Nicīga atturība un lepna klusēšana dažreiz atstāj daudz dziļāku iespaidu nekā ālēšanās un pretapvainojumi. /Anšlavs Eglītis/

- Ziemassvētku gardumi no biezpiena (sinderella)

Attēls 3/4
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
sinderella
					Poste: 949
sinderella (on-line)
Publicēts: 26.12.2013 18:42 | Atbildēt, citējot šo komentāru
26/12/2013 18:42:59 - Rakstīja :

ZIEMASSVĒTKU KEKSS

1.       Biezpiena bumbiņas

200 gr biezpiens = 2 O v

1 olas dzeltenums

50 gr kokosa skaidiņas = 1.9 N v

Stevija

Visu ļoti labi samaisa, izveido bumbiņas 1 lata monetas lieluma, izliek uz paplātes un liek saldētavā uz 30 min.

 

2.       Keksa masa

180 gr sviests = 12 N v

100 gr cukurs = 5 N v

Stevija

3 olas + 1 baltums = 4 O v

150 gr baltais jogurts = 1 O v

50 ml piens = 0,2 K v

250 gr milti = 10 L v

2 ēdk.kakao pulveris = 2 N v

15 gr cepampulveris

Mīkstu sviestu samaisa ar cukuru, steviju, pieliek olas, labi saputo, tad pievieno jogurtu un pienu- saputo, tad miltus un cepampulveri, saputo, ja mikseris velk, vai labi samaisa!

Ieziestā formā ielej pusi mīklas, pārējā mīklā iemaisa kakao pulveri, tad pārlej baltajai. Paņem no saldētavas biezpiena bumbiņas un iespiež mīklā. Cep ~ 40-45 min., pie 180 grādiem.

3.       Vārītais krēms

150 ml piens = 0,67 K v

1 ola = 1 O v

4 ēdk.cukurs = 4 N v

1 pac.,16 gr vaniļas cukurs = 0,75 N v

2 ēdk.milti + 1 ēdk. kukurūzas vai kartupeļu milti = 1 L v

Sāk gatavot, kad kekss ir atdzisis!!!

Saputo olu ar cukuru un vaniļu, miltiem. Pielej pienu, liek uz uguns un visu laiku maisot karsē kamēr sabiezē, liek uz atdzisušā keksa, dekore ar ko c

Vēlas, vai kakao, vai šokoladi , vai riekstiem utt.

Vēlams cept no rīta, lai līdz vakaram visas daļas ‘’savelkas’’ kopā J

Visam kopā sanāk  45,5 vienības.

Man sanāca šādas 2 jaukas figūras, ~24 cm lielas.