Liela mīlestība nav šķirama no dziļa prāta. /I. Gončarovs/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Gribas palīdzēt tuvākajiem, bet liekas, ka daru visu kā pret sienu!


baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 31.01.2011 13:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 13:58:17 - Rakstīja :

Sveikas, tievētājas un svara saglabātājas! 

Noteikti arī Jums kādreiz ir gadījusies situācija, kad gribas palīdzēt tieši veselīga uztura jautājumos saviem tuvākajiem, jo īpaši, ja arī viņiem ir problēmas ar lieko svaru un veselību. Šoreiz tā ir noticis ar mani! Lai arī cik labi es censtos un gribētu palīdzēt, es jūtu, ka manas pūles un atbalsts ir pilnīgi veltīgi!

Sākšu ar situācijas aprakstu - man ir mamma, kura ir ļoti aizņemta ar darbiem, visu dzīvi vairāk domā par citiem, emocijas raksturo kā TIKAI emocijas (to vairākkārt var dzirdēt tieši tādos vārdos), viņa vairākas reizes ir centusies cīnīties ar liekajiem kg (kuru nav maz) - ar Svara Vērotājiem, ar Herbalife kokteiļiem, adatu terapiju, atkal jau Svara Vērotājiem... Bet tas viss noticis vienatnē (ja nu vienīgi adatu terapijā neskaita ārstu, kas lika adatas tur, kur vajadzēja ). Tā viņa cīnās jau visu mūžu - iesāk, nomet dažus kilogramus un viss apstājas. Vai nu tāpēc, ka neiztur, vai nu tāpēc, ka svars sāk stāvēt uz vietas un pazūd motivācija.

Tagad, kad jau otro reizi pati tievēju ar Figūras Draugiem un nu jau esmu kļuvusi vēl vieglāka, nekā, tievējot iepriekš, zinu, ka negribu atgriezties pie iepriekšējā svara, jūtu, ka mana veselība un pašsajūta tiešām IR labāka, ēdot veselīgi, zinu arī to, ka, ēdot veselīgi un noderīgi, mans organisms ir daudz izturīgāks pret slimībām, arī vecumdienās (es ceru!) būs vieglāk, jo asinsvadi un visas pārējās "iekšas" nebūs piesārņojušās tik daudz, cik, ēdot neveselīgi. 

Tas bija par mani - man tiešām ir TĀDA motivācija un atbalsts no mīļotā puses, ka šoreiz es negrasos apstāties - es meklēju atbalstu, lai tā nenotiktu (FD Online, runāju arī mājās par uzturu, neļauju šai tēmai "aizmigt un apputēt ar putekļiem". Protams, mamma redz, kā es priecājos, jūtot, ka palieku slaidāka, es arī daudz vārdiski stāstu citiem, cik labi jūtos utt.

Tā nu vienu dienu, kad atbraucu padzīvot pie vecākiem, kamēr sesijai beigas, bet jaunais semestris nav vēl iesācies, mamma arī sāka izrādīt interesi VĒLREIZ MĒĢINĀT notievēt. Viņa ir izturējusi jau kādas 2 nedēļas. Viņai vienību skaits ir lielāks, tāpēc nevaru precīzi nokontrolēt, vai viņa visu ēd pilnībā pēc programmas, bet, cik viņa pati stāsta, it kā viss esot pēc plāna.

Līdz šim punktam viss ir labi, BET es pamanu, ka viņa tomēr nedara daudz ko no tā, ko vajadzētu darīt, lai svars kristu ātrāk un efektīvāk - viņa ļoti reti ievēro šķīvja likumu, tērē vairāk našķu vienības, nekā vajadzētu, nenodarbojas ar obligātajām 30min. fiziskajām aktivitātēm, vienmēr aizbildinās ar visādiem apstākļiem, kas traucējuši viņai vai nu paēst regulāri pēc pulksteņa........ Un šī aizbildināšanās ir VISUR - ja jāiet pie ginekologa, DARBS - NAV LAIKA!, ja jāiet beidzot nokārtot problēmas ar vēnām, DARBS - NAV LAIKA! 
Es zinu, ka tagad sūdzos un varbūt pat kādai tagad nāk prātā domas :"Ko Tu ņemies? Liecies mierā, gan jau mamma pati zina, ko dara!", bet man tiešām GRIBAS PALĪDZĒT, es negribu redzēt savu mammu vienmēr nelaimīgu, nesakopušos un sliktā noskaņojumā.

