Ja nevari to, ko gribi, tad gribi to, ko vari. /Leonardo da Vinči/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Papļāpāsim par diētām!


teriine
					Poste: 1202
teriine (moderators)
Publicēts: 01.03.2010 16:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2010 16:38:51 - Rakstīja :

Mēs visi zinām, KĀ ir pareizi jātievē . Un tomēr kārdinājuma velniņš ik pa laikam iečukst ausī: "Bet ar šito diētu varētu ātrāk nomest to svaru!" Bet par kādu cenu? Man ir ierosinājums - paanalizēsim Interneta dzīlēs atrodamās diētas no veselīga uztura (arī no FD) viedokļa, varbūt radīsies kādi secinājumi, interesanti atklājumi... Iespējams, ka kādu no šīm diētām var pielāgot arī mūsu vajadzībām!

Piemēram - ko jūs teiksiet par Minesotas diētu (manuprāt, diezgan  populāra  )? Kādi mīnusi, kādi plusi? Kā pietrūkst (vai varbūt ir par daudz) no FD skatupunkta?

(šis teksts kopēts no www.calis.lv)
Minesotas klīnikas diēta, kura paredzēta ātrai svara samazināšanai, organisma attīrīšanai. Šī diēta dos labu pašsajūtu un jūs sajutīsiet spēka pieplūdumu.
Diētas laikā nedrīkst lietot nekādu alkoholu, jo tas kavēs tauku likvidēšanu jūsu organismā. Ja ir paredzēts lietot alkoholu, tad no diētas „jānokāpj” vismaz 24 stundas pirms alkohola lietošanas.
Diētas atslēga ir taukus sadedzinošā zupa. To ēst vajag katru dienu un tik bieži, cik vien gribās. Jo vairāk apēdīsiet šo zupu, jo vairāk svara pazaudēsiet.
Pareizi ievērojot diētu, nedēļas laikā iespējams zaudēt 4 – 7 kg. Svarīgi ir ievērot produktu ēšanas kārtību un nepieļaut nekādas savas fantāzijas  vai korekcijas. Diētu var turpināt ilgstoši, bet, ja zaudēti jau 6900 grami, tad vajadzētu ieturēt pauzi uz 2 dienām. Pēc tam diētu var atkal turpināt. Neēst zupu laikā, kad diēta netiek ievērota. Ja tomēr kāja paslīdējusi, bet kreņķiem  diētu var atkal atsākt no 1 dienas.

Zupas recepte
6 vidēji sīpoli
Daži tomāti (pēc garšas) var arī būt konservēti
1 neliela kāpostgalva
2 zaļie pipari
Viena buntīte selerijas
1 buljona kubiciņš
Visu sagriež sīkos gabaliņos, iemet katlā un pārlej ar ūdeni + nedaudz sāls +pipariņi + asā zupas mērcīte.

Šo zupu var ēst cik grib un kad grib, jo tā nesatur kalorijas. Katru dienu dzert daudz ūdens.

1. diena. Zupa + augļi. Var ēst jebkurus augļus, izņemot banānus. Melonēm un arbūziem ir mazāk kalorijas nekā pārējiem augļiem.
2. diena. Zupa +dārzeņi. Var ēst jeb kurus dārzeņus līdz sāta sajūtai. Gan svaigus, gan konservētus. Pa gabalu no pākšaugiem un kukurūzas! Šajā dienā varat sev pagatavot pusdienas no 2 kartupeļiem, kuri saspaidīti ar eļļu.
3. diena. Zupa +augļi + dārzeņi. Dzert daudz ūdens. Nekādus kartupeļus. Ja cītīgi ievērota diēta, tad zaudēti jau 2 – 3kg svara
4. diena. Zupa + augļi + dārzeņi + 3 banāni + 1 gl. Piena. Zupu, augļus, dārzeņus varat ēst cik lien, bet banānus tikai 3. ūdens!
5. diena. Zupa + liellopu gaļa + tomāti. Varat apēst līdz 500g gaļas, burciņu konservētu vai, cik lien, svaigu tomātu. Jāizdzer 6 – 8 glāzes ūdens. Jāēd zupa kaut reizi dienā.
6. diena. Zupa + liellopu gaļa + dārzeņi ( sevišķi lapu salāti). Gaļu un dārzeņus var ēst, cik sirds kāro. Dzert daudz ūdeni!
7. diena. Zupa + brūnie rīsi + augļu sulas + dārzeņi. Rīsus var pievienot zupai vai arī sagatavot kopā ar dārzeņiem.
 
