Kam man to cilvēku uzslavas, kuru domas es nicinu. /Lope de Vega/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Šašlikošana :(


Ligablu (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 10:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 10:39:46 - Rakstīja :
Sveikas! Esmu jauniņā, un mēģinu  iesākt tievēšanas posmu, bet kaut kā īsti nepadodas. Vienu nedēļu -800g otru +800g un tāds riņķa dancis vien sanāk...Problēma??? - garšo gaļa.. ko lai dara, kā sevi piespiest piebremzēt! Tagad vasara, grillēšanas laiks pilnā sparā..un Līgo svētki.. ārprāc! nu ko lai ar sevi dara?

trakums
					Poste: 589
trakums (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 11:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 11:10:18 - Ligablu Rakstīja :
Sveikas! Esmu jauniņā, un mēģinu  iesākt tievēšanas posmu, bet kaut kā īsti nepadodas. Vienu nedēļu -800g otru +800g un tāds riņķa dancis vien sanāk...Problēma??? - garšo gaļa.. ko lai dara, kā sevi p ...
Edot to pašu šašliku, klāt ēd labi daudz dārzeņus, tu tak tāpat nevarēsi apēst vairāk kā tev lien ne? Nu tad krāmē pilnu šķīvi ar tomātiem, gurķiem, lokiem, dillēm un liec gaļiņu pa druskai! Manuprāt varētu rīkoties tā - saliec dārzeņus, uzliec kādus 5 gb šašlika un uzstādi sev noteikumu, ka kamēr šķīvis nebūs tukšs, tikmēr pēc jaunas gaļas nesniegsies! Un kad tev būs dārzeņu bāze, tad jau tev vairs tik daudz nevajadzētu gribēties to gaļu ne?
Un pa retam jau var arī pašmaukties, kas protams nav labākais variants, bet ja reiz ēd gaļu tā pavairāk, tad atsakies no kādām labības vienībām ne?
Esmu te lasījusi, ka meitense raksta - galvenais nepārsniegt vienības!!! Vislabāk jau viņas izpildīt tā, kā rakstīts, bet nu pa retam... Es jau ar domāju ka pa līgo gaļa ies pa gaisu! Es ar bez gaļas nevaru un man bieži liekas, ka tas atvēlētais vienību skaits priekš manis ir stipri par maz!

Ligablu (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 13:34 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 13:34:43 - Rakstīja :
Paldies par padomu par to tukšo šķīvja izēšanu.   Bet Arī man liekas, ka vienību skaits, kas atvēlēts gaļai -  ir ļoti mazs
Principā noturēties pēc šīs programmas ir viegli, jo jūtos pietiekoši paēdusi..tik problēma ir brīvdienas, kad vai nu ir jābrauc ciemos, vai nu kāds brauc ciemos, tādēļ  grillēšanas pasākumi un pieēšanās ir garantēta... un tad darba dienu laikā nomestais svars atkāpj atpakaļ - un klāt jau otrdiena, un konstatē, ka atkal viena nedēļa pagājusi, bet rezultātu nav   kaut kāds sviesc..

Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 14:50 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 14:50:43 - Rakstīja :
Sveika! Esi čakla meitene un pagatavo šašliku sev pati Neņem trekno gaļu,bet vislabāk samarinē,piemēram,vistas vai cūkas fileju,kurām 90 g ir tikai viena vienība,savukārt treknā gaļā,pie kuras jau skaistās kakla karbonāde 1v ir tikai 40g gaļas.Ir taču atšķirība,vai ne?

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 20.06.2011 15:20 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 15:20:39 - Jolanta77 Rakstīja :
Sveika! Esi čakla meitene un pagatavo šašliku sev pati Neņem trekno gaļu,bet vislabāk samarinē,piemēram,vistas vai cūkas fileju,kurām 90 g ir tikai viena vienība,savukārt treknā gaļā,pie kuras jau s ...
Izskatās, ka Jolanta 77 ir gatva Jāniem

Mans princips ir vismaz puse šķīvja ar dārzeņiem. Ja gribu gaļu, jāēd dārzeņi. Otrs princips, kamēr gaļa cepas, dzeru, dzeru un vēlreiz dzeru ūdeni vai zālo tēju.

