Jo tukšākas smadzenes, jo vairāk īpašnieks ir ar tām apmierināts. /R. Ezera/

- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)

Attēls 25/42
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.07.2011 16:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/07/2011 16:37:32 - Rakstīja :
PILNGRAUDU MAKARONI AR ZIEDKĀPOSTIEM, ĶILAVĀM UN ROZĪNĒM

Šī ir nedaudz pārveidota bezgala garšīgā Denias recepte (sk. galerijā Veselīgi.Liesi.Garšīgi). Oriģinālā tiek izmantoti anšovi, bet es tos aizvietoju ar ķilavām (Latis raž., ķilavas ar garšvielām, 140kcal uz 100gr), jo tuvējos veikalos (pat Stockmann!) neatradu īstos anšovus. Tie, kuri ir kārbiņās ar uzrakstu ANŠOVI, tās pašas ķilavas vien ir un nestāv klāt anšoviem eļļā, kādi atrodami mazās stikla burciņās. Ja man nebūs pieejami īstie anšovi, nākamreiz arī gatavošu no ķilavām, taču meklēšu tādas, kurām mazāk klāt ir pieliktas specifiskas garšvielas - man pašai tas netraucēja, bet bērni pāris reizes nošķobījās, kad uzkodās vai nu koriandram, vai smaržīgajam piparam

Sastāvdaļas (2 ļoti lielas porcijas, kopā 10,5V)
pilngraudu makaroni 100gr (4LV)
ziedkāposti 600gr (2DV)
1 sīpols, 3 ķiploka daiviņas
rozīnes 30gr (1AV)
ķilavas 60gr (1 OV)
cietais siers Minhauzens 40gr (2 OV)
olīveļļa 1 t.k. (0,5 TV)

Novāra makaronus un nelielās rozetītēs sadalītus ziedkāpostus vieglā sālsūdenī. Vārīšanās sākumā makaroniem pieber ēdamkaroti garšvielu "Anniņa bez sāls". Kad makaroni gatavi, atstāj nepilnu glāzi buljona, kurā šamie vārījušies un pārējo nokāš.
Sagriež sīpolu un ķiploku, uz lēnas uguns apcep vienā tējkarotē eļļas, līdz tie kļūst zeltaini, bet ne brūni. Pielej klāt buljonu no makaroniem un pieber rozīnes, pievieno sasmalcinātas ķilaviņas. Kādu minūti pavāra, pievieno novārītos ziedkāpstus un makaronus, kārtīgi apmaisa un liek cepamtraukā.
Sarīvē cieto sieru, pārkaisa un liek uz 200C uzsildītā cepeškrāsnī uz kādām 10 min. vai līdz siers izkusis.

Paldies, Denia, par burvīgo recepti!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 16.07.2011 01:19 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/07/2011 01:19:30 - champagne Rakstīja :
PILNGRAUDU MAKARONI AR ZIEDKĀPOSTIEM, ĶILAVĀM UN ROZĪNĒM Šī ir nedaudz pārveidota bezgala garšīgā Denias recepte (sk. galerijā Veselīgi.Liesi.Garšīgi). Oriģinālā tiek izmantoti anšovi, bet es tos ...
O,siciliesu receptite Latvijas skanas!  Es ari domaju,ka saja recepte jaizvelas pec iespejas "neitralakas" kilavinas-ta,lai nesit cauri specifiskas garsvielas. Bet,protams,ja ir izvele,tad jau labak nemt istos ansovus.

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 15.09.2011 05:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/09/2011 05:07:46 - Rakstīja :
Man bija izdevies atrast īsto, spriežu pēc tā, ka stikla burciņā... bet neatceros, kur pirku.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 17.09.2011 23:02 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/09/2011 23:02:25 - melllene Rakstīja :
Man bija izdevies atrast īsto, spriežu pēc tā, ka stikla burciņā... bet neatceros, kur pirku.
Es īstos anšovus pirku Sky - ļoti labi!