Nekad es vairs ugunī nelēkšu - zvēr visi apdegušie. Un tikko sāpes ir projām, tu celies un aizej meklēt - kur atkal ir kāda uguns. /O. Vācietis/

Dansukker ievārījuma cukurs

 

 

Vasaras dāsnums mums dāvā ogas, augļus un dārzeņus. Mēs vēlamies rūpīgi audzēto ražu saglabāt arī ziemas sezonai. Dansukker ir padomā idejas, kā to veiksmīgi izdarīt. Ir izstrādātas receptes gan saldiem ievārījumiem pie pankūkām, gan pikantiem džemiem un čatnijiem pie gaļas mērcēm un uz tostermaizēm.

Ikvienam, kas vēlas ietaupīt laiku un kalorijas, būs patīkami gatavot ar jauno Dansukker ievārījuma cukuru „1+3”. Tas ir līdzīgs jau pazīstamajam Dansukker ievārījuma cukuram, kas ir ļoti ekonomisks produkts ievārījumu pagatavošanā, jo cukuram pievienotais pektīns un konservants ļauj samazināt cukura (un tātad kaloriju) daudzumu, kā arī samazināt vārīšanas laiku līdz piecām - desmit minūtēm. Ar ievārījuma cukuru var pagatavot aromātisku biezas konsistences ievārījumu vai marmelādi ļoti ātri un viegli. Ne velti šis cukurs Latvijā trīs gadu laikā kopš parādīšanās mazumtirdzniecībā ir sasniedzis ārkārtīgi plašu popularitāti cukura lietotāju vidū.

 

Jaunais ievārījuma cukurs „1+3” satur vēl vairāk pektīna un tas ļauj izvārīt ievārījumu, pieliekot ogām tikai trešo daļu no parastā cukura apjoma. Šis cukurs ir piemērots arī īpaši biezas konsistences ievārījumu gatavošanai. Princips ir vienkāršs – jo vairāk ievārījuma cukura ar pektīnu, jo biezāks ievārījums sanāk.

Ja, gatavojot ievārījumu, mēs tradicionāli liekam 1 kg parastā baltā cukura pie 1 kg ogu, tad pie tā paša ogu daudzuma vajag tikai 500 g ievārījuma cukura. Izvēloties ievārījuma cukuru „1+3”, pietiek ar 330 g cukura pie 1 kg ogu. Protams, receptes ir dažādas, gaumes un vajadzības arī, un ja ir tāda vēlme, iespējams vārīt saldāku un biezāku ievārījumu, liekot vairāk cukura. Taču pamatā ir tieši šāda proporcija – 1 daļa īpašā cukura, 3 daļas ogu. Ar to pietiek, lai īsā laikā izvārītu garšīgu ievārījumu, ko iespējams saglabāt visu ziemas sezonu.