Neko neatliec uz vēlāku laiku, jo vēlāk tev nebūs vieglāk. /Žans Pols/

Jaunākie ziņojumi | Mani ziņojumi | Foruma noteikumi

Labs u vērtīgs raksts


gitiene
					Poste: 2927
gitiene (on-line)
Publicēts: 16.10.2009 12:24 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/10/2009 12:24:46 - Rakstīja :
Šlakvielas: mārketinga triks. Neuzķeries.
15.10.2009 Gunita Nagle. Žurnāls VESELĪBA

Droši vien esi dzirdējis par baisajām šlakvielām, kas mitinās mūsu ķermeņos un strādā briesmu darbus? Tikmēr mediķi par to smejas, jo šāda termina vispār nav.

"Nāve sēž zarnu traktā"- tā, atsaucoties uz 16 gs.ārsta, alķkīmiķa un okultisma piekritēja Paracelza apgalvojumu, viens no Rīgas uzņēmumiem piedāvā uztura bagātinātājus un hidrokolontrepijas aparatūru, ar kuras palīdzību attīrīt "piesārņoto"zarnu traktu.

        "Izkārnījumu akmeņi"

Hm, negribu nāvi, tādēļ lasu skaidrojumu, ka "uz zarnu trakta sieniņām nosēžas liels nesagremotās barības un sārņu daudzums", kas"ar gadiem pārvēršas par izkārnījumu akmeņiem". Sekas esot "pelēka ādas krāsa, maisiņi zem acīm, liels, nokarens vēders, liekais svars, celulīts, gremošanas traucējumi un galvassāpes".

         Pārbijusies skatos spogulī - kā tad! Pelēka sejas krāsa, maisiņi zem acīm, vakarvakarā man tā sāpēja vēders, un, iespējams, tas jau ir mazliet nokarens. Vai tiešām savās zarnās nēsāju kilogramus? Ievadot internetā jautājumu par zarnu tīrīšanu, uztura bagātinātāju izplatītāji ar lielu pārliecību stāsta, ka esam pārlādēti ar lieko produkciju, tāpēc mūsu organisms jāattīra no šlakvielām.

        Bioloģiski aktīvie uztura bagātinātāji sliktās šlakvielas iztīrot no organisma un tā vietā nodrošinot ar vitamīniem un minerāliem. Jā, gribu tikt vaļā no šlakvielām! Kad zvanu vienai no uztura bagātinātāju izplatītājām Ilonai un jautāju, kas ir šlakvielas, viņa man labsirdīgi paskaidro: "Viss, ko organisms nepārstrādā, nosēžas un zarnu sieniņām?"Tauki nosēžas tur, kur tiem patīk,"skan atbilde. Tad, lai man nevajadzētu tērēt naudu garai telefonsarunai, saņemu uzaicinājumu piedalīties izterneta konferencē par šlakvielām.

   O, un tas vēl nav viss! Ja esmu iekarsusi savās vēlmēs tikt vaļā no šlakvielām, tad piedāvājumu ie bezgala daudz. Uzzinu, ka ir tādi cilvēki, kuri "pārtiek no Saules un Visuma enerģijas. Daži pie tās klāt dzer ūdeni vai pat sulas un pienu, daži nelieto arī šķidrumu. Pilnīgi neko."

    Ar ko tik vēl man piedāvā atbrīvoties no šlakvielām un toksīniem! Ar pretelulīta masāžu, ar spiedienu maiņas ierīci, ar karstajām ietīšanas procedūrām, ar infrasarkanā starojuma kabīni un nefrīta akmeni. Ja izvēlos saunu, man piedāvā pie reizes tikt vaļā arī no smagnējiem metāliem un liekajām taukvielām. Tikai šajā piedāvājumu gūzmā nav neviena mediķa skaidrojuma, kas tad ir šlakvielas.

           Šlakvielas? Nav tādu. NAV

    "Ja jūs jautājat man kā mediķim, tad nezinu, kas ar to domāts,"smiedamies saka gastroenteroloģijas profesors Anatolijs Danilāns. "Ar šo vārdu parasti apzīmē, ko nejauku, kas no zarnām dalās ārā. Bet neviens pasaulē nav atradis, kas dalās ārā, ja lieto kaut kādu preperātus, un kas nedalās ārā tad, ja neko nelieto."

     Šlakvielas ir mārketinga izdomājums. Medicīnā tāda jēdziena nav, nekad nav bijis. Tādēl, ka organismā nav neviena nejauša piesārņojuma.