KO LAI DARA? Man nav ne jausmas, kāds tips viņa ir - kinestētiķis, audiālists vai vizuālists, daru visu ko, bet nekas laikam nestrādā! Šķiet, ka, kad aizbraukšu prom atpakaļ uz Rīgu pēc dažām dienām, viņa aizmirsīs, kas ir svariņi, ka vispār kaut ko ir gribējusi.... Eh! Un sāksies viss no gala! Tagad vismaz viņai ir kāds prieciņš acīs, ja kāds kg nokritis nost, bet, kad aizbraukšu, baidos, ka viss būs pa vecam! Ja viņa notievētu, tas dotu tik daudz laba! Visas mēs zinām, kādi labumi tad ir pašai tievētājai, bet arī tad apkārtējie būtu daudz priecīgāki, jo mammai būtu augstāks pašvērtējums, viņa daudz vairāk varētu priecāties par dzīvi, aktīvi atpūsties ar ģimeni, atkal kontaktēties ar savām draudzenēm, ietu uz pasākumiem, jo vairs neizskatītos, kā viņa saka, ne pēc kā.


Ko Jūs ieteiktu? Tā jau gari sarakstīju, tāpēc vairāk ne. Ja variet, lūdzu, pasakiet, kā Jūs rīkotos šādā situācijā, jo man sāp sirds, ka esmu bezspēcīga! 



p.s. Mammu, ja Tu gadījumā šo lasi, un es ceru, ka tā ir, padomā, lūdzu, ne tikai par to, kā jūtos es, bet, kā tas viss izskatās no citu skatpunkta. 


neta (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 31.01.2011 14:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 14:36:00 - baibinjsh1 Rakstīja :
Sveikas, tievētājas un svara saglabātājas! Noteikti arī Jums kādreiz ir gadījusies situācija, kad gribas palīdzēt tieši veselīga uztura jautājumos saviem tuvākajiem, jo īpaši, ja arī viņiem ir problēm ...
Lai cik tas nebūtu skumīgi, NEKO NEVAR IZDARĪT CITA VIETĀ!!!!! lai arī arī tas būtu vistuvākais un mīļāķais cilvēks. Es ar to saskāros ne tievēšanas dēļ, bet citas-  ļoti smagas problēmas dēļ un tur jau bija arī dzīvības jautājums.... es skatījos, runāju, lūdzos, draudēju, meklēju speciālista palīdzību, bet - velti!!!!!!!!!!! Kamēr nenotika "krīze", laikam jau tomēr vēl viena iespēja šim cilvēkam tika dota. Tad, kad slimnīcā, viņš skatījās uz mani tādām acīm un tvēra katru vārdiņu, ko ārsts man teicis... un klusi ritēja asaras pār viņa vaigiem...tad jā, tad saprata. Tas bija pagājušā gada oktobra beigās. Tagad viņam ir spēks, ir vēlme... Viss ok! Bet vienalga - es baidos!!!! Ja nu viņš nenoturas? Ja atkal ..., jo tad mani nedzird... Es varu būt blakus, bet ietekmēt NEVARU! Tas ir DRAUSMĪGI!!!! ...un diezgan droši zinu, ka tā būs pēdējā reize.
Tā, lūk! Lai kaut kas notiktu, tikai pašam ir ļoti jāgrib. Otrs nosargāt, blakus izstāvēt nevar. Tu nevari arī dzīvot mammas dzīvi. Diemžēl...tas ir sasodīti grūti...

joliite
					Poste: 752
joliite (vada grupu)
Publicēts: 31.01.2011 14:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 14:36:49 - Rakstīja :
Baibiņ!Grūti ...tiešām grūti šādā situācijā!Es ar cīnījos...mēģināju saviem vecākiem to iemācīt, bet......Bet tur nekas neiznāks ja viņa pati īsti negribēs un tu vienmēr ar nebūsi līdzās lai visu nokontrolētu!!!Es ilgi cerēju ka tomēr pierunāšu bet kā pret sienu...tagad esmu rokas nolaidusi....un kad aizbraucu ciemos, protms žel ka mamma slepjas no fočika negrib kopā bildēties, bet ko gan es varu tur mainīt!Mana mamma saka ka viņa dzīvo tikai vienreiz un neies jau savu atlikušo mūžu sevi ierobežot, jo viņai tomer treknāki ēdieni garšo labāk...
Es mīlu savus vecākus bet man ir žēl ka viņi nomoka savu organismu, bet....

