Kas nes lākturi sev aiz muguras, tas rada ēnu sev priekšā. /Rabindranats Tagore/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 124/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
mellene (on-line)
Publicēts: 03.10.2011 21:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 21:58:49 - Rakstīja :
Siipoli man garso visos veidos  un sitie izskattaas iipasi gardi! Ceru uz aprakstinu naakotnee ;)

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 04.10.2011 22:15 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/10/2011 22:15:25 - mellene Rakstīja :
Siipoli man garso visos veidos un sitie izskattaas iipasi gardi! Ceru uz aprakstinu naakotnee ;)

Ar kirbjiem pilditi baltie sipoli

No savas viramates iemacijos,ka var pildit visu-tomatus,papriku,kirbi,sipolus...Esmu dazadi eksperementejusi,bet sadi pilditi sipoli garso fantastiski...

4 personam nepieciesams:  

-4 lieli baltie sipoli

-500 g kirbja (mikstums),

-30 g siciliesu mostarda (cukuroti augli),

-30 g rugto mandelu cepumi,

-1 ola,

-15 g riveta parmezana siera,

-skipsna riveta muskatrieksta,

-dazas piles olivellas,

-baltvins (sausais),

-sals,pipari pec garsas

Pagatavosana:

Nomizo kirbi,sagriez kubicinos,liek cepamtrauka,uzliek vaku (ja nav,uzliek folliju) un cepj 180 grados aptuveni 40 minutes.Ieliek cepumus papira maisina un ar miklas rullejamo izrulle-ta,lai butu sikas,sikas drupacas.

Kad kirbis gatavs,iznem no cepamkrasns un ar daksu sastampa.Tad ieguto masu liek traucina un pievieno sadrupinatos cepumus,uzputotu olu, parmezana siera,muskatriekstu,sali un piparus.

Nomizo sipolus.Liek kastroli varities.Udenim pievieno mazliet sali.Vara aptuveni 15 minutes(sipoliem jabut pusmikstiem).Tad nokas un lauj atdzist.Tad nogriez katram sipolam cepuriti un izgrebj viduci(tas pats viegli iznak ara).Izgrebto sipolu masu sakapa.

Panna izsmidzina ellu (0,2 g) un apcepj siplu.Palielina uguns jaudu,pievieno mazliet sali, baltvinu un gaida,kamer baltvins  iztvaiko.Pievieno pie iegutas masas.

Nem siplu,liek taja pildijumu,uzliek" cepuriti" un cepj sakarseta cepskrasni 180 grados.

 


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.10.2011 11:26 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/10/2011 11:26:46 - Rakstīja :
Ak, Tu, kārdinātāja! 
Klau, Denia, cik lieli ir tie sīpoli, lai 4 gb. vēl 500gr. ķirbja iemānītu iekšā?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 05.10.2011 14:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/10/2011 14:31:18 - champagne Rakstīja :
Ak, Tu, kārdinātāja! Klau, Denia, cik lieli ir tie sīpoli, lai 4 gb. vēl 500gr. ķirbja iemānītu iekšā?

Baltie sipoli ir loti lieli(vismaz mums tadus gigantus tirgo),viens sver aptuveni 500 g. Un kad vini izvaras,tad tajos var tik likt un likt to pildijumiu,viss smuki saiet ieksa.


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.10.2011 17:55 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/10/2011 17:55:23 - denia Rakstīja :
Baltie sipoli ir loti lieli(vismaz mums tadus gigantus tirgo),viens sver aptuveni 500 g. Un kad vini izvaras,tad tajos var tik likt un likt to pildijumiu,viss smuki saiet ieksa.
aaaaa, nu tagad skaidrs Godīgi sakot, tik lielus es neesmu manījusi ne Portugālē, ne Latvijā.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 05.10.2011 22:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/10/2011 22:10:38 - champagne Rakstīja :
aaaaa, nu tagad skaidrs Godīgi sakot, tik lielus es neesmu manījusi ne Portugālē, ne Latvijā.
Es  tikai sogad TIK lielus gigantus ieraudziju.Pirku musu  tirdzina pie eko tirgotajiem.