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 20.06.2011 17:02 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 17:02:50 - Ligablu Rakstīja :
Sveikas! Esmu jauniņā, un mēģinu  iesākt tievēšanas posmu, bet kaut kā īsti nepadodas. Vienu nedēļu -800g otru +800g un tāds riņķa dancis vien sanāk...Problēma??? - garšo gaļa.. ko lai dara, kā sevi p ...
Saprotama situācija , man arī garšo gaļa, it īpaši šašliks... Sev esmu ielikusi galvā šādu ideju - ja tas būs garšīgs šašliks, tad ēdīšu un centīšos iekļauties dienas vienībās, ja zinu, kad būs šašlikošana - Olbaltuma vienības jau laicīgi tajā dienā rezervēšu šašlikam. Bet... ja piknikā ir tikai desu grillēšana, tad neēdīšu tās - tad labāk neko, ja nav īstas mantas, tad nav, manā gadījumā, liekais svars vairāk "draudzējas" ar nekvalitatīviem produktiem - pusfabrikātiem, desām utt., ja tā ir tīra manta - laba gaļa, tad liekais svars man tik ātri neveidojas. Centīšos arī Līgo svētkos šo ievērot Protams pluss ir dārzeņiem un ūdenim

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 20.06.2011 17:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 17:10:40 - Jolanta77 Rakstīja :
Sveika! Esi čakla meitene un pagatavo šašliku sev pati Neņem trekno gaļu,bet vislabāk samarinē,piemēram,vistas vai cūkas fileju,kurām 90 g ir tikai viena vienība,savukārt treknā gaļā,pie kuras jau s ...
P.S. Es arī šašliku gatavošu sev pati, jau iepriekš sagatavošu. Ļoti ātri šašliku var pagatavot ar Santa Maria BBQ marinādēm, gaļu tik jāsagriež - marinādi klāt, pamarinē stundu - un tāāāda gaļa - mēli var norīt, vispār man patīk marinēt tieši filejas - tās izcepas ļoti ātri, ja nepārcep, tad ir sulīgas un kā jau, Jolanta77, tu minēji - 90 g jēlas filejas ir 1 vienība Par tām BBQ marinādēm - nezinu gan cik tās labas, tādā ziņā - kā tās ietekmē cilvēku kopumā, konservanti un krāsvielas tur ir, bet, ja neēd šo katru dienu, tad ir o.k., tieši tā kā ar visu pārējo šai pasaulē

Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 17:50 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 17:50:43 - Elīna. Rakstīja :
P.S. Es arī šašliku gatavošu sev pati, jau iepriekš sagatavošu. Ļoti ātri šašliku var pagatavot ar Santa Maria BBQ marinādēm, gaļu tik jāsagriež - marinādi klāt, pamarinē stundu - un tāāāda gaļa - mēl ...
Kā tām marinādēm ir ar kkal?

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 20.06.2011 18:00 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 18:00:30 - Rakstīja :
Es atkal dievinu grilētas zivis

Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 18:01 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 18:01:42 - melllene Rakstīja :
Izskatās, ka Jolanta 77 ir gatva Jāniem Mans princips ir vismaz puse šķīvja ar dārzeņiem. Ja gribu gaļu, jāēd dārzeņi. Otrs princips, kamēr gaļa cepas, dzeru, dzeru un vēlreiz dzeru ūdeni vai zālo tēj ...
Jā,es tiešām marinēšu fileja,gan cūkas,gan vistas ar daudz,daudz sīpoliem.Pēc pieredzes zinu,ka garšo arī tiem,kas nevēro svaru Tā ka droši iemarinējiet arī jūs ne tikai priekš sevis

iev@ (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 19:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 19:39:44 - Rakstīja :
Ligablu, kāpēc tu jau sevi ieprogrammē, ka tev neizdosies? Un tēmas nosaukumā ir :(. Paskaties uz šašlikošanu no citas puses un centies atrast pozitīvo - iespēja svinēt svaigā gaisā, laba atmosfēra, pie grillētas gaļas dārzeņi arī iet uz urrā. Meitenes jau sniedza lieliskus padomus par to, kā tikt galā ar pārēšanās riskiem.
Svētki ir svētki.. pat pēc programmas svētkos var atļauties vairāk, bet jāatceras, ka svētki nevar būt katru nedēļas nogali. Un svētkiem nav jānozīmē pārēšanos! Iedomājies, kas tie būs par dubultsvētkiem tev, ja tev izdosies iekļauties vienībās svētkos 
Domā pozitīvi un viss izdosies!

