Jebkura pārmērība maitā vai nu tikumus vai gaumi. /Ž. Žilbērs/

- Fotoreceptes (Aneteka)

Attēls 12/12
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
Aneteka
					Poste: 721
Aneteka (on-line)
Publicēts: 14.02.2010 13:35 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/02/2010 13:35:03 - Rakstīja :
Un te solītā austrumu stila receptīte. Noskatīju www.cetrassezonas.lv, mazliet pielāgoju pēc FD

Tomātu dāls (2 porcijas, katra 3,25 V)
100 g turku lēcas (2OV+2LV)
100 g puravu
125 g burkānu
100 ml tomātu sula (viss kopā 1 DV)
300 g konservētu tomātu savā sulā (1 DV)
6 g sviesta (0,5 NV)
sāls
mazliet ingvera saknes (~10 g)
ķiploka daiviņa

1. Lēcas pārlej ar 200 ml ūdens, vāra, kamēr ūdens novārījies (uzmanīgi - tas notiek ļoti ātri )
2. Puravus smalki sagriež, burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
3. Uz pannas sviestā apcep puravus un burkānus (~ 5 min.), pievieno sāli.
4. Pievieno sagrieztos tomātus, sulu un sautē vēl ~20 min. un mazas uguns.
5. Pievieno lēcas, ķiploku, smalki sagrieztu ingvera sakni, sautē visu kopā vēl 5 min.

Ļoti interesanta, izteikti austrumnieciska garša, bet bez parastā indiešu ēdienu trakā asuma. Ja grib asāku, var piešaut arī čili piparu.
Labi garšo arī auksts uz maizītes!



legi
					Poste: 593
legi (on-line)
Publicēts: 02.04.2010 15:27 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/04/2010 15:27:36 - Rakstīja :
Ļoti garšīgi sanāca. Šodien pagatavoju, paldies!