Līksmam cilvēkam ir radošs spēks, pesimistam tā trūkst. /***/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 89/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 01:15 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 01:15:07 - Rakstīja :

Pasta con le sarde alla siciliana (sardines siciliesu gaume)

Ja ir pieejamas visas sastavdalas,noteikti kadreiz vajag izmeginat so edienu,jo tas ir nu TIK,TIK LOTI gards! Fenhelis lieliski sapas ar sardinem un asais cili,rozines,rieksti,safrans tikai papildina viens otru. Loti aromatisks ediens un garsu bukete vnk fantastiska! Porcija sanak samera liela,var est divos piegajienos.

Sardinu vieta var tikt izmantotas ari citas zivis (tas gan tad nebus isti siciliski,bet nu ari sanaks garsigi). Piemeram,var gatavot no tunca un ja nepatik fenhelis,to var aizstat ar dillem vai citam garsvielam.

1 personai nepieciesams:(3,5 ObV+1 AV+3 OhV+0,5 DV)

-180 g sardines,

-25 g fenhela lapinas,

-7 g ciedru rieksti,

-15 g rozines,

-paris safrana lapinas,

-5 g ellas

-puse sipola,

-neliela kiploka daiva,

-1 tomats(ja grib,var likt ari vairak) vai tomatu pasta,

-nedaudz (aptuveni 100 ml)sausais baltvins,

-400 ml zivju buljona

-cili pipars (ja velas pikantu)

-parmezans 10 g,

-75 g spageti

-sals pec garsas

Pagatavosana:

Sardinem nonem zvinas,galvas un atbrivo no asakam,nomazga un atliek. Sagriez kiploka daivu,sipolu un fenheli. Panna 5 g ellas apcepj koploka daivu,sipolu.Ja velas pikantu,pievieno sagrieztu cili (sasmalcinatu paksti vai saberztu sausa veida). Pievieno ciedru riekstus un rozines.Tad liek fenheli un kubinos sagrieztus tomatus (vai tomatu pastu).Pec laicina(aptuveni 2-3 min.)pievieno ari sardines.Tas nav nepieciesams griezt,liek veselas,jo varisanas procesa tapat izskidis. Visu apmaisa un pielej vinu. Kad tas iztvaikojis,lej klat karstu buljonu ,pieliek safrana lapinas un lauj visam aptuveni 25 minutes varities. Pa to laiku salsudeni izvara spageti,nokas.Ja grib skidraku merciti,tad var pievienot ari nedaudz makaronu udeni. Pec tam visu sajauc un pasniedz ar rivetu parmezanu.


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 01:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 01:23:12 - Rakstīja :
Šis man noteikti patiktu Vienīgi par fenheli neesmu pārliecināta, iedomājies, neesmu to nekad gatavojusi!!! Un vēl - baigais slinkums sardīnes tīrīt
Tu buljonu no kubiņa liki, ja? 
Vispār Tu esi baigais malacis! Ar mazuli, rūpēm par ģimeni, un atliek laiks vēl brīnišķai kulinārijas mākslai

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 02:06 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 02:06:39 - champagne Rakstīja :
Šis man noteikti patiktu Vienīgi par fenheli neesmu pārliecināta, iedomājies, neesmu to nekad gatavojusi!!! Un vēl - baigais slinkums sardīnes tīrīt Tu buljonu no kubiņa liki, ja? Vispār Tu esi bai ...

Agrak dzeru fenhela teju,tapec man si fenhela garsa bija jau pazistama.Sardines mums reizem tirgo jau iztiritas un bez asakam-filejas. Soreiz iztiritas  bija jau izpirktas un ja,nacasmajas  bisku patirit! Man LOTI patik gatavot.Mazajam ari,mes visa gimene tadi :) Tu jau ari esi liela malacite,ka neturi sveci zem pura,bet dalies ar TIK superigi gardam receptitem


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 16:15 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 16:15:09 - denia Rakstīja :
Agrak dzeru fenhela teju,tapec man si fenhela garsa bija jau pazistama.Sardines mums reizem tirgo jau iztiritas un bez asakam-filejas. Soreiz iztiritas  bija jau izpirktas un ja,nacasmajas  bisku pati ...
Redz, kā es te komentēju, neizlasot līdz galam recepti Fenheļa lapiņas, ne pats fenhelis vajadzīgs Domājams, ka labi ar dillēm var iztikt, ne? Un pastāsti man, lūdzu, par buljonu, tas no kubiņa?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 17:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 17:22:46 - champagne Rakstīja :
Redz, kā es te komentēju, neizlasot līdz galam recepti Fenheļa lapiņas, ne pats fenhelis vajadzīgs Domājams, ka labi ar dillēm var iztikt, ne? Un pastāsti man, lūdzu, par buljonu, tas no kubiņa?

