Dzīve nav tikai kilometru stabi, bet gan mirkļi. /Roza Kenedija/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 120/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 02.10.2011 22:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/10/2011 22:23:09 - Rakstīja :
RAITA 

Tipisks idniesu ediens,kuru,ka izradas,ari pasa Indija gatavo mazliet atskirigi (atkariba no regiona). Man patik tas,ka raita nemaz nav japarveido,jo ta jau originalreceptes ir  liesa.Man raita asociejas vairak ar turku tsadziki,jo pamatsastava ir gurkis.Tomer raita pievienotas garsvielas piedod tadu ipasu pikantumu-nu katra zina tadu,kas nav mana ikdienas edienkarte.Kaut gan manejie saka,ka raita viniem asociejas ar spanu auksto gurku zupu.

4 personam nepieciesams:

-500 g gurki,

-500 ml liesa bezpiedevu jogurta (var likt ari kremigo,piem.grieku)

-2 nelieli tomati,sakapati

-2 t.k.laima vai citronu sulas,

-1/4  tejk.malti melnie pipari,

-1/2 tejk.maltas kimenes,

-naza gals malta ingvera,

-sals,

-sals (pec garsas),

-skipsna bruna cukura,

-skipsna muskatrieksta,

-sauja piparmetru,sakapatas

Pagatavosana:

Gurki sarive uz rupjas rives un nospiez lieko udeni,jo raitai jabur kremigai,nevis udenainai.Sablendere jogurtu,pievieno visas sastavdalas un samaisa.Ja grib pikantaku,pievieno cilli.

Ar raitu esmu eksperementejusi un klat likusi ar nedaudz svaiga koriandra. Citreiz klat lieku ari sakapatu sarkano sipolu (ari ta man loti garsoja). Citreiz pat rozines bez seklnam piesauju klat.  Ja kada no garsvielam negarso (manai meitai negarsoja koriandrs),var nelikt. Bet ta ir baigi lapps!

 


Viesis
Publicēts: 03.10.2011 19:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 19:36:41 - Rakstīja :
Ļoti gards!

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 03.10.2011 19:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 19:37:01 - Rakstīja :
ooops, es tā...

mellene (on-line)
Publicēts: 03.10.2011 22:05 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/10/2011 22:05:31 - Rakstīja :
Tiesaam garsiigi. Vieniigi ingvera pulveris man ne iisti patiik. Svaigo sakni dievinu, bet supermaarketaa pirktais ingvera pulveris man skiet' ne peec suniem ne peec kakiem'. Parasti lieku vai nu svaigu, vai pielieku mazliet chili pulvera. Buus jaapameklee pa aziaatu veikaliniem, varbuut viniem buus kas labaaks.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 04.10.2011 09:52 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/10/2011 09:52:12 - mellene Rakstīja :
Tiesaam garsiigi. Vieniigi ingvera pulveris man ne iisti patiik. Svaigo sakni dievinu, bet supermaarketaa pirktais ingvera pulveris man skiet' ne peec suniem ne peec kakiem'. Parasti lieku vai nu svai ...

Es ari censos  parasti izmantot svaigu ingvera sakni,bet kad kad nav,tad iztieku ar pulveri. Pulveri perku parasta veikala,man jau skiet,ka ir ok. Tikai ilgi nevar uzglabat,jo tad lidzigi ka kiploka pulverim,nolok garsa.