Tu nevari būt drošs par minūti, tāpēc nepalaid vējā stundu! /L. Feihivangers/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 129/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 05.10.2011 12:55 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/10/2011 12:55:53 - Rakstīja :
Ā, šitie rīsi, laikam, būs tie, par kuriem teici - ar citronu

Reiz vienā no "Ideālas vakariņas" raidījumiem, kāda namamāte vārīja kartupeļus, pēc tam lēja pāŗi citrona sulu, tātad - kartupeļi ar citronu, bet recepti tieši neatceros, iespējams www.tv3play. var apskatīties...

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 05.10.2011 13:24 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/10/2011 13:24:24 - Elīna. Rakstīja :
iespējams www.tv3play. var apskatīties...
www.tv3play.lv - "Gandrīz ideālas vakariņas", 14. epizode ( kaut kur ap 13.to minūti īsumā parāda kā šos kartupeļus gatavo - ar citrona sulu, rozmarīnu)

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 05.10.2011 22:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/10/2011 22:18:13 - Elīna. Rakstīja :
Ā, šitie rīsi, laikam, būs tie, par kuriem teici - ar citronu Reiz vienā no "Ideālas vakariņas" raidījumiem, kāda namamāte vārīja kartupeļus, pēc tam lēja pāŗi citrona sulu, tātad - kartupeļi ar c ...

Ja,sie ir tie pasi risi Indiesu stila. Pieed pie vegetara karija (iepriekseja bilde).Nom,nom :)

Kartupeli ar citrona sulu-nu ista C vitamina  bumba :) Paldies,ka padalijies. Bus jaizmegina!

www.tv3play.lv  neredzu,nevelk lidz manim


Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 05.10.2011 22:55 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/10/2011 22:55:41 - denia Rakstīja :
www.tv3play.lv neredzu,nevelk lidz manim
Žēl, ka neredzi...
Ideja kāda - ņem kartupeļus ( tur konkrēti ņēma jaunos), kārtīgi nomazgā, sagriež palielās daiviņās, liek vārīties, vāra tiktāl, lai neizjūk, bet gatavi, tad nokāš, kartupeļus pārliek ar eļļu ( varbūt sviestu) sakarsētā pannā, spiež klāt citrona sulu un apcep, pievienojot  vēl rozmarīnu. ceru, ka kaut ko neizlaidu ( stāstu tīri pēc atmiņas)

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 05.10.2011 23:13 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/10/2011 23:13:42 - Elīna. Rakstīja :
ņem kartupeļus ( tur konkrēti ņēma jaunos), kārtīgi nomazgā
Ā, kartupeļus ( sagrieztus daivās) vāra ar visu miziņu, tāpēc tie kārtīgi jāmazgā

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 06.10.2011 17:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
06/10/2011 17:31:58 - Elīna. Rakstīja :
Žēl, ka neredzi... Ideja kāda - ņem kartupeļus ( tur konkrēti ņēma jaunos), kārtīgi nomazgā, sagriež palielās daiviņās, liek vārīties, vāra tiktāl, lai neizjūk, bet gatavi, tad nokāš, kartupeļus pārl ...

Viu,ku neierasti,bet forsi,ka ari kartupeli var pagatavot incigi!

Te nu attela redzamo risu pagatavosana. .Patiesiba nekadas receptes te nav-vienkarsi izvara risus (nemu basmati pilngraudu) un  novariju udens attieciba 1:2. Kartigi nomazga citronu (es gan izmantoju ekologisko,sava darzina audzeto),sagriezu skelites (indiesi gan grieza lielos gabalos) un kad risi gatavi, pievieno risiem,pievieno ari  nedaudz sali. Gatavs! JA velas,risos vel papildus var iepilinat paris piles citrona sulas. Garso super labi (mes ar meitu edam karu muti).

Man ir padoma iegadaties risu katlu.Domaju,ka ja uz risu varisanas beigam saliec citrona skelites,tad bus vel aromatiskak.


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 08.10.2011 11:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/10/2011 11:11:13 - Elīna. Rakstīja :
www.tv3play.lv - "Gandrīz ideālas vakariņas", 14. epizode ( kaut kur ap 13.to minūti īsumā parāda kā šos kartupeļus gatavo - ar citrona sulu, rozmarīnu)
Jā, atceros to raidījumu! Vēl dikti forši sanāk kartupeļi, cepti cepeškrāsnī ar rīvētu citrona miziņu, biki citrona sulas, oregano un ķiploku Var cept gan cepešmaisā, gan arī uz pannas, pievienojot nedaudz buljona.

Jā, un par to pašu raidījumu runājot, tur bija fantastiski gurķu salāti! Es ik pa laikam uztaisu - gurķis+sezama eļļa+ingvera sakne+ķiploks+sojas mērce vai sāls. Ļoti, ļoti garšīgi