     Cilvēks nav atkritumu tvertne. Visu nevajadzīgo viņš izvada caur ādu, bronhiem, nierēm, aknām, žulti un zarnām. Tie ir orgāni, kas organismu attīra un dara to perfekti.

    Caur ādu tiek izsvīsti sviedri, kas lielākoties ir sāļi un ūdens. Pavisam nedadz tajos ir urīnviela, urīnskābe, gaistošās tauksābes un holestirīns. Nieres pilda filtra funkcijas, tās nodrošina sārņu, ūdens un vēl daudzu citu vielu izvadīšanu no organisma.

    Maldās tie, kas uzskata, ka viss izdzertais uzreiz nonāk nierēs. Šķidrums un citas vielas vispirms uzsūcas zarnās un nonāk asinsritē. Tikai tad, ja šķidruma ir pārāk daudz, pārpalikums nonāk nierēs, no kurienes tiek izvadīts kā urīns. Ar urīnu no organisma izdalās vairāk nekā 80 % vielmaiņas galaproduktu.

    Arī plaušas un aknas atbrīvo organismu no nevēlamām vielām. Bronhi ar izelpas palīdzību daļēji veicina alkohola izvadīšanu. Savukārt aknas strādā gluži kā attīrīšanas iekārtas, kas no vielmaiņas procesā iegūtajām izejvielām ar lielu atbildības sajūtu veido taukus, ogļhidrātus un olbaltumvielas. Ja organismā nonācis kas toksisks un kaitīgs, aknas ir tās, kas uzņemas atindēšanas darbus.

     Visbeidzotpar zarnām, kurās, kā vēsta reklāmas, uzkrājas šakvielas. Caur zarnām tiek izvadīts tas, ko esam apēduši. Resnajā zarnā nonāk visi nesašķeltie, nesagremotie ogļhidrāti un nesašķeltās olbaltumvielas, un zarnas no tām atbrīvojas. Viss. Nekādu šlakvielu. "Šlakvielas" ir apzināti vai neapzināti izmantots nosaukums, lai tirgotu dažādus preperātus vai pārdotu kādus pakalpojumus.

   Mūsu kuņģa un zarnu trakts atbrīvojas no visa, ko nevajag. Ideālā gadījumā vēdera izeja notiek vienu divas reizes dienā. Ir cilvēki, kuri cieš no aizcietējumiem, taču tie nesaīsini cilvēka mūža garumu ne par mirkli.

    Pēc profesora Danilāna vārdiem, pēdējie zinātniskie pētījumi rāda, ka viņi dzīvo  ilgu laimīgu mūžu un nekāda saindēšanās nenotiek.Mediķi apšauba, vai ir lietderīgi zarnu darbību stimulēt - tādējādi tiek sasniegts barības vielu šķelšanās process. Tas nav vajadzīgs, jo šķiedrvielām bagātie produkti kairina zarnu sieniņas , un tās sāk intensīvi strādāt.

                          Nevajag sevi mocīt!

 

Ja kāds tomēr ir izšķīries pirkt preperātus, lai atbrīvotos no šlakvielām, iespējams, viņš ne ar ko neriskē. ir preperāti, kur koncentrētā veidā ir šķiedrvielas.

    Taču tādas ir katrā ēdienā, un zarnu tīrīšanai tikpat labi var grauzt burkānus un ābolus ar visu mizu. Tas noteikti ir lētāk, nekā pirkt burciņām tabletes.

    Nav nekādu pierādījumu, ka produkti, kas tiek plaši reklamēti kā tādi, kas palīdz organismam atbrīvotis no sārņiem, darbojas. Lielbritānijā organizācija "Sense About Science"pārbaudīja 15 dažādu "attīrošo "produktu saturu, sākot ar ūdens pudeli un beidzot ar sejas skrubi, un atklāja, ka daudzas vielas to sastāvā ir bezjēdzīgas. Tie, kas reklamē preperātus, ar kuriem var atbrīvoties no šlakvielām, atsaucas uz it kā zinātniskiem pētījumiem, bet patiesībā nav nekādu pierādījumu, ka vitamīni vai uztura uzlabotāji attīrītu organismu.

    Gluži tāpat kā dažādus brīnumlīdzekļus, viesnīcas un SPA centri ik pa laikam piedā'va dažādas attīrošas vai atindējoša diētas. Diemžēl tiem, kas sevi nedēļu mocījuši, dzerot bērzu sulu, vai tiēvējuši ar zemeņu kūri, ir kāda bēdīga ziņa.

    Pēc profesora Anatolija Danilāna stāstītā, pēdējie zinātniskie pētījumi liecina, ka sā'du diētu piekritēji riskē dzīvot 4 - 5 gadus mazāk nekā tie, kuri nav baidījušies no daudzveidīga ēdiena un regulārām fiziskām akivitātēm.

   Pieļaujams, reizi mēnesī i viena atslodzes diena. Taču ilgāku laikuieturēta stingra diēta sagādā organismam lielu stresu. ja cilvēks neiegūst enerģiju ar barības vielām, tad organismam nekas cits neatliek, kā meklēt rezerves pašasm, un rezultātā muskuļiem noārās olbaltumvielas, palielinās slāpekļa vielmaiņas produkti, var veidoties nieru mazspēja, žultsakmeņi un vitamīnu trūkuma dēļ , iespējami sirds ritma traucējumi.

   Tādēl, ja gribas dzīvot ilgi un laimīgi, nevajag ticēt reklāmu pasaciņām. nav labāku līdzekļu par daudzveidīgu uzturu apvienojumā ar mazliet sporta un daudz dzīvesprieka.


Bille
					Poste: 293
Bille (on-line)
Publicēts: 16.10.2009 13:52 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/10/2009 13:52:43 - Rakstīja :
Paldies,tiešām vērtīgs raksts.Daudz cilvēku tic visādiem brīnumlīdzekļiem,domā apēdīs tabletīti un viss būs kārtībā...

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 16.10.2009 16:14 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/10/2009 16:14:29 - Rakstīja :
Jā, Gitiene, es arī žurnālā lasīju šo rakstu, šokējoši, ko tik negodīgi uzņēmēji ir izveidojuši, mākslīgu burbuli, kas patiesībā nemaz nav. Anatolija Danilāna rakstus žurnālos ir vērts palasīt, kā arī intervijas televīzijā

legi
					Poste: 593
legi (on-line)
Publicēts: 16.10.2009 23:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/10/2009 23:18:25 - Rakstīja :
Es arī vienmēr visu izlasu, ko rakstījis profesors Daņilāns. Vai jūs zinājāt, ka viņš katru dienu no darba un uz darbu Stradiņa slimnīcā iet ar kājām, bet dzīvo viņš kaut kur pie bērnu pasaules. Iedvesmojoši, vai ne. Es to nespētu, jo no rīta knapi paspēju izkasīties līdz autobusam.

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 16.10.2009 23:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/10/2009 23:43:37 - legi Rakstīja :
Vai jūs zinājāt, ka viņš katru dienu no darba un uz darbu Stradiņa slimnīcā iet ar kājām, bet dzīvo viņš kaut kur pie bērnu pasaules. Iedvesmojoši, vai ne. Es to nespētu, jo no rīta knapi paspēju izk ...
Jā, to dzirdēju kāda TV intervijā, kā viņš pats teica. Cepuri nost, jo kungs cienījamos gados
Viņš vispār ļoti uzsver, ka cilvēkiem ļoti nepieciešamas kustības, jākustas daudz, kaut vai pastaigājoties

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 19.10.2009 08:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
19/10/2009 08:51:01 - legi Rakstīja :
Es arī vienmēr visu izlasu, ko rakstījis profesors Daņilāns. Vai jūs zinājāt, ka viņš katru dienu no darba un uz darbu Stradiņa slimnīcā iet ar kājām, bet dzīvo viņš kaut kur pie bērnu pasaules. Iedve ...
Jā, par Danilānu es arī izlasīju! Vai ne - nevajag patiesībā daudz, lai sevi savestu kārtībā un būtu vesels - tikai labi saplānots un lietderīgi izmantots laiks!!!

kate
					Poste: 2884
kate (on-line)
Publicēts: 20.10.2009 08:13 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/10/2009 08:13:30 - mumins1980 Rakstīja :
tikai labi saplānots un lietderīgi izmantots laiks!!!
un atkal mumins pasaka zelta vārdus!

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 20.10.2009 09:28 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/10/2009 09:28:08 - kate Rakstīja :
un atkal mumins pasaka zelta vārdus!
Paldies, Kate!


Izsaki savu viedokli


Lai pievienotu emocijikonu, noklikšķiniet uz tās