Jo vairāk lietas mainās, jo vairāk tās paliek nemainīgas. /Džeina Velsa/

- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)

Attēls 30/42
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 23.08.2011 11:49 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/08/2011 11:49:57 - Rakstīja :
RATATOUILLE
Tiem, kuri redzējuši jauko multenīti Ratatouille (jeb Gardēdis latviskajā versijā), noteikti atpazīs šo peles gatavoto dārzeņu ēdienu, kas senatnē tik ļoti bija iecienīts Francijas laukos. Šis ir viens no mīļākajiem dārzeņu ēdieniem arī man, to var ēst gan siltu, gan aukstu, un garša patiesi ir izcili laba!
Cik man zināms, Ratatouille gatavo trīs dažādos veidos - cepeškrāsnī, visus dārzeņus skaisti izkārtojot cepamtraukā, uz pannas - katru pozīciju cepot atsevišķi vai kā parasti gatavoju es - ātrais variants, kur visi dārzeņi tiek samesti uz pannas un sautēti kopā. Šoreiz tapa sarežģītākais variants, kas noteikti ir darbietilpīgāks nekā ātrais, toties daudz skaistāks un krāsaināks.

Sastāvdaļas (dārzeņu + tauku vienības = tik, cik izmantosiet!) :
1 zaļais cukini
1 dzeltenais cukini
1 mazs baklažāns
2 vidēji sīpoli
1 oranža (vai sarkana) paprika
3 nelieli tomāti
2-3 ķiploka daiviņas
sāls
svaigs timiāns
olīveļļa

Visus dārzeņus sašķēlē plānās šķēlītēs. Es izmantoju manu labāko virtuves draudzeni Bōrner rīvi, bet derēs arī ļoti ass nazis.

Visus dārzeņus pamīšus kārto ovālā cepamtraukā, kurš ieziests ar olīveļļu, piemēram - baklažāns, dzeltenais cukini, tomāts, sīpols, zaļais cukini, paprika un atkal no sākuma.

Pīrāgu smērējamo slotiņu samērcē olīveļļā un apsmērē sakārtotos dārzeņus. Apkaisa ar sāli, pārber sagrieztas ķiploka šķēlītes, izkārto nelielu saujiņu svaiga timiāna.

Cepešpannu pārklāj ar foliju vai pergamentu, bet ne pavisam cieši - tikai tā, lai neapdeg augša. Cep ~45-55 min uz 200-210C uzkarsētā cepeškrāsnī. Šķidrumam ir jābūt iztvaikojušam, taču dārzeņus nedrīkst pārcept.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 25.08.2011 01:04 | Atbildēt, citējot šo komentāru
25/08/2011 01:04:23 - Rakstīja :
Apzee,cik gardi izskatas!!! Domaju,ka tuvakajas dienas sev ari pagatavosu. Skiet,ka man ari bus jaiegadajas Borner rive,izskatas,ka ir baigi labaa!

mellene (on-line)
Publicēts: 27.08.2011 23:44 | Atbildēt, citējot šo komentāru
27/08/2011 23:44:01 - Rakstīja :

Un cik veseliigi! Pirmdien vai otrdien pagatavosu. Starp citu, tu eed to vienu pasu vai ar kautko?


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 28.08.2011 10:59 | Atbildēt, citējot šo komentāru
28/08/2011 10:59:17 - denia Rakstīja :
Apzee,cik gardi izskatas!!! Domaju,ka tuvakajas dienas sev ari pagatavosu. Skiet,ka man ari bus jaiegadajas Borner rive,izskatas,ka ir baigi labaa!
Šī rīve manā virtuvē ir jau gadus 16-17, tiešām ikdienu nespēju bez tās iedomāties

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 28.08.2011 11:04 | Atbildēt, citējot šo komentāru
28/08/2011 11:04:08 - mellene Rakstīja :
Un cik veseliigi! Pirmdien vai otrdien pagatavosu. Starp citu, tu eed to vienu pasu vai ar kautko?
Es klāt ēdu parasti kaut ko no gaļas, ja ir vēlme - var piekost klāt rīsus. Vai arī maizīti. Taču viens pats garšo bezgala labi, turklāt gan silts, gan auksts

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 21.09.2011 10:29 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2011 10:29:00 - Rakstīja :
Milzīgs paldies par recepti - fantastiska garšu kombinācija!!! Man vakar nebija vairs augu tauku vienību, tāpēc šo pašu izmēģināju ar 1 tk sviesta - sviestu izkausēju un ar silikona otiņu vispirms iesmērēju pannīti un pēc tam vēl palika, ar ko pārsmērēt dārzeņus. Nu, bezgala gardi. Un vēl - man nebija timiāna, bet bija raudene...

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 22.09.2011 22:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 22:12:41 - mumins1980 Rakstīja :
Milzīgs paldies par recepti - fantastiska garšu kombinācija!!! Man vakar nebija vairs augu tauku vienību, tāpēc šo pašu izmēģināju ar 1 tk sviesta - sviestu izkausēju un ar silikona otiņu vispirms ies ...
Jauki, ka garšoja! Ar taukvielām un garšvielām var droši variēt, domāju, ka ar sviestiņu vēl feināk sanāk

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 20.10.2011 20:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/10/2011 20:56:38 - Rakstīja :
Mmmm.... sanāca fantastiski Atkārtošu vēl

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 27.10.2011 10:41 | Atbildēt, citējot šo komentāru
27/10/2011 10:41:43 - Elīna. Rakstīja :
Mmmm.... sanāca fantastiski Atkārtošu vēl