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 31.01.2011 15:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 15:58:36 - Rakstīja :
Man, lai tievētu vajadzēja "krīzi" uz svariem un kustībās un dzīves aktivitātēs. Līdz tam es vairākas reizes tievēju, bet vienmēr pēc kāda laika pārtaucu.
Vienā no tievēšanas reizēm vēl ilgi gāju uz grupu, ar visiem lielajiem plusiem, jo ļoti patika grupas vadītāja. tāpēc man škiet, ka grupas vadītāja, vai grupas biedri arī var būt motivējošs iemesls, lai paliktu FD.

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 31.01.2011 16:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 16:10:57 - Rakstīja :

Paldies, meitenes!  Tomēr paliek nedaudz vieglāk, apzinoties, ka neesmu vienīgā. Bet tā gribas padarīt pasauli jaukāku! Vēl pie tam, ka sākumā tika man palūgts, lai es palīdzu, pagatavoju ēdienus FD gaumē, pastāstu par vienībām utt. Un tomēr - šķīvī produktus likt nav mans uzdevums :(.

Jācer, ka es tikai lieki uztraucos un neuzticos mammai - var jau būt, ka viņa spēs šoreiz noiet šo maratonu līdz galam un arī saglabāt svaru... Eh! 


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 31.01.2011 18:19 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 18:19:16 - Rakstīja :
Man abi vecaki visu dzivi ir bijusi slaidi un tikai pedejos gados ir palikusi apaligi. Ieveroju,ka mamma apaliga palika tiesi pec menopauzes. Mani vecaki ir lietas kursaa,ka es darbojos FD,jo redzeja krasaas parmainas-kada es biju pagaisgad ap so laiku,kada biju vasaraa un kada esmu tagad..Vini izradija interesi un velas notieveet.Viniem nemaz daudz nevajag,pilnigi pietiktu ar 10 kg. Es ar lielu entuziasmu devu lasit bukletinus un stastiju cik tad butu jaaped,lai nebutu badaa un svars ari kristu, tacu tas viss taa ari palika runas limeni. Tetis vainoja mammu,ka vina vinu nobaro,bet mamma,savukart,parmeta tetim,ka vins tacu visu laiku sos naskus prasa,lai vina perk vai gatavo. Un taa ari nekur uz prieksu vini netiek.Tetis teica,lai uzsedinu vinus uz dietas,kad vini  ciemojas pie manis.No vienas puses jau man ari butu bijis tad vieglak tievet,no otras puses kaa gan es taa nemsu un "sedinasu uz dietas"  un tad es nodomaju,ka ja vini pasi reali gribes un bus gatavi uzsakt tievet,tad izdaris to jebkuraa laikaa un jebkuraa vietaa. Es neteiksu,ka mani vecaki neveseligi ed. Vini ed ekologiski tiru produkciju,ari ar uztura piramidu viss ir ok. Tacu,manuprat, viniem parak daudz aiziet naskos( ievarijumi,platsmaizes u.t.t.).  Es domaju,ka tikai tad,ja cilveks ir gatavs kaut ko mainit savaa dzivee,tad to izdarit var tikai un vienigi vins pats. Parejie var tikai atbalstit,kas ari ir loti svarigi tievesanas procesaa.

ilze_
					Poste: 1817
ilze_ (on-line)
Publicēts: 31.01.2011 18:20 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 18:20:23 - Rakstīja :
Man draugam ir liekais svars, peleka ada un neveseligs dzivesveids.
Vins redz kaa esmu izmainijusies, kaa sekoju sev lidzi, dzeru udeni, runa par to, ka gribetu ari ko darit, bet isti neko nedara. Lai gan - jauta man pec dazadiem padomiem, sacis mazliet dzert udeni (pirms tam nedzera vispar). Ieveroju, ka vinam mazliet aizkeras, ja esmu tiesa un saku kaa ir - tev ir peleka un neglita ada, jo tu nedzer udeni.
Es esmu nejauka un saku tiesi. Un spiezu est salatus un taisu netrekni un lieku vinam est to pasu, ko edu es. Ar treknumiem vins tiek lutinats reti.
Vel, nakot pavasarim, bus jamegina iekustinat vinu un likt mazliet vairak kusteties.

Bet ar mammu bija tas pats - 'ja tu man sasvertu un visu saliktu, ai kaa es tievetu'... un tagad esmu avalinajuma LV un ar sausmam skatos ko un kaa vina gatavo... negribas pat iedomaties kas vinai un tetim asinsvados daras...

Zel, bet neko tur palidzet nevar... tas ir jagrib pasam...

To saku ari draugam - tu nenotievesi, kamer pats to negribesi. Kamer pats jutas labi, tikmer jau neko ari nedaris...

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 31.01.2011 18:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 18:40:17 - Rakstīja :

Šodien lasīju 2009.gada nodarbības, tiku līdz nodarbībai par vēdera izeju. Bija interesanti un noderīgi palasīt, kā tad īstenībā IR jābūt un kas nav pareizi. Ar draugu (pieminu šo gadījumu, jo Ilze ierunājās par draugu) esam dažreiz par to tā pa jokam strīdējušies - kuram ir pareiza vēdera izeja un kuram - ne. Viņš stingri turējās pie pārliecības, ka ir normāli, ja vēders iziet reizi 3 vai 4 dienās. Es teicu, ka pareizāk, ja iziet 1 vai 2 reizes DIENĀ. Nu, krasa atšķirība, kā jau saprotat. Un šodien es viņam saku - HA! Man bija taisnība! Tagad skatīsimies, kurus produktus viņam vajadzētu ierobežot un kurus - lietot vairāk, jo negribas taču noskatīties, kā mīļotais cilvēks sevi indē ar tādiem "nenozīmīgiem sīkumiem", kā to uzskata tie, kas neko īsti par veselīgu uzturu nezina. 

Ak, vecāku lieta! Izrādās, ka daudziem aktuāla. Viņu pašu labā jācer, ka saņemsies un paši sapratīs. Kamēr vēl esmu mājās, uzpasēšu, vai viss ir OK, pēc tam reizi nedēļā pieprasīšu svara atskaiti . Man tas, ka rīt atkal jāsverās un jāsūta atskaite uz superfigūru, ir liels motivators! 


ilze_
					Poste: 1817
ilze_ (on-line)
Publicēts: 31.01.2011 18:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 18:43:39 - Rakstīja :
Baibinj - man gan tas veders neiziet tik regulari ka gribetos, bet kops saku no ritiem tuksa dusa est auglus, tad iziet biezak. Taa bija saputies un nepatikams, ja edu auglus vakaraa visam pa virsu.
Bet jaa, taa jau ir, ka vismaz reizi dienaa jaiziet vederam.
Man vel ir jocigi, ka tiesi pirms menesreizem organisms aiztur ne tikai skidrumu, bet ari vedera izeju.. un lidzko sakas menesreizes, taa uzreiz viss... nezinu kapec ta, bet nu jau esmu pieradusi. :)

Aneteka
					Poste: 721
Aneteka (on-line)
Publicēts: 31.01.2011 18:52 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 18:52:21 - Rakstīja :
Kas ir ar tām mammām, ko? Man gluži tas pats stāsts... Visa mīlestība, emocijas iet caur vēderu... Pirmais mammas teikums, pārkāpjot vecāku mājas slieksni ir "Es sacepu foršu gaļinu (izcepu kūciņu, uztaisīju rasolu u.t.t) - negribi paņemt līdzi?", nevis "Čau, meitiņ, prieks tevi redzēt, kā tev labi klājas?"
Sākumā mēģināju cīnīties ar to apsēstību ar Ēdienu, bet tad man nolaidās rokas... Abiem vecākiem ir pamatīgs liekais svars, problēmas ar spriedienu un visādas citas kaites. Bet šī mūžīgā atruna "Dzīvojam tikai vienreiz, neiesim jau nu grauzt salātu lapas!"
Angļiem ir tāds ļoti labs sakāmvārds "You can take a horse to the water, but you can't make him drink"... Diemžēl, bet es varu izdarīt izvēli tikai par savu dzīvi, lai cik sāpīgi man būtu ikdienā redzēt, kā vecāki ar karoti rok sev kapu...
Sveiciens sen neredzētajām cīņu biedrenēm!



denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 31.01.2011 18:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 18:54:44 - Aneteka Rakstīja :
Kas ir ar tām mammām, ko? Man gluži tas pats stāsts... Visa mīlestība, emocijas iet caur vēderu... Pirmais mammas teikums, pārkāpjot vecāku mājas slieksni ir "Es sacepu foršu gaļinu (izcepu kūciņu, uz ...
Sveika, Aneteka,cik jauki Tevi seit atkal satikt,kaa klajas?

ilze_
					Poste: 1817
ilze_ (on-line)
Publicēts: 31.01.2011 18:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 18:58:28 - Rakstīja :
Sveika, Aneteka.
Patiesiba pati piekeru sevi pie domas, ka gribetu iepriecinat savejos ar kadu kucinu vai edieninu. Bet tad attopos, ka draugs jau kukas need un pasai nepienakas. Taa nu izpauzos vien pie ikdienas vakarinam.
Labi, ka darbs kafejnicas virtuvee. Tur varu izpausties uz nebedu - cepu kukas un taisu visadus eksperimentus, lai var pardot un citi est.

Aneteka
					Poste: 721
Aneteka (on-line)
Publicēts: 31.01.2011 19:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 19:12:45 - denia Rakstīja :
Sveika, Aneteka,cik jauki Tevi seit atkal satikt,kaa klajas?
Paldies, draudziņ, klājas man lieliski! :) Šodien kaut kur manīju FD reklāmu, nolēmu ienākt apskatīties kā jums te iet :) Prieks, ka joprojām atbalstiet viena otru un arī jaunās meitenes tik aktīvas!

Aneteka
					Poste: 721
Aneteka (on-line)
Publicēts: 31.01.2011 19:16 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 19:16:09 - ilze_ Rakstīja :
Sveika, Aneteka.Patiesiba pati piekeru sevi pie domas, ka gribetu iepriecinat savejos ar kadu kucinu vai edieninu. Bet tad attopos, ka draugs jau kukas need un pasai nepienakas. Taa nu izpauzos vien p ...
Ilzīt, iepriecināt reizi pa reizei - tas ir savādāk... Manā gadījumā vecāki nemāk runāt, izteikt savas emocijas, tad nu viss tiek kompensēts caur ēdienu.
Bet visādas kūkas man arī patīk cept, eksperimentēt. Un arī mans vīrs saldumiem iet ar līkumu :) Tad nu uzcepu reizi pa reizei uz kādu lielāku radu saietu, lai nav gluži viss pašai jāapēd :)

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 31.01.2011 20:06 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 20:06:34 - Rakstīja :

Vaii, tā nespēja emocijas izrādīt savādāk!  Tik žēl! Jā, ēdiens dod prieka hormonus (iztiksim bez zinātniskiem terminiem), tāpēc arī cilvēki ir pieraduši nemanot apēst emocijas, tomēr ilgtermiņā kūkas nepazvanīs, nesamīļos un nesabučos - viņas paliks tikai un vienīgi mirkļa prieciņš, tas arī viss....

Par vēdera izeju - starp citu, kad es ēdu augļus vakarā, man arī pūtās vēders! Tagad saprotu, kāpēc! Jo tagad ēdu augļus no rītiem (lai ar Saules un Mēness ritmiem, organisma spējām viss ir saskaņā) un puncis nepūšas! 

Prieks, ka arī senākie aktīvisti ienāk FD mājas lapā!  Citādi es te lasu vecās diskusijas, lietotāji tādi aktīvi, aktīvi, bet tagad, jaunā gada diskusijās nav manīti.... Protams, ir arī izņēmumi!


Dinčiks
					Poste: 193
Dinčiks (on-line)
Publicēts: 31.01.2011 21:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/01/2011 21:18:49 - Rakstīja :
Sveika, Aneteka.

Ieraugot tevi sarunā, atcerējos, ka tu pirms kāda laika biji sākusi nodarboties ar kārtīgu muskuļu trenēšanu. Tur bija teikts, ka cik tur dienās (es īsti neatceros cik tiesī) var pārvēsrt ķermeni skaistos muskuļos. Vai tev tas ir izdevies? Vai darbojies vēl ar to? Atceros, ka tu toreiz teici, ka esi nobildējusies bildēs pirms uzsākšanas. Vai ir arī bildes pēc?

