Bet, ja es ļaušos šai baudai tik nesaprātīgi un piesardzīgi, tad tā man vairs nebūs bauda. /Lope de Vega/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 69/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 04.05.2011 23:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/05/2011 23:37:49 - Rakstīja :

Pildita paprika

Ari so recepti esmu parnemusi no vira mates. Varen gardi un satigi un sis pilnigi nav tas gadijums,kad risi nesniedz vajadzigo sata sajutu. Tiesa gan, originalrecepte tika likta  daudz vairak malta gala,tacu liellopa malta gala nav ta liesaka(neskaitot steika(?) gabalus solomillo, kurus tomer zel samalt "kotletes"),tapec malto galu nemu mazdruscin. Lai sanaku optiski vairak,risus uzbriedinaju. Citriez taisu ar liela izmera papriku, bet tada gadijuma to pargriezu uz pusem un tad pildu. Citreiz,ja gribas asuminu,piesauju saberztus cilli piparus.

Nepieciesams:(kopa 7 vienibas) 4 nelielas paprikas (katra svara ap 160 g), 50 g risu(izmantoju 3 dazadu risu skirnes-sarkanos,gargraudu un pilngraudu),15 g rozines(bez kauliniem),7 g ciedru rieksti,pipari,sals un galas universala garsviela,80 g liellopa malta gala.

Pagatavosana: Novara risu (udens attieciba 1:3).Kad risi gatavi (miksti),atstaju uz plits,lai briest. Paprikai nogriez augsejo dalu.Galu sajauc ar risiem,sals,pipars,garsvielas pec garsas.Pievieno rozines,ciedru riekstus un visu kartigi izmaisa.Pilda paprika.Cepj sakarseta cepeskrasno 180 grados aptuveni 25-30 min.