- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)
Attēls 30/42 Atpakaļ uz galeriju |
Komentēt šo attēlu
Lūdzu, ielogojieties
champagne (on-line) |
Publicēts: 23.08.2011 11:49 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
23/08/2011 11:49:57 - Rakstīja :
RATATOUILLE Tiem, kuri redzējuši jauko multenīti Ratatouille (jeb Gardēdis latviskajā versijā), noteikti atpazīs šo peles gatavoto dārzeņu ēdienu, kas senatnē tik ļoti bija iecienīts Francijas laukos. Šis ir viens no mīļākajiem dārzeņu ēdieniem arī man, to var ēst gan siltu, gan aukstu, un garša patiesi ir izcili laba!Cik man zināms, Ratatouille gatavo trīs dažādos veidos - cepeškrāsnī, visus dārzeņus skaisti izkārtojot cepamtraukā, uz pannas - katru pozīciju cepot atsevišķi vai kā parasti gatavoju es - ātrais variants, kur visi dārzeņi tiek samesti uz pannas un sautēti kopā. Šoreiz tapa sarežģītākais variants, kas noteikti ir darbietilpīgāks nekā ātrais, toties daudz skaistāks un krāsaināks. Sastāvdaļas (dārzeņu + tauku vienības = tik, cik izmantosiet!) : 1 zaļais cukini 1 dzeltenais cukini 1 mazs baklažāns 2 vidēji sīpoli 1 oranža (vai sarkana) paprika 3 nelieli tomāti 2-3 ķiploka daiviņas sāls svaigs timiāns olīveļļa Visus dārzeņus sašķēlē plānās šķēlītēs. Es izmantoju manu labāko virtuves draudzeni Bōrner rīvi, bet derēs arī ļoti ass nazis. Visus dārzeņus pamīšus kārto ovālā cepamtraukā, kurš ieziests ar olīveļļu, piemēram - baklažāns, dzeltenais cukini, tomāts, sīpols, zaļais cukini, paprika un atkal no sākuma. Pīrāgu smērējamo slotiņu samērcē olīveļļā un apsmērē sakārtotos dārzeņus. Apkaisa ar sāli, pārber sagrieztas ķiploka šķēlītes, izkārto nelielu saujiņu svaiga timiāna. Cepešpannu pārklāj ar foliju vai pergamentu, bet ne pavisam cieši - tikai tā, lai neapdeg augša. Cep ~45-55 min uz 200-210C uzkarsētā cepeškrāsnī. Šķidrumam ir jābūt iztvaikojušam, taču dārzeņus nedrīkst pārcept. |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 25.08.2011 01:04 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/08/2011 01:04:23 - Rakstīja :
Apzee,cik gardi izskatas!!! Domaju,ka tuvakajas dienas sev ari pagatavosu. Skiet,ka man ari bus jaiegadajas Borner rive,izskatas,ka ir baigi labaa!
|
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 27.08.2011 23:44 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
27/08/2011 23:44:01 - Rakstīja :
Un cik veseliigi! Pirmdien vai otrdien pagatavosu. Starp citu, tu eed to vienu pasu vai ar kautko? |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 28.08.2011 10:59 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
28/08/2011 10:59:17 - denia Rakstīja :
Šī rīve manā virtuvē ir jau gadus 16-17, tiešām ikdienu nespēju bez tās iedomāties
Apzee,cik gardi izskatas!!! Domaju,ka tuvakajas dienas sev ari pagatavosu. Skiet,ka man ari bus jaiegadajas Borner rive,izskatas,ka ir baigi labaa! |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 28.08.2011 11:04 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
28/08/2011 11:04:08 - mellene Rakstīja :
Es klāt ēdu parasti kaut ko no gaļas, ja ir vēlme - var piekost klāt rīsus. Vai arī maizīti. Taču viens pats garšo bezgala labi, turklāt gan silts, gan auksts
Un cik veseliigi! Pirmdien vai otrdien pagatavosu. Starp citu, tu eed to vienu pasu vai ar kautko? |
||
mumins1980 |
Publicēts: 21.09.2011 10:29 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2011 10:29:00 - Rakstīja :
Milzīgs paldies par recepti - fantastiska garšu kombinācija!!! Man vakar nebija vairs augu tauku vienību, tāpēc šo pašu izmēģināju ar 1 tk sviesta - sviestu izkausēju un ar silikona otiņu vispirms iesmērēju pannīti un pēc tam vēl palika, ar ko pārsmērēt dārzeņus. Nu, bezgala gardi. Un vēl - man nebija timiāna, bet bija raudene... |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 22.09.2011 22:12 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 22:12:41 - mumins1980 Rakstīja :
Jauki, ka garšoja! Ar taukvielām un garšvielām var droši variēt, domāju, ka ar sviestiņu vēl feināk sanāk
Milzīgs paldies par recepti - fantastiska garšu kombinācija!!! Man vakar nebija vairs augu tauku vienību, tāpēc šo pašu izmēģināju ar 1 tk sviesta - sviestu izkausēju un ar silikona otiņu vispirms ies ... |
||
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus) |
Publicēts: 20.10.2011 20:56 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/10/2011 20:56:38 - Rakstīja :
Mmmm.... sanāca fantastiski Atkārtošu vēl |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 27.10.2011 10:41 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
27/10/2011 10:41:43 - Elīna. Rakstīja :
Mmmm.... sanāca fantastiski Atkārtošu vēl |
||