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 01.02.2011 08:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/02/2011 08:39:34 - baibinjsh1 Rakstīja :
 Ak, vecāku lieta! Izrādās, ka daudziem aktuāla. Viņu pašu labā jācer, ka saņemsies un paši sapratīs. Kamēr vēl esmu mājās, uzpasēšu, vai viss ir OK, pēc tam reizi nedēļā pieprasīšu svara atskaiti . M ...
Nepāraudzināsim mēs savus vecākus... tam tiešām ir jānāk no šī cilvēka paša, bet reizēm labs piemērs ilgtermiņā liek tomēr apkārtējiem piedomāt pie sava dzīvesveida. Mammītei nekad neko neuzspiežu un nebāžos virsū ar FD, tikai pastāstu, kā tas izpaužas uz manas ādas, cik garšīgs ir tāds vai tāds liesi pagatavots ēdiens (bet es jau neuzsveru, ka tas ir liess, vnk saku, ka šāda kombinācija ir garšīga...). Tētis daudz kustās - pa mežu staigā, ēd tad, kad gribas (vispār man apkārtējie vīrieši ir tādi, kas nesēž pie TV ar aliņu rokā un čipsu bļodu klēpī, viņi paēd un viss), ieēd arī speķīti, bet viņam negaršo visādas tur uzpūstās maizes, desas un sieri, viņš ir pieradis kopš bērnības pie īstiem ēdieniem - varbūt arī ir reizēm treknāki, bet ļoti vienkārši. Un viņam holesterīna līmenis asinīs ir ļoti labs - viņš ēd ogas un augļus, kad ir sezona, ēd medījuma gaļu, sierus, utt. Nav jau diži slaidais, bet arī dūšīgs nav. Mans tētis ir pilnīgi pret visādiem fast-food - piemēram, pica, fritētas vistiņas un frī kartupeļi nav ēdiens....mums pat ir bijušas tādas jubilejas, kur ir tikai šāds ēdiens - viņš VISPĀR neēd!!!

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 01.02.2011 08:42 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/02/2011 08:42:38 - ilze_ Rakstīja :
Sveika, Aneteka.Patiesiba pati piekeru sevi pie domas, ka gribetu iepriecinat savejos ar kadu kucinu vai edieninu. Bet tad attopos, ka draugs jau kukas need un pasai nepienakas. Taa nu izpauzos vien p ...
Es ar reizēm jūtos dumji, kad pagatavoju kaut ko garšīgu, bet mani puiši vispār to nenovērtē - un es pilnīgi saprotu, ka man sevi jāaudzina, ka ēdiens nav tas, ar ko jāmīl savi tuvinieki - bet tas ir laikam jau pilnīgi mantojums no vecākiem, vecvecākiem... vecie ieradumi...

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 01.02.2011 08:44 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/02/2011 08:44:51 - Aneteka Rakstīja :
Paldies, draudziņ, klājas man lieliski! :) Šodien kaut kur manīju FD reklāmu, nolēmu ienākt apskatīties kā jums te iet :) Prieks, ka joprojām atbalstiet viena otru un arī jaunās meitenes tik aktīvas!
Sveika, Aneteka, prieks tevi redzēt!!! Gribas kaut ko jaunu motivācijai, vai ne? Jā - palasīties vecos rakstus ir dikti forši, jo pēc kāda laika, liekas, viss ir aizmirsies vai arī pēkšņi kaut ko sāc saprast savādāk, kā es parasti saku - "beidzot aiziet līdz smadzenēm"...
Kā tev sokas?