sandruks
					Poste: 366
sandruks (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 20:23 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 20:23:58 - iev@ Rakstīja :
Ligablu, kāpēc tu jau sevi ieprogrammē, ka tev neizdosies? Un tēmas nosaukumā ir :(. Paskaties uz šašlikošanu no citas puses un centies atrast pozitīvo - iespēja svinēt svaigā gaisā, laba atmosfēra, p ...
  Tā jau ir ar to šašlikošanu-kad šašliks tiek gatavots un sprausts uz iesmiem,liekās-ārprāts!!! vai uz visiem gribētājiem maz pietiks,bet,kad sāk uzvējot ceptās gaļiņas aromāts,jau sāk likties,ka man vienai te nebūs ko ēst!!  bet pasākumam ejot,ir tā,ka pirmie iesmi tiek izķerti,bet beigās liels trauks paliek pāri vēl nākamajam rītam!!! 
   Galvenais jau ir tusiņš,kompānija,jautrība piknikā un dārzeņi,dārzeņi un dārzeņi!!!!!
   Vispār dārzeņi,tas ir kaut kāds brīnums!! Tagad kopš katru vakaru iesāku ar lielu sagrieztu dārzeņu trauku ar kefīra piedevām,es sāku saprast,ka lielā daļā svara problēmās esmu iedzīvojusies tapēc,ka vienkārši neēdu tos!!!
   Tagad es redzu,ka tas nemaz nav grūti un neaizņem daudz laika sagatavos svaigu dārzeņu salātu trauku,lai mums abiem ar draugu ir ko noēsties,un tad arī šķiet,ka tās LV ir krietni par daudz!!!!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 21:05 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 21:05:41 - Rakstīja :

Kad es taisu saslikus,sagrilleju ari  riktigi daudz darzenus- papriku,cukini,baklazanu,sampinjonus. Pec tam darzenus sagriezu,piespiezu kiploku (ja negarso kiploks,var likt sipolu vai nelikgt neko),mazliet sals,vinogu etikis,ja vienibas atlauj,var piepilinat paris piles olivellas.Sanak fantastiski gardi!!! Garso ari auksti nakosaja diena.

Ja man attiecigaja diena sanaca parteret ObV,tad sis parteretas  vienibas pieskaitu pie OhV. Jo saslikus pati taisu salidzinosi reti un kad taisu,tad sanak tik garsigi,ka gribas vel un vel :)


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 21:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 21:10:59 - melllene Rakstīja :
Es atkal dievinu grilētas zivis

Paldies,ka atgadinaji par zivim,tas tik sen majas neesmu grillejusi!

Sad tad vel uzgrilleju majas juras veltes,parsvara dazada veida garneles.Pec tam apslakstu ar citrona sulu,nu tada namma!


Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 20.06.2011 21:14 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 21:14:44 - Jolanta77 Rakstīja :
Kā tām marinādēm ir ar kkal?
Uz iepakojuma nav norādīts. Sastāvs (BBQ vistas gaļai) : ūdens, sāls, ābolu sula,paprika, cukurs, sīpoli, citas garšvielas, čili pipari, kumīns, ķiploki, skābuma regulētājs ( citronskābe), dekstroze, rauga ekstrakts, rozmarīns, aromātvielas, melnie pipari, biezinātāji ( guāra sveķi, ksantāna sveķi), krāsviela, konservanti, grieķu sierāboliņš. Iepakojums 75 g, paredzēts 600 g jēlas gaļas iemarinēšanai. Ja šašliku apēd 1-3 vienību ietvaros, domāju šis marināde nekādu skādi organismam nenodarīs

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 21:15 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 21:15:26 - Ligablu Rakstīja :
Problēma??? - garšo gaļa.. ko lai dara, kā sevi piespiest piebremzēt! Tagad vasara, grillēšanas laiks pilnā sparā..un Līgo svētki.. ārprāc! nu ko lai ar sevi dara?
Galvenais ir pasai saprast un izlemt,kas uz doto bridi pasai ir svarigaks.Vai nu lauties saslikosanai vai tomer tievesanai ka procesam. Kaut gan saslikot var ari pec FD,ka jau te meitenes rakstija.

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 21:26 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 21:26:35 - Ligablu Rakstīja :
Sveikas! Esmu jauniņā, un mēģinu  iesākt tievēšanas posmu, bet kaut kā īsti nepadodas. Vienu nedēļu -800g otru +800g un tāds riņķa dancis vien sanāk...Problēma??? - garšo gaļa.. ko lai dara, kā sevi p ...
Es sev vienmēr esmu teikusi, ka ar vienu dupsi uz 2 beņķiem nepasēdēsi - vai nu, vai nu. Vai nu iet uz mērķi un kļūt slaidai vai arī turpināt ēst visu, kas pagadās. Kā Denia saka - izlemt, kas uz doto brīdi ir svarīgāks! Un nav jau problēma šašlikošanā kā tādā, bet tajā, cik daudz un kāda veida šašliku ēdīsi. Ja vienu divas reizes nedēļā padzīvot režīmā gaļa + dārzeņi, svars kritīs tāpat. Lielākā problēma ir tamā, ka tiek apēsts krietni vairāk dienas laikā nekā būtu vajadzīgs.

trakums
					Poste: 589
trakums (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 21:52 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 21:52:47 - melllene Rakstīja :
Es atkal dievinu grilētas zivis
Šeit es pat pēdējā laikā arī varētu būt kā lielāks fans, nekā gaļai!!! Kopš es esmu tikusi pie jaunas plīts kas darbojas cepeškrāsns, es to vien daru, kā domāju par zivīm!!! Man vienalga uz oglēma vai krāsnī, rā ir tāda ņamma, no kuras atteikties nav iespējams!!!!

Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 22:53 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 22:53:31 - denia Rakstīja :
Kad es taisu saslikus,sagrilleju ari  riktigi daudz darzenus- papriku,cukini,baklazanu,sampinjonus. Pec tam darzenus sagriezu,piespiezu kiploku (ja negarso kiploks,var likt sipolu vai nelikgt neko),ma ...
Denia,pastāsti sikāk,kā tu tos grillē? Sagrieztus jau lielos gabalos,vai kā,baigi man ar sakārojās,tas visiem būtu kas jauns

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 20.06.2011 23:06 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 23:06:26 - Rakstīja :
Zin cik garšīgs ir grillēts "dzidrītis", ņamma!!!

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 20.06.2011 23:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 23:12:11 - Rakstīja :
Es agrāk dārzeņus pirms grillēšanas sev sagatavoju ar garšvielām laicīgi, lai "savelkas".

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 23:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 23:39:47 - mumins1980 Rakstīja :
Zin cik garšīgs ir grillēts "dzidrītis", ņamma!!!
Kas ir" dzidritis"?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 20.06.2011 23:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/06/2011 23:43:34 - Jolanta77 Rakstīja :
Denia,pastāsti sikāk,kā tu tos grillē? Sagrieztus jau lielos gabalos,vai kā,baigi man ar sakārojās,tas visiem būtu kas jauns
Sagriezu uz pusem baklazanu,papriku,cukini.Paprikai tikai seklas iznemu un uz restitem virsu.Sampinjonus grilleju veselus. Citreiz follija ietinu kartupelus un kiplokus un iemetu ogles. Tikai kiploki atri janem ara,tie atri izcepjas. Tiesam,ir verts grillet augstakminetos darzenus,jo tie sanak nu TIK,TIK gardi,ka man pasai sakarojas!

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 21.06.2011 00:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/06/2011 00:07:38 - denia Rakstīja :
Kas ir" dzidritis"?
Mums te, laukos, tā sauc ābolus pēc šķirnes "Dzidrais"....

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 21.06.2011 00:08 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/06/2011 00:08:00 - denia Rakstīja :
Kas ir" dzidritis"?
Laikam jau ābols " Baltais Dzidrais"


Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 21.06.2011 00:09 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/06/2011 00:09:10 - mumins1980 Rakstīja :
Mums te, laukos, tā sauc ābolus pēc šķirnes "Dzidrais"....
A kā tu viņus grillē? Veselus, pilngatavības laikā vai pirms tam ( zaļākus)?

Ligablu (on-line)
Publicēts: 21.06.2011 10:48 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/06/2011 10:48:58 - Rakstīja :
Paldies visām par daudzajiem padomiem!!! Pēc visa izlasītā pieļauju domu, ka daudz maz noturēšos rāmjos

Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 21.06.2011 14:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/06/2011 14:11:13 - denia Rakstīja :
Sagriezu uz pusem baklazanu,papriku,cukini.Paprikai tikai seklas iznemu un uz restitem virsu.Sampinjonus grilleju veselus. Citreiz follija ietinu kartupelus un kiplokus un iemetu ogles. Tikai kiploki ...
Būs,tiešām būs man uz Jāņiem

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 21.06.2011 14:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/06/2011 14:38:26 - Jolanta77 Rakstīja :
Būs,tiešām būs man uz Jāņiem
Man ar. Un kartupelis ar ir super laba lieta

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 21.06.2011 15:29 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/06/2011 15:29:38 - Elīna. Rakstīja :
A kā tu viņus grillē? Veselus, pilngatavības laikā vai pirms tam ( zaļākus)?
Gatavus, pārgrieztus uz pusēm, ar izņemtu sēklotni.

Lene
					Poste: 260
Lene (on-line)
Publicēts: 22.06.2011 00:05 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/06/2011 00:05:20 - Rakstīja :
lasu šo visu un siekalas pilna mute. tika daudz no jums var mācīties un paņemt idejas. paldies


Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās