Ko tu paturēsi sev, to pazaudēsi, bet, ko aizdosi prom, tas mūžam būs tavs. /A. Munte/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 15/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 02.03.2011 14:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2011 14:21:42 - Rakstīja :
Menca ar mangoldu
Sis ir ari viens no atri pagatavojamiem edieniem.Ja  nav svaigas izejvielas,tad izmantoju saldetas.
Nepieciesams:(Noapalojot 2 personam sanak 9 vienibas)
- 160 g mencas/heksa fileja,
- 500 g mangolda,
- 2 tejkarptes tunca (kas konservets olivella),
-20 g riveta parmezana,
-sals,
-risi 70 g
-vins 50 ml
-universala zivs garsviela
Pagatavosana:
Izmantojot sasaldetas izejvielas,sakuma atkause mencas fileju,apsmere no abam pusem ar garsvielam un liek cepamtrauka. Ja velas,pielej vinu vai nedaudz udeni un cep cepeskrasni. Pa to laiku salsudeni novara mangoldu un risus.Kad miksti,pievieno 2 t.k.tunca,parmezanu,visu labi sajauc un liek skivi. Pa virsu liek zivs fileju.




denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 02.03.2011 14:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2011 14:37:56 - denia Rakstīja :
Menca ar mangoldu Sis ir ari viens no atri pagatavojamiem edieniem.Ja  nav svaigas izejvielas,tad izmantoju saldetas.Nepieciesams:(Noapalojot 2 personam sanak 9 vienibas)- 160 g mencas/heksa fileja,- ...
Ups,aizmirsu pierakstit,ka vinu pievieno zivij cepamtrauka pirms cepsanas procesa uzsaksanas!

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 02.03.2011 23:34 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2011 23:34:25 - Rakstīja :
To zaļo es nepazīstu, un baidītos ēst, tomēr zivs izskatās IDEALA!!!

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 03.03.2011 13:42 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/03/2011 13:42:37 - melllene Rakstīja :
To zaļo es nepazīstu, un baidītos ēst, tomēr zivs izskatās IDEALA!!!
Tas zaļais latviskā mēlē - lapu biete, garša neparasta, ne visiem pieņemama, bet nav stipri specifiska, tad jau rukolai ir stipri specifiskāka garša


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 03.03.2011 23:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/03/2011 23:10:39 - Elīna. Rakstīja :
Tas zaļais latviskā mēlē - lapu biete, garša neparasta, ne visiem pieņemama, bet nav stipri specifiska, tad jau rukolai ir stipri specifiskāka garša
Man atkal skiet,ka mangoldam ir tik maiga garsa,ka to nemaz nepienemt nav iespejams Seit vel dara ta,ka mangoldu vienkarsi sagriez,izvara,pievieno olivellu,citrona sulu,sali un zupa gatava!

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 04.03.2011 14:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/03/2011 14:22:43 - denia Rakstīja :
Man atkal skiet,ka mangoldam ir tik maiga garsa,ka to nemaz nepienemt nav iespejams Seit vel dara ta,ka mangoldu vienkarsi sagriez,izvara,pievieno olivellu,citrona sulu,sali un zupa gatava!
Jā, mangoldam ir maiga garša, bet tāpat ir "sava" garša, ir cilvēki kuriem pat spināti negaršo, kaut man šķiet, ka tiem arī nav īpašas garšas
Man patīk mangoldu likt klāt pie parastajiem lapu salātiem, krāsai un lapu dažādībai (iepriekšējā vasarā izauga man tādi, kam lapu dzīslojums ir gan sarkans ( kā bietēm), gan zaļš

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 04.03.2011 15:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/03/2011 15:51:00 - Elīna. Rakstīja :
Jā, mangoldam ir maiga garša, bet tāpat ir "sava" garša, ir cilvēki kuriem pat spināti negaršo, kaut man šķiet, ka tiem arī nav īpašas garšas Man patīk mangoldu likt klāt pie parastajiem lapu salātiem ...
Es mangoldu ari citreiz pie salatiem lieku klat,ari svaigus spinatus salatos nesmadeju.Labi sapas ar svaigiem sampinjoniem salatos Forsi,ka tev viss izaug pasai sava darzina. Man viss japerk,iznemot garsvielas un dazus darzenus,ko neliela dobe pati iestadu.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 04.03.2011 15:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/03/2011 15:54:31 - Elīna. Rakstīja :
Jā, mangoldam ir maiga garša, bet tāpat ir "sava" garša, ir cilvēki kuriem pat spināti negaršo, kaut man šķiet, ka tiem arī nav īpašas garšas
Man meita ari ilgu laiku needa spinatus,nemaz nerunajot par mangoldu,jo teica,ka spinati smird un edot taisija degunu cietBet  kops zin,ka jaaped vismaz 600 g darzeni diena,ta pakapeniski iegarsojas un dazreiz pati prasa pec spinatiem.