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 01.02.2011 12:25 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/02/2011 12:25:15 - Rakstīja :
Ja Jūs zinātu, cik ļoti man gribas, lai meita un dēls ēstu to, ko īpaši viņiem pagatavoju Piem.Meitai ļoti garšo kotletes, speciāli tāpēc cepu, viņa tajā reizē neēd, un ko es, es bēdājos un saku, meitiņ tev cepu nu uzēd lūdzu
Tā, ka es Jūsu mammas saprotu :)
Man ar rados ir viens cilvēks, ko ļoti mīli un kam vēlētos iemācīts veselīgi ēst, BET neesmu atradusi veidu un domāju, ka neatradīšu veidu, kā mainīt šī cilvēka domas... Vienīgi ļoti ietekmējas no žurnāliem, un jo FD būs vairāk presē, jo vairāk cilvēku aizdomātos par veselīgu ēdienu.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 01.02.2011 13:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/02/2011 13:54:21 - Rakstīja :
Vienigais cilveks gimenee,kas no manis ir parnemis FD principus,ir meita. Vel joprojam skaita vieniba. Kad parbrauc no skolas,izrekina, kadas vienibas jau apestas no kuram grupam vel var vajag est. No taa vadoties, tad ari pagatavoju. Visvairak mani priecee tas,ja ja agrak darzenus apest vinai bija lielas problemas, tad tagad darzeni aiziet uz urra. Ari nasku paterins ir samazinajies lidz minimumam (mums virtuves skapiti naski-saldumi ir loti,loti reti). Agrak bija taa,ka katru dienu vajadzeja naskus.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 01.02.2011 14:02 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/02/2011 14:02:51 - Rakstīja :
Atceros, cik gruti meitai nacas iemacities est darzenus. Sakumaa,piemeram, edot spinatus, vina spieda ciet degunu.. tagad biezi prasa,lai sataisu tiesi spinatu salatus..
Nebija jau taa,ka agrak vina vispar neestu darzenus, bet bija parcelsanaas posms uz citu valsti un sakumaa vina ignoreja daudz ko,t.sk. darzenus. Jo daudzas vinas draudzenes darzenus praktiski need..

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 01.02.2011 16:30 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/02/2011 16:30:40 - denia Rakstīja :
Atceros, cik gruti meitai nacas iemacities est darzenus. Sakumaa,piemeram, edot spinatus, vina spieda ciet degunu.. tagad biezi prasa,lai sataisu tiesi spinatu salatus..Nebija jau taa,ka agrak vina vi ...
Viņai ir/bija problēmas ar svaru vai arī viņai ir saglabāšanas vienību skaits? 

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 01.02.2011 17:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/02/2011 17:07:15 - baibinjsh1 Rakstīja :
Viņai ir/bija problēmas ar svaru vai arī viņai ir saglabāšanas vienību skaits?

Ne,ar svaru meitai viss ok,tacu vinai ir pusaudzu vecums un iestajies "Barbiju sindroms",kad meitenes grib but vel tievakas nekaa ir un " uzsezas" uz nepareizajaam dietam,kas sabojaa veselibu. Tapec sakumaa it kaa neuzspiesti stastiju par veseligam dietam un pie taa ari meita palika!


mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 01.02.2011 19:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/02/2011 19:11:38 - denia Rakstīja :
Ne,ar svaru meitai viss ok,tacu vinai ir pusaudzu vecums un iestajies "Barbiju sindroms",kad meitenes grib but vel tievakas nekaa ir un " uzsezas" uz nepareizajaam dietam,kas sabojaa veselibu. Tapec s ...
Forši, ka Tevī meita ieklausījās, jo mammas pusaudža gados jau vairs īpaši "nerullē"... Tev tiešām laikam ir labs kontakts ar meitu!!!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 01.02.2011 22:57 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/02/2011 22:57:37 - mumins1980 Rakstīja :
Forši, ka Tevī meita ieklausījās, jo mammas pusaudža gados jau vairs īpaši "nerullē"... Tev tiešām laikam ir labs kontakts ar meitu!!!
Man vnk palaimejies ar tik forsu meitu!

baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 01.02.2011 23:17 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/02/2011 23:17:34 - denia Rakstīja :
Man vnk palaimejies ar tik forsu meitu!

Un viņai - ar tik foršu mammu, kas rūpējas par sevi un neatpaliek no skaistās dzīves, nepaliek pelēka un vienaldzīga pret sevi! 


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 02.02.2011 00:45 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/02/2011 00:45:02 - baibinjsh1 Rakstīja :
Un viņai - ar tik foršu mammu, kas rūpējas par sevi un neatpaliek no skaistās dzīves, nepaliek pelēka un vienaldzīga pret sevi! 
Ou,paldies! Mana parlieciba ir tada,ka Dievs katram mums ir devis kermeni. Un mums par to ir jarupejas,jakopj un jasaudzee tas,lai mes katrs iespeju robezaas nodzivotu veseligu un ilgu muzu.


Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās