Dzīve ir pārdrošs piedzīvojums vai vispār nekas. /Helēna Kellere/

- Gardumi (Aija)

Attēls 1/2
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
Aija
					Poste: 578
Aija (on-line)
Publicēts: 21.09.2011 18:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2011 18:36:50 - Rakstīja :
Nu tāds man sanāca!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 21.09.2011 18:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2011 18:56:56 - Rakstīja :
Nu baigi labais-tads riktigi kremigs,man ari sakarojas. Butu baigi labi,ja ari te Tu pievienotu receptiti!

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 21.09.2011 19:20 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2011 19:20:46 - Rakstīja :
mmmmmm, baigi labi izskatās! 

Kirsiitis
					Poste: 260
Kirsiitis (on-line)
Publicēts: 21.09.2011 19:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2011 19:37:03 - Rakstīja :
wow, man arī šito sagribējās! žēl, ka visas vienības gandrīz iztērētas.. rīt noteikti!!!  ja pareizi sapratu, tad 1 olu baltums + saldētas ogas? Bez cukura, saldinātāja? :)

Aija
					Poste: 578
Aija (on-line)
Publicēts: 21.09.2011 19:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2011 19:38:28 - denia Rakstīja :
Nu baigi labais-tads riktigi kremigs,man ari sakarojas. Butu baigi labi,ja ari te Tu pievienotu receptiti!
Ideālā proporcija ir 150 gr ogas un 1 olas baltums. Vispār es pati brīnos, kā tas viss tik forši saputojas un tās putas ir ļoti biezas, krēmīgas. Šajā attēlā ir 244 gr jāņogas un 1 olas baltums, bet, tas ir par daudz. Putoju ar balto, viļņaino ripu jeb emuļģējošo disku (tā rakstīts instrukcijā).

Aija
					Poste: 578
Aija (on-line)
Publicēts: 21.09.2011 19:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2011 19:39:10 - Kirsiitis Rakstīja :
wow, man arī šito sagribējās! žēl, ka visas vienības gandrīz iztērētas.. rīt noteikti!!!  ja pareizi sapratu, tad 1 olu baltums + saldētas ogas? Bez cukura, saldinātāja? :)
Nu protams, saldinātājs, šķidrais, pēc garšas.

Kirsiitis
					Poste: 260
Kirsiitis (on-line)
Publicēts: 21.09.2011 19:42 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2011 19:42:19 - Aija Rakstīja :
Nu protams, saldinātājs, šķidrais, pēc garšas.
Recepti jau pierakstīju, rīt taps... Paldies, ka padalijies.. 

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 22.09.2011 09:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 09:22:03 - Rakstīja :
Izskatās pēc putukrējuma ar ogām, ņamm... Vai tās jāņogas Tev bija saldētas>?

Aija
					Poste: 578
Aija (on-line)
Publicēts: 22.09.2011 10:42 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 10:42:26 - mumins1980 Rakstīja :
Izskatās pēc putukrējuma ar ogām, ņamm... Vai tās jāņogas Tev bija saldētas>?
Jā, tīrīju saldētavu un atradās kastīte ar odziņām vēl no iepriekšējā gada ražas.

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 22.09.2011 22:26 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 22:26:33 - Rakstīja :
OOO!!! Būs jāmeklē cik vienam olu baltumam V un jāgatavo sev saldais + man aizdomas, ka bērni arī šo ēstu!!!

Piparmetra
					Poste: 96
Piparmetra (on-line)
Publicēts: 23.09.2011 00:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/09/2011 00:18:58 - Rakstīja :
Ja puto ar parasto mikseri, tad olbaltums vispirms būtu jāsaputo atsevišķi?

Aija
					Poste: 578
Aija (on-line)
Publicēts: 23.09.2011 09:47 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/09/2011 09:47:06 - Piparmetra Rakstīja :
Ja puto ar parasto mikseri, tad olbaltums vispirms būtu jāsaputo atsevišķi?
3 olu baltumi ir 1 vienība.Es tagad daru tā, ja kaut kur ir vajadzīga ola, lieku tikai dzeltenumu un baltumu atdalu atsevišķi un pataupu saldajam.  Ar parasto mikseri es nekad nevaru uzputot olu baltumu, vienalga cik ilgi putoju man nesanāk un tad ,kad meitenes te runāja par balto, viļņaino ripu, pamēģināju un izdevās perfekti.

Piparmetra
					Poste: 96
Piparmetra (on-line)
Publicēts: 23.09.2011 10:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/09/2011 10:12:27 - Rakstīja :
Ar mikseri tīru olbaltumu var viegli saputot, ja tas ir auksts, citi liek vēl mazu šķipsniņu sāli.

