- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)

Attēls 20/42
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 17.06.2011 15:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/06/2011 15:54:01 - Rakstīja :
Atkal jau sorbets!:) Šoreiz - MOJITO jeb PIPARMĒTRA ar LAIMU

Vienu gan teikšu - nu dikti daudz saldums šamai receptei vajadzīgs! Ar brūno cukuru veidojot sanāk ļoti kalorijām bagāts, taču cukura aizvietotāju tādos daudzumos laikam tomēr nebūtu ieteicams lietot... Es liku sešas ēdamkarotes, bet varēja būt vēl vairāk! Tā kā pirms gatavot, jāizvērtē visi plusi un mīnusi:)

Sastāvdaļas (vienības nerakstu, jo atkarīgs no tā, ko izmanto - cukura vai aizstājēju):
100ml laima sula (sanāca 4 laimi)
450ml ūdens
10-12 piparmētru lapas
6 ēd.k. brūnais cukurs vai cukura aizvietotājs

Ūdeni uzvāra, pieliek cukuru un piparmētru lapas. Vāra 5-7 min. Atdzesē un caur sietiņu nokāš. Ja lieto cukura aizvietotāju, to pievieno, kad piparmētru novārījums jau atdzisis. Samaisa ar izspiesto laimu sulu un liek ledusskapī lēzenā traukā. Ik pa 40-50 minūtēm apmaisa un tā 3-4 reizes.

Nākamreiz pievienošu 50ml balto rumu - būs man īsts, saldēts MOJITO! Protams, rums dod papildus vienības, bet! Alkohola pievienošana saldējumam padara tā konsistenci maigāku un vijīgāku, sorbeti nav tik ledaini un krīstālīgi.

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 17.06.2011 18:13 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/06/2011 18:13:56 - Rakstīja :
slinkum slinkum  atlaid mani! kad man būs radošais  noskaņojums, katru dienu taisīšu vismaz vienu tavu ēdienu!

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 18.06.2011 10:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
18/06/2011 10:07:24 - melllene Rakstīja :
slinkum slinkum  atlaid mani! kad man būs radošais  noskaņojums, katru dienu taisīšu vismaz vienu tavu ēdienu!
Katrai lietai savs laiks Piemēram, man pašai ļoti periodiski uznāk īpašie gatavošanas brīži, tad atkal norimstas... Un no jauna! Tā arī ar visu pārējo šajā dzīvē

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 19.06.2011 22:42 | Atbildēt, citējot šo komentāru
19/06/2011 22:42:18 - Rakstīja :

Izskatas tik gardi! Un tik pieskanots traucins


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 19.06.2011 22:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
19/06/2011 22:43:47 - champagne Rakstīja :
Katrai lietai savs laiks Piemēram, man pašai ļoti periodiski uznāk īpašie gatavošanas brīži, tad atkal norimstas... Un no jauna! Tā arī ar visu pārējo šajā dzīvē
Man ari sadi iedvesmas brizi uznak un pariet. Citreiz esmu gatava visu dienu pavadit virtuve,bet citreiz gribas kaut ko tik "uz atru roku" pagatavot.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 00:27 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 00:27:16 - denia Rakstīja :
Izskatas tik gardi! Un tik pieskanots traucins
Paldies! Pašam jau par sevi tam sorbetam nav nekāda skata, trauciņš glābj visu