Ja,saja recepte vajadzigas fenhela lapinas(ja tas var nosaukt par lapinam).Pastastisu ka man pirmo reizi gaja.Seit visos sturos aug fenhelis.Zinatajiem vel parprasiju drosibas labad,vai tiesam fenhelis?Ja.Nu tad saravu sis "lapinas" un liku klat.Bet izradas,ka savvalas fenhela lapas neder,tas ir cietas ka dratis (bet garso tapat ka darza kultivetajiem).Nacas man pirmo porciju si iemesla del izmest. Tagad es perku tirgu.

Ja,seit izmantoju zivju buljona kubinu.Citreiz leju klat jau gatavu izlejamo zivju buljonu,kas tiek tirgots 1 l pakas. Citreiz (atzisos,loti reti),gatavoju pati. Un ir reizes,kad izlidzos tikai ar universalo zivs garsvielu.


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 17:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 17:23:55 - denia Rakstīja :
Ja,saja recepte vajadzigas fenhela lapinas(ja tas var nosaukt par lapinam).Pastastisu ka man pirmo reizi gaja.Seit visos sturos aug fenhelis.Zinatajiem vel parprasiju drosibas labad,vai tiesam fenheli ...
Ja,protams, var izlidzeties ari ar dillem,tikai garsa bus pilnigi cita!

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 22:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 22:40:35 - denia Rakstīja :
Ja,protams, var izlidzeties ari ar dillem,tikai garsa bus pilnigi cita!
Kāpēc man atmiņā ir palicis, ka fenhelim bija ļoti līdzīga garša dillei? Es atceros, ka savai jau lielajai meitai devu fenheļa tējiņu dzert, kad pavisam maziņa bija, lai vēderiņam vieglāk
Ai, kā Tu mani iedvesmo ar savām foršajām receptēm!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 11.06.2011 00:17 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2011 00:17:07 - champagne Rakstīja :
Kāpēc man atmiņā ir palicis, ka fenhelim bija ļoti līdzīga garša dillei? Es atceros, ka savai jau lielajai meitai devu fenheļa tējiņu dzert, kad pavisam maziņa bija, lai vēderiņam vieglāk Ai, kā Tu m ...

Paldies,paldies,tas ir abpuseji!

Es vel tagad dodu fenhela teju mazajam.Vinam (fenhelim) garsa ir nedaudz saldena,tada loti maiga.Esmu edusi ari lidzigas kondzas,kas pec garsas lidzinas fenhelim,bet nu vairs neatceros,ka sauc.


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 11.06.2011 00:34 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2011 00:34:25 - denia Rakstīja :
Paldies,paldies,tas ir abpuseji! Es vel tagad dodu fenhela teju mazajam.Vinam (fenhelim) garsa ir nedaudz saldena,tada loti maiga.Esmu edusi ari lidzigas kondzas,kas pec garsas lidzinas fenhelim,bet n ...
Fenhelis mazliet anīsam nelīdzinās, ne?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 11.06.2011 02:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2011 02:11:05 - champagne Rakstīja :
Fenhelis mazliet anīsam nelīdzinās, ne?
Kada isti bija  anisa garsa?
Kaut ka neizmantoju so garsvielu.Bet paskatijos google,ka izskatas aniss un ja kaut ko nejaucu,tad aniss auga Latvija.Ja tas ir tas,ko ed domaju,tad ja,garsas ir diezgan lidzigas,jo abi ir saldeni!


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 11.06.2011 12:17 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2011 12:17:34 - denia Rakstīja :
Kada isti bija  anisa garsa?Kaut ka neizmantoju so garsvielu.Bet paskatijos google,ka izskatas aniss un ja kaut ko nejaucu,tad aniss auga Latvija.Ja tas ir tas,ko ed domaju,tad ja,garsas ir diezgan li ...
Es anīsu arī neizmantoju, kaut kā nepatīk man tā garša. Jautāju tāpēc, ka tevis minētās končas varētu būt anīsa Domājams, ka fenhelim ar anīsu ir līdzība!