Mīla zaudē savu skaistumu, kad to atstāj godīgums. /Ž. Ž. Ruso/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 73/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 13.05.2011 19:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/05/2011 19:43:02 - Rakstīja :
Melnie spageti makaroni? Cik atceros no kādas senas info, ka melnums tiem iegūts no kāda jūras produkta/veltes, ja?

Vai mute nepaliek melna, tos ēdot? Izskatās garšīgs ēdiens, bet ar tādu baisu pieskaņu - tā melnuma dēļ

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 14.05.2011 01:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/05/2011 01:40:41 - Rakstīja :
Espagueti negra con mariscos (melnie spageti ar juras veltem)
Ja,sie ir melnie spageti,kas krasoti dabigi-ar sepijas tinti. Sepijas tinti var nopirkt veikala vai var ari pats iznemt no sepijas,tacu soreiz es pirku jau nokrasotus spageti. Nokrasoti makaroni neko nesmere-mute melna nepaliek . Melnie makaroni ideali sader ar juras veltem,jo tajos medz pievienot ari nedaudz zivju buljona. Gatavojot so edienu,var but ari baltas krasas makaroni. 
Nepieciesams: (kopa 5,25 V).
-50 g spageti,
-100 g midijas,
-100 g garneles,
-150 g purava
-50 ml konjaka (var but ari degvins),
-1 cili pipars (ja grib loti pikantu),
-skipsna sals,
-baltie pipari,
-0,25 g ella,
-10 g riveta parmezana,
-nedaudz dilles
Pagatavosana: Soreiz izmantoju sasaldetas juras veltes,kuras atlaidinaju. Sakarseta panna ella apcepu sagrieztu puravu (kata balto dalu).Kamer puravs cepas,verdosa salsudeni novariju makaronus un nokasu.Puraviem pievienoju siki sagriezru cilli piparu,juras veltes un maisot mazliet vel visu pacepu. Tad pievienoju konjaku un lavu vel 4-5 min.pacepties,kamer liekais udens izgarojis. Beigas aromatizeju ar skipsnu baltajiem pipariem un sajaucu ar spageti. Visu parkaisa ar rivetu parmezanu un dillem.
P.S. lejot klat kanjaku,jabut piesardzigam,lai neizceltos liela liesma (man ta vienreiz gandijas),tapec drisibas apsverumu del saja bridi pannu no liesmas nonemu.


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 14.05.2011 01:42 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/05/2011 01:42:47 - Rakstīja :
P.S. Atvainojos par kartejam drukas kludam

kasija
					Poste: 262
kasija (on-line)
Publicēts: 14.05.2011 11:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/05/2011 11:31:58 - Rakstīja :
Interesanti! Tu par sepijas tinti jau agrāk pieminēji, bet tad es nodomāju, ka tas ir joks!!!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 14.05.2011 16:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/05/2011 16:39:31 - kasija Rakstīja :
Interesanti! Tu par sepijas tinti jau agrāk pieminēji, bet tad es nodomāju, ka tas ir joks!!!
Nav,nav joks! So tinti pardod lielveikalos "zivju" stenda-saldetavas- blakus citam saldetas zivim.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 07.06.2011 15:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
07/06/2011 15:43:29 - Rakstīja :
Ak, Denia, es aiz priekiem lēkāju un nezinu vien kā Tev pateikties par šo gardum gardo paēdienu! Šis pilnīgi noteikti būs manas ēdienkartes topā Nebija konjaka mājās, izspiedu pēdējās kalvadosa piles (sanāca gan uz pusi mazāk - 50gr uz 2 porcijām) un purava vietā liku saldos sīpolus, bet nu garša... jāsaka kā Mārtiņam Rītiņam, KAS GAN VAR BŪT LABĀKS PAR ŠO?! Ideāli, paldies no visas sirds!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 08.06.2011 02:45 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2011 02:45:34 - champagne Rakstīja :
Ak, Denia, es aiz priekiem lēkāju un nezinu vien kā Tev pateikties par šo gardum gardo paēdienu! Šis pilnīgi noteikti būs manas ēdienkartes topā Nebija konjaka mājās, izspiedu pēdējās kalvadosa piles ...
Es pat nosarku no komplimenta :) Bet ta nu ir,gards bez sava gala.Sis ir ari viens no maniem favoritedieniem.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 15.06.2011 23:16 | Atbildēt, citējot šo komentāru
15/06/2011 23:16:40 - Rakstīja :
Gribu atkal un no jauna Tev pateikties! Šodien pagatavoju vēlreiz, bet ar balto rumu. Ņammmmmm, ņammmm, ņammmm Ja neiet kā gribētos kur citur, tad vismaz šādi savu dzīvi var skaistināt!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 23.06.2011 02:14 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/06/2011 02:14:43 - champagne Rakstīja :
Gribu atkal un no jauna Tev pateikties! Šodien pagatavoju vēlreiz, bet ar balto rumu. Ņammmmmm, ņammmm, ņammmm Ja neiet kā gribētos kur citur, tad vismaz šādi savu dzīvi var skaistināt!
Skatos,ka man ari bus jaiegadajas baltais rums :)