Piparmetra
					Poste: 96
Piparmetra (on-line)
Publicēts: 23.09.2011 11:01 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/09/2011 11:01:36 - Rakstīja :
varu atskaitīties - arī ar mikseri viss izdodas! Man pēc brokastīm bija pat stipri par daudz (no 130 g mellenēm + OB +2tk cukurs saputojās vairāk kā 700ml glāze). Ja nemaldos, šo saldēdienu sauc sambuks. Mamma kādreiz gatavoja no svaigām zemenēm, ēdām ar pienu, līdzīgi kā uzpūteni. Ja pieliek želatīnu, var sagatavot vairākas porcijas un ēst vēlāk. Tagad tikai jāatrod, kur tirgo "drošas" olas, bet varbūt jāpamēģina no paipalu oliņām - sanāks mazāka porcija, bez salmonelozes riska.

Aija
					Poste: 578
Aija (on-line)
Publicēts: 23.09.2011 13:09 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/09/2011 13:09:52 - Piparmetra Rakstīja :
varu atskaitīties - arī ar mikseri viss izdodas! Man pēc brokastīm bija pat stipri par daudz (no 130 g mellenēm + OB +2tk cukurs saputojās vairāk kā 700ml glāze). Ja nemaldos, šo saldēdienu sauc sambu ...
Jauki, ka tev sanāca. Olas baltums man vienmēr ir auksts, ņemu olas no ledusskapja, esmu mēģinājusi likt arī šķipsniņu sāli, nesanāk. Vai tu liki visu kopā, jeb vispirms saputoji olu un tad liki ogas?

Piparmetra
					Poste: 96
Piparmetra (on-line)
Publicēts: 23.09.2011 13:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/09/2011 13:40:05 - Aija Rakstīja :
Vai tu liki visu kopā, jeb vispirms saputoji olu un tad liki ogas?
Liku visu kopā. Sākumā gan izskatījās, ka nekas labs nebūs, jo ogas, sasalušas pavisam cietas, negribēja putoties, bet pēc tam viss notika, kā vajag!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 23.09.2011 13:50 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/09/2011 13:50:24 - Piparmetra Rakstīja :
varu atskaitīties - arī ar mikseri viss izdodas! Man pēc brokastīm bija pat stipri par daudz (no 130 g mellenēm + OB +2tk cukurs saputojās vairāk kā 700ml glāze). Ja nemaldos, šo saldēdienu sauc sambu ...

Man ari berniba mamma taisija sambuku,likam ari zemenes,citreiz avenes vai upenes un edam ar pienu  Lai butu dross,ka nav salmonella,sambuka u.c. lidzigos saldajos izmantoju veikala ja noperkamu gatavu olas baltumu,kas ir pasterizets. Varbut,ka Latvija ari tadu var nopirkt?


Kirsiitis
					Poste: 260
Kirsiitis (on-line)
Publicēts: 23.09.2011 16:35 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/09/2011 16:35:08 - Rakstīja :
Šodien sataisīju šo saldo ar vienu ēdamkaroti ievārījuma un 1 olas baltumu, sanāca ļoti garšīgi! Putoju arī ar balto ripu 

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 27.09.2011 08:13 | Atbildēt, citējot šo komentāru
27/09/2011 08:13:02 - Rakstīja :
Mans mēģinājums tika pakļauts neveiksmei, bet es nepadošos... Taisīju ar mikseri, jo balto ripu laikam esmu izmetusi ārā (gadiem netika lietota).

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 30.09.2011 21:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/09/2011 21:37:33 - Rakstīja :
Cik gards sanāca ! Taisīju ar 150 g ogām ( mellenēm) un 1 olas baltumu, cukuru. Miksēju ar parasto mikseri, viss sanāca kā vajag un man ļoti ļoti garšoja

Un šī ir tā lieta, kurai vajadzētu iznākt arī ar saldinātāju ( kā nopratu, Aija, tu tā arī darīji), jo baltumu jau pašu par sevi var saputot putās, nav tā kā, piemēram, ar saldo krējumu vai uzpūteni - nav cukura, nekas nesanāks.

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 01.10.2011 14:03 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/10/2011 14:03:50 - melllene Rakstīja :
Mans mēģinājums tika pakļauts neveiksmei, bet es nepadošos... Taisīju ar mikseri, jo balto ripu laikam esmu izmetusi ārā (gadiem netika lietota).
Melllene, lai šitas izdotos - jābūt vairākām lietām:
1) Trauks, kurā kulsi un miksera slotiņām jābūt tīrām jo tīrām ( nesaku, ka putoji ar netīrām ), tādā ziņā, ka jāskatās vai iepriekš šajā traukā neesi putojusi ko taukainu, rūpīgi jo rūpīgi trauks jāmazgā
2) Olām ( baltumam) jābūt aukstam, tikko no ledusskapja ņemtam
3) Olas baltumam jāpiemet maza šķipsniņa sāls
4) Pie olas baltuma nedrīkst nokļūt ne kripatiņa dzeltenuma, tiešām ne kripatiņa

Ja visu šito ievēro, tad sanāks!

P.S. Anetekas fotogalerijā "Fotoreceptes" arī ir šāda pat sambuka recepte, saprotu, ka viņa arī putojusi ar visparastāko mikseri.