Kategoriski aizliegts lietot maizi, alkoholu, gāzētos dzērienus, gatavojot pievienot taukvielas.
Katru rītu ir jānosveras.
Ēd zupu katru dienu, tikko jūti izsalkumu
No gaļas jānoņem tauki!

 

 


ilze_
					Poste: 1817
ilze_ (on-line)
Publicēts: 01.03.2010 19:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2010 19:51:39 - Rakstīja :
Kad kaut kur kādos žurnālos vai kaut kur citur ir kādas diētas, es vienmēr šķiru pāri. Es ne tikai negribu, bet nespēju iedziļināties.
Man šķiet, ka arī šī ir tīrākās mocības. Nu cik ilgi ēdīsi to vienu zupu un dārzeņus? Ieraudzīsi veikalā saldējuma kasti vai nutellas burciņu un izēdīsi turpat uz vietas jau pēc otrās nedēļas kopā ar šo zupu.
Un 4-7 kg nedēļā izklausās bīstami... Un ko pēc tam? Cik ilgi var nodzīvot uz tādas zupas? Kā ar rezultātu saglabāšanu?
Man tieši patīk tas, ka FD nav diēta, bet dzīvesveids. Ēšanas paradumu maiņa. pavisam. un uz labo pusi. nevis badināšanās uz nedēļu un tad rīšana atkal līdz nākamajai reizei.
Diētas nav man. Pirms FD arī nekad neko nebiju mēģinājusi, lai tiktu vaļā no tauku mētelīša.

Aneteka
					Poste: 721
Aneteka (on-line)
Publicēts: 01.03.2010 21:04 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2010 21:04:38 - Rakstīja :
Ōōō, es gan vienmēr izlasu un iepazīstos ar visām diētām Kā tāds Kutuzovs - pretinieks ir jāiepazīst, lai zinātu kā ar to cīnīties!
Esmu arī izmēģinājusi uz sevis pāris diētas. Pēdējā bija "20 dienu diēta" - katru dienu bija jāēd tikai viens noteiks produkts (rīsi, gaļa, āboli, kefīrs utt). Atzīšos, svars nāca nost rūkdams, līdz 15 dienai bija mīnus 6 kg. Bet spēka nebija pilnīgi nekam, visu laiku reiba galva. Un tajā 15 dienā es kā cēlos no krēsla, tā arī garšļauceniski nostiepos visā garumā un grīdas. Tas mani pamatīgi atvēsināja, un diētai atmetu ar roku. Nākamā mēneša laikā atguvu gan tos 6kg, gan arī 1,5 kg vēl papildus dabūju bonusā.
Vēl pirms apmēram gada es izmēģināju arī ko ekstrēmāku - svaigēšanu jeb zaļēšanu. Veselu mēnesi pārtiku tikai no termiski neapstrādātas pārtikas - dārzeņi, augļi, rieksti, sēklas. Šī eksperimenta laikā es sajutos apbrīnojami viegli un labi, un papildus vēl arī zaudēju 5 kg. Bet - nu garšo man gan maizīte, gan dārzeņu sautējums, gan gaļa - neesmu gatava šo baudu sev liegt uz mūžu. Taču kopš tā laika mēģinu ēst ļoti daudz svaigu dārzeņu, arī lielāko daļu no saviem dienišķajiem 600g tagad mēģinu apēst svaigus.
Tieši tā kā Ilze saka - diēta ir uz kādu laiciņu, bet kas pēc tās? Ja turpināsim ēst tāpat kā pirms diētas, zaudētais svars būs atpakaļ ar 100% garantiju!
Taukus dedzinoša zupa - tas vispār izklausās tik ļoti smieklīgi! Iedomājieties dāmīti, kas apēd šo zupu, un pēkšņi pa ausīm sāk nākt dūmi un no ādas velties garaiņi - tauki deg!

