Ja tu esi sējis dadžus, tad negaidi uzziedam smaržīgas rozes. /Orisons Svets Mardens/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 13/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 02.03.2011 13:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2011 13:51:42 - Rakstīja :
Trifeles
Si ir viena no visfeinakajam receptem,ko esmu uzgajusi,meklejot liesas saldo edienu receptes. Seit galveno lomu spele burkans un man patik,ka par tik maz vienibam un tadu kvantumu, es pilniba speju apmierinat kari pec saldumiem,turklat veseliga veida.
Nepieciesams:
-230 g burkani,(kopa sanaca 11 lielas bumbinas,kas sastada 2 vienibas)
-saldinatajs pec garsas (izmantoju stevijas pulveri)
-15 g kokosa vai mandelu skaidinas
-6 rozines,vislabak "Moscatel"(bez kauliniem)
-2 krustnaglinas
Pagatavosana:
Notiritu burkanu tvaice,pievienojot kreicnaglinas. Kad burkani miksti,tos kartigi sastampa vai sablendere,pievieno saldinataju,siki sagrieztas rozines un liek ledusskapi.Trauku parklaj ar caurspidigo virtuves plevi vai vaku.Kad masa pastavejusi un atdzisusi,veido bumbinas un pa vienai liek dzila trauka (blodina),kura iebertas kokosa skaidinas. Energiski vilajot blodinu pa apli,lauj bumbinai aplipt ar skaidinam. Liek papirinos un liek vel nedaudz nostaveties ledusskapi. Pasniedz aukstas.
P.S. Masai var klat pievienot ari tejkaroti kondenseta piena vai tas pasas kokosa/mandelu skaidinas,vai siki sagrieztas karamelizetas apelsinu mizinas. Sis "kondzas" labak netaupit uz nakoso dienu,bet apest taja pasa,jo nakosaja diena tas nav garsigas.



dzigra
					Poste: 714
dzigra (on-line)
Publicēts: 02.03.2011 16:55 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2011 16:55:19 - Rakstīja :
Nu ļoti feinas končas sanāca ,tā ka gandrīz to masu var apēst tāpat.
Tā kreicnagliņa burkānam piedod tādu knifiņu.Es jau visu saldinu ar kandarellas pulveri.Pie tējas tabletīti.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 02.03.2011 19:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2011 19:23:43 - dzigra Rakstīja :
Nu ļoti feinas končas sanāca ,tā ka gandrīz to masu var apēst tāpat.Tā kreicnagliņa burkānam piedod tādu knifiņu.Es jau visu saldinu ar kandarellas pulveri.Pie tējas tabletīti.
Kandarella ir tas pats canderel vai kas cits?
Sodien atkal  uztaisiju kondzas un apvilaju kakao light  pulveri,sanaca ari baigi labi

dzigra
					Poste: 714
dzigra (on-line)
Publicēts: 02.03.2011 20:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2011 20:10:33 - Rakstīja :
Tā pati jau ir tā  ,,canderel"

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 02.03.2011 21:03 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2011 21:03:19 - Rakstīja :
Superīga recepte - jau parīt gatavošu lielā vairumā un vedīšu uz mašīndeju ballīti! Veselīgai ballītei - veselīgi našķi! 

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 02.03.2011 21:15 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2011 21:15:25 - dzigra Rakstīja :
Tā pati jau ir tā  ,,canderel"
Ta jau ari domaju

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 02.03.2011 23:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2011 23:40:24 - Rakstīja :
1.Izskatās LOTI garšīgi un kārdinoši.
2.Laikam tomēr būs jāmet vecie ieradumi pie malas un jāmēģina sadraudzēties ar stēviju.
3. žēl, ka nevar stāvēt otrajai dienai.
4.Kā tu domā, ko var likt kokosa skaidiņu vietā, man tās negaršo. (mandeles te pieminetās?)
5. Vai šo taisa pats, ja jā tad kā? vai siki sagrieztas karamelizetas apelsinu mizinas

PALDIES, šo es 100% gatavošu.


Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 03.03.2011 09:32 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/03/2011 09:32:41 - melllene Rakstīja :
5. Vai šo taisa pats, ja jā tad kā? vai siki sagrieztas karamelizetas apelsinu mizinas
Reiz vārīju apelsīnu ievārījumu, tur no paša sakuma gatavo šīs karamelizētās apelsīnu miziņas, tas ir tā - apelsīnu rūpīgi nomazgā, diezgan karstā ūdeni ( tas, lai pēc iespējas vairāk to attīrītu no visa tā, kas atrodas mizai virsū), tad ar sakņu rīves palīdzību norīvē apelsīnam miziņu tā, lai tai nav klāt baltās apelsīna mīkstuma daļas, liek miziņas nelielā kastrolīti, pielej ~ 1 ēdk. auksta ūdens, pieliek ~ 1 ēdk. cukura ( daudzumu var variēt, itkā jau var likt nedaudz vairāk)un uz mazas uguns maisot šo masu karsē, līdz cukurs sakaramelizējas ( masa paliek staipīga). Domāju šajā Burkānu bumbiņu receptē der arī šādas karamelizētas apelsīnu miziņas, un šis miziņu daudzums pietiks vairākām porcijām Burkānu bumbiņu . Var arī atlikušās miziņas izmantot tēju saldināšanai un aromatizēšanai
Denia, tu pati gatavo šīs miziņas?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 03.03.2011 23:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/03/2011 23:58:47 - melllene Rakstīja :
1.Izskatās LOTI garšīgi un kārdinoši.2.Laikam tomēr būs jāmet vecie ieradumi pie malas un jāmēģina sadraudzēties ar stēviju.3. žēl, ka nevar stāvēt otrajai dienai.4.Kā tu domā, ko var likt kokosa skai ...
Ja,koko skaidinu vieta var likt mandelu skaidinas(es vel ar tam neesmu izmeginajusi). Man vel garsoja,ja apvilats ar kakao. Karamelizetas mizinas var gan nopirkt,gan pats sataisit,bet tas ir diezgan darbietilpigs process.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 04.03.2011 00:01 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/03/2011 00:01:52 - Elīna. Rakstīja :
Denia, tu pati gatavo šīs miziņas?
Ne,es vel sis mizinas pati neesmu gatavojusi,bet kadudien vajadzetu pameginat! Noskatijos vairakas video pamacibas,mizinas var pagatavot tik dazadi!

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 20.04.2011 00:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/04/2011 00:18:47 - Rakstīja :
Būs jāiet karamelizēto miziņu medībās, nez kur tādas veikalos dzīvo? Tā gatavošana man būtu par "traku".

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 17.05.2011 22:35 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/05/2011 22:35:36 - melllene Rakstīja :
Būs jāiet karamelizēto miziņu medībās, nez kur tādas veikalos dzīvo? Tā gatavošana man būtu par "traku".
Starp citu apelsīnu miziņu sukādes redzēju IKI veikalā pie žāvētajiem augļiem un riekstiem