Vistas tefteļi ar burkāniem - 0,5
20 gab.
1 gab.
Sastāvdaļas:
0,5 kg vistas maltās gaļas (no filejas)
0,6 kg burkānu
1 olas baltums
garšvielas
Mērce 1
1 vienība
150 g konservētu tomātu savā sulā
1 ēd.k. tomātu pastas
1/2 ēd.k. miltu (iebiezināšanai)
sāls, pipari, karijs
Mērce 2
100 ml vājpiena
30 g rīvēta siera (līdz 45t.s.s.)
1/2 ēd.k. miltu
sāls, pipari, sinepju pulveris
Pagatavošana:
Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Samaisa ar vistas malto gaļu, pieliek klāt olas baltumu, garšvielas, zaļumus. Veido mazas kotletītes (apmēram 50 g 1 gab.) un ātri apcep uz pannas bez taukvielām. Apceptās kotletītes liek katlā, pārlej ar vienu no mērcēm un sutina, kamēr gatavas.