Īsts prieks nerodas ne no bagātības uzburtās bezrūpības, ne no cilvēku uzslavām, bet gan no tā, ka varam būt dzīvē noderīgi. /V.T.Grenfelds/

- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)

Attēls 37/42
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.10.2011 11:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/10/2011 11:10:57 - Rakstīja :
BRISELES ĀPOSTI AR PARMAS SIERU

Briseles kāposti ir viens no šķiedrvielām bagātākajiem dārzeņiem, proti, 100 gramos kāpostu ir tikpat šķiedrvielu, cik 4 pilngraudu maizes šķēlēs!
Šie dārzāji ir bagātīgs C un K vitamīna avots, kas attiecīgi palīdz uzturēt formā imūnsistēmu, stiprina kaulus un veicina brūču dzīšanu.
Ja sieviete gaida bērniņu vai tikai plāno grūtniecību, tad tikai ar 100 gramiem Briseles kāpostu viņa saņem pusi no nepieciešamās folijskābes dienas devas.
Tāpat Briseles kāpostos ir sastopamas vielas (sulforafāns un indoli), kas profilaktiski sargā no vēža rašanās.

Sastāvdaļas (1 porcija - 2.5V):
300gr Briseles kāposti 1DV
20gr Parmas siers 1OV
1 t.k. olīveļļa 0.5TV
1 ķiploka daiviņa
rozmarīna zariņš
sāls
pus glāze ūdens + Anniņa bez sāls vai buljons

Briseles kāpostiņus nomazgā, nogriež astīti, noņem augšējās cietās lapiņas un lielākos pārgriež uz pusēm.
Uz pannas uzlej eļļu un viegli apcepina (pasautē) sagrieztu ķiploku un rozmarīna adatiņas. Pievieno kāpostiņus un vēl mazliet pacepina. Pielej ūdeni ar garšvielām vai buljonu un zem vāka pasautē kādas 10 minūtes. Pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru.

mellene (on-line)
Publicēts: 11.10.2011 23:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/10/2011 23:36:57 - Rakstīja :

Paldies par ideju!

Es arii gribeeju ievietot Briseles kaapostinus, tacu nobijos, ka diez vai Latviesiem vini garsos. Man ir loti iegarsojusies, loti veseliigi un gatavoju veel vienkaarsaak. Vaaru saalaa uudenii, taa lai mazliet saals ievelkas kaapostinos (izmantoju saldeetus, jo svaigie seit maksaa padaargi un pacinaa vinu ir maz), tad apceju uz pannas augu izcelsmes margariinaa, virsuu uzriiveejot muskatriekstu un uzkaisost svaigi maltus piparus.... Saatiigi. Var paeest eedot tikai ar kartupeliem ;)


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 19.10.2011 11:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
19/10/2011 11:37:44 - mellene Rakstīja :
Paldies par ideju! Es arii gribeeju ievietot Briseles kaapostinus, tacu nobijos, ka diez vai Latviesiem vini garsos. Man ir loti iegarsojusies, loti veseliigi un gatavoju veel vienkaarsaak. Vaaru saal ...
Starp citu, biju ļoti, ļoti pārsteigta, ka Latvijā svaigie Briseles kāpsotiņi ir dikti lēti! Portugālē arī pirku saldētos, bet šeit man pilnīga paradīze Mūsu ģimenē šos brīnumus ēd pat bērni - bieži cepu kopā ar kartupeļiem, burkāniem utt. cepeškrāsnī, mazais man tik prasa tos zaļos
Vēl man ļoti garšo aplieti ar piena-miltu-siera (beshamel) mērcīti Ēdu arī vienkārši tāpat, ar olīveļļu un baltvīna etiķīti pārslacītus.