Direktors - tāds pats cilvēks kā visi pārējie, tikai viņš par to nezina. /Reimonds Čandlers/

- Citronkūka "Mums, daiļajām" (Jolanta77)

Attēls 1/5
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 05.03.2013 16:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/03/2013 16:22:20 - Rakstīja :

Labdien, Dāmas!

Šonedēļ taču mūsu svētki   Gaidīsim sirsnīgos vīriešu sveicienus, galvenokārt jau noteikti sarkanu tulpju izpausmē, bet kas zin, arī vīriešiem fantāzijas netrūkst

Lai svētki tiktu svinēti kā ierasts, ar kaut ko gardu, tieši priekš Jums, mīļās FD meitenes esmu radījusi kūku. Vakar Madonas klātienes grupā tā tika novērtēta gana augstu.

Mans galvenais mērķis radot šo kūku bija, lai to ēdot mēs nedomātu par citiem sev tīkamajiem saldumiem un kūkām, bet lai tiešām justos paēdušas kūku, nevis kaut kādu veidojumu, kuram tikai forma un izskats atgādina kūku, bet garšas kārpiņas vaibstās neizpratnē - vai tiešām tā ir kūka!!!!!????? Kā arī par šīm vienībām nebūs jāuztraucās

Citronkūka  „Mums daiļajām”

 

 

Pirms gatavojam kūkas pamatni iemērcam 20g želatīna 70g ūdens un 30g citrona sulas, tas būs priekš krema.

Kūkas pamatnei

 

Ūdens peldē liek kausēties 100g baltās šokolādes 6.7v. Sīki sagriež 30g rozīnes 1v un rupji sasmalcina 30g valriekstu 2v. Kamēr kūst šokolāde blenderī sablenderē  2gb olas 2v, 240g vārītas gaišās pupiņas 3.2v  un 1t.k. cepamā pulvera. Tagad savieno pilnīgi visus produktus vienā massā arī kausēto šokolādi.

Liek formā (manai formai diametrs 26 cm), kurai dibens izklāts ar cepamo papīru un cep augšas/apakšas režīmā 180 grādos 20 min, jeb katrs pielāgojas un zin savu cepeškrāsni. Kūkas pamatni kārtīgi atdzēsē

 

Krems

 

Pirms gatavojam kremu, ieliekam ūdens peldē kausēties uzbriedināto želatīnu. Kā arī nu jau atdzisušo kūkas pamatni izņemam no formas un atbrīvojam no cepamā papīra, pēc tam lielam ripu atpakaļ formā.

 

Pirmajai krema daļai stingrās putās saputo 9 gb olu baltumus 3v ar 30g pūdercukura 1.5 v pašās beigās pievieno no liela citrona(apmēram 250g liels citrons man bija) uz smalkas rīves norīvētu visu miziņu.

 

Ātri gatavojam otro krema daļu lai nesaplok olu baltumi, ideāli, ja abas daļas var putot vienlaicīgi, varbūt jāpieaicina uz to brīdi kāds palīgā ?!!! J 

 

Tagad putojam 200ml 35% saldā krējuma 4.2 v ar 15g vaniļas cukura 0.8v un ar 20g  pūdercukura 1v.

Saldā krējuma masu liek pie olu baltumiem un cilājot abas masas vienlaicīgi pievieno arī izkausēto želatīnu ar citrona sulu. Īpaši daudz nemaisām, galvenais, lai tikai želatīns ir izmaisīts, masai ir jāpaliek gaisīgai.

 

Pēdējais solis, lejam kremu formā uz atdzesētās pamatnes un novietojam aukstumā uz kādām pāris stundām.

 

Visā kūkā kopā ir 25,4v  Vienības dalās -  A-1; D-3.2; Olb -5; T- 2; Našķi - 14.2

 


Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 05.03.2013 16:25 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/03/2013 16:25:20 - Rakstīja :

Vakar  Madonā bijām 11 meitenes, katrai sanāca liels gabals kūkas un katrs kūkas gabaliņš sastāvēja tikai no 2.3v

SKAISTU MUMS 8. MARTU!!!!!