Chaklite
					Poste: 87
Chaklite (on-line)
Publicēts: 01.03.2010 21:19 | Atbildēt, citējot šo komentāru
01/03/2010 21:19:34 - teriine Rakstīja :
Jo vairāk apēdīsiet šo zupu, jo vairāk svara pazaudēsiet. Pareizi ievērojot diētu, nedēļas laikā iespējams zaudēt 4 – 7 kg. Svarīgi ir ievērot produktu ēšanas kārtību un nepieļaut nekādas savas fantā ...
Sveikas, meitenes! Par Sīpolu zupas diētu (tā mēs to dēvējām) man ir īpaši " jaukas" atmiņas. Jā, taisnība - svars krītas, bet... riebums pret šo žļurgu, kas, ja nebūtu obligāta un n-tās reizes ēsta, būtu pavisam garšīga un veselīga, iestājas jau trešajā dienā no rīta, kad atkal ieraugi lielo grāpi... Un mans raksturs nebija tik stingrs, lai spētu to izturēt visu noteikto diētas laiku 

kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 02.03.2010 06:17 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2010 06:17:56 - Rakstīja :
jūs esat varones,ja varat kaut ko tāadu izturēt.es esmu izlasījusi visas diētas,bet vienmēr secinu-esmu vāja,pat vienu dienu kaut ko tāaadu nevarētu izturēt....pirms pieķerties pie sv(fd)(biju jau nedaudz padarbojusies sv,tad grutniecība.un pec grutniecības domāju,varbūt vēl kāda jauna diēta parādījusies),sapirku visādu literatūru,savācu visādu info par dažādām diētām-gan asinsrupas diētu,gan vēl visādas.un laimīgi secināju-nekā jaukāka par sv(fd )naf.te var ēst visu,kad grib,cikos grib,kādā veidā.un ne par ko nebēdāt.

nesiite
					Poste: 149
nesiite (on-line)
Publicēts: 02.03.2010 21:27 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2010 21:27:25 - Rakstīja :

Esmu šo diētu izmēģinājusi, rezultāts, protams labs, bet kā jau visām diētām problēma ir tā, ka pēc diētas gribas visas garšīgās lietiņas, ko diētas laikā nevarēja ēst un svars ātri vien ir atpakaļ! :) Zupa gan man tīri labi garšoja.


ilze_
					Poste: 1817
ilze_ (on-line)
Publicēts: 02.03.2010 22:19 | Atbildēt, citējot šo komentāru
02/03/2010 22:19:09 - Rakstīja :
man atkal ienāca prātā šo pašu zupu izmēģināt tāpat, FD ietvaros. :) un ja nu ir garšīga, un var atsvaidzināt ēdienkarti? :)
tā teikt - mācīties no citām diētām. :)

gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 03.03.2010 06:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/03/2010 06:51:12 - nesiite Rakstīja :
Esmu šo diētu izmēģinājusi, rezultāts, protams labs, bet kā jau visām diētām problēma ir tā, ka pēc diētas gribas visas garšīgās lietiņas, ko diētas laikā nevarēja ēst un svars ātri vien ir atpakaļ! : ...
Zupatiiri garshiiga-tieshaam-taam kuram vispaar garsho zupas......bet ne visas zaudee svaru,tas viens,un no FD viedoklja,te nav buutisku lietu ,kaa proteiini(pietiekamaa daudzumaa),un kalcija....labiibasariipar maz....protams-var jau nedeelju paforset-ja peec tam var satureeties un neatriit visu atpakalj-nekaadas kaites jau pa nedeelju nepiemetiisies

Panda Macho
					Poste: 1
Panda Macho (on-line)
Publicēts: 10.03.2010 22:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/03/2010 22:22:56 - Rakstīja :

SandraLiepina (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 23.03.2010 14:40 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/03/2010 14:40:40 - Rakstīja :
Sveiki. Domaju ka šeit ir diezgan kompetenti cilveki un jus varat man pateikt - kads dzirdeja par šadu testu. http://doctor.tobebest.com/ - un kā es saprotu test ir latviešu valoda.
Ir vērts aizpildit to?
Es jau nezinu ko lai darit(((


Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās