Jebkura pārmērība maitā vai nu tikumus vai gaumi. /Ž. Žilbērs/

- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)

Attēls 12/42
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 07.06.2011 12:41 | Atbildēt, citējot šo komentāru
7.06.2011 12:41:46 - Rakstīja :
SALADE NIÇOISE LIGHT jeb VIEGLIE NICAS SALĀTI

Sastāvdaļas:
 (1 porcija, kopā 3,25 V)
sauja zaļās pupiņas, sauja rukola, mazs sarkanais sīpols, 6-7 ķiršu tomātiņi, neliels gurķis (1 DV)
1 vārīta ola (1 OV)
12gr anšovu filejas (0,25 OV)
5 olīves (ideāli Nicas, bet derēs visas) (0,25 TV)
sāls, pipari
1 glāze baltais vīns (ieteicams, bet nav obligāti)
ūdens

Mēcei:
1 1/2 t.k. olīveļļa (0,75 TV)
1/2 t.k. baltvīna etiķis
1/4 t.k. Dižonas sinepes
1/2 daiviņa ķiploks
pāris bazilika lapas

Sākam ar pupiņu sagatavošanu. Sagriežam pākšu pupiņas apmēram 2cm garumā. Ja ir tvaicējamais katls, izmantojam to, ja nav, izteikam ar parastu katliņu un metāla sietiņu.

Katliņā ielejam glāzi baltvīna un apmēram tikpat daudz ūdeni. Var tvaicēt tikai ūdenī, nav jau diezko daudz atšķirības, tomēr baltā vīna tvaiku aromāts mājās rada ilūziju, ka tiek gatavots kaut kas ļoti īpašs.
Pupiņas ieliekam sietiņā, sietiņu uzkabinam uz katla malas, vāku virsū un liekam uz uguns. Pupiņas nogatavosies vīna tvaikos apmēram 15-20 minūšu laikā. Tās ir gatavas, kad mainījušas krāsu no gaiši zaļas uz tumšāku, silti zaļu. Tām nevajadzētu būt pārāk mīkstām! Liekam malā un atdzesējam.
Gurķi nomizojam, pārgriežam gareniski un ar tējkaroti izgrebjam sēklas.
Ķiršu tomātiņus pārgriežam uz pusēm. Ja lieto parastos tomātus, tos sagriež daivās.
Sarkano sīpolu sagriežam plānos gredzentiņos.
Lielā šķīvī kārtojam visus sagatavotos dārzeņus, olīves un rukolu. Rukolas vietā droši var izmantot jebkura veida salātlapas.
Vārītu olu sagriežam 4 vai 6 daivās. Anšovu filejas papīra dvielī kārtīgi nosusinām no liekās eļļas un sagriežam gareniski plānās strēmelītēs. Virs dārzeņiem novietojam olu daiviņas un tām virsū sagrieztās anšovu filejas.
Samaisām kopā visas mērces sastāvdaļas - ķiploku ļoti sīki sasmalcinām vai sarīvējam uz pašas smalkākās rīves, baziliku sakapājam. Mērci izsmidzinām pāri salātiem.

Lai garšo!

denia
					Poste: 3871
denia (on-line)
Publicēts: 07.06.2011 13:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
7.06.2011 13:31:47 - Rakstīja :

Cik gardi izskatas!

Kas ir Nicas olives,tadas nepazistu :) Bet pec skata atpazinu gan,tadas mazliet mazakas par parastajam,ja?


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 07.06.2011 15:02 | Atbildēt, citējot šo komentāru
7.06.2011 15:02:01 - denia Rakstīja :
Cik gardi izskatas! Kas ir Nicas olives,tadas nepazistu :) Bet pec skata atpazinu gan,tadas mazliet mazakas par parastajam,ja?
Es fanoju par šiem salātiem Anšovu vietā droši var tunci likt (tikai vairāk!), tā ir otra šo salātu veids.
Nicas olīves īstenībā ir tās pašas šķirnes nelielās lillīgi-brūnās olīves, kas aug arī Spānijā un Portugālē un tiek gatavinātas garšvielu sālījumā (tas nu gan katram darinātājam savs). Garša tām ir pilnīgi savādāka nekā burciņās nopērkamajām melnajām un zaļajām olīvēm. Bet, nu Tu jau pati zini

mellene (on-line)
Publicēts: 09.06.2011 20:16 | Atbildēt, citējot šo komentāru
9.06.2011 20:16:30 - Rakstīja :
Aaa, tie ir salaati Nisuaaza. Tunci un ansjovus var likt kopaa, vismaz peec taadas receptes tos man gatavo viirs.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 12:24 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10.06.2011 12:24:17 - mellene Rakstīja :
Aaa, tie ir salaati Nisuaaza. Tunci un ansjovus var likt kopaa, vismaz peec taadas receptes tos man gatavo viirs.
Daudzi pavāri liek kopā tunci un anšovus, kā arī klāt vēl vārītus kartupeļus. Taču tad tas ir atvasinājums no no īstiem Salade Niçoise. Lai salāti varētu saukties Nicas vārdā, pastāv 2 principi, kurus nepārkāpj - visiem dārzeņiem jābūt svaigiem (izņemot tvaicētas pupiņas)i un nekad tunci neliek kopā ar anšoviem
Katrs mēs esam gana labs pavārs un eksperimentējam ar receptēm uz nebēdu 


mellene (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 13:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10.06.2011 13:51:25 - Rakstīja :

Taa jau ir, originaalaa recepte biezi vien ir katrai vietai originaala :D  Paklau, kaa ir ar tiem ansoviem: vai tie kurus tu izmanto ir saaliiti vai kaa seit visur - etikii marineeti?


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 14:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10.06.2011 14:12:23 - mellene Rakstīja :
Taa jau ir, originaalaa recepte biezi vien ir katrai vietai originaala :D  Paklau, kaa ir ar tiem ansoviem: vai tie kurus tu izmanto ir saaliiti vai kaa seit visur - etikii marineeti?
Es izmantoju sālītos, tos kas olīveļļā konservēti. Papīra dvielī ļoti rūpīgi nosusinu visas eļļas paliekas un griežu klāt