Iespējams, ka laiks ir nauda, un tomēr ir vieglāk pierunāt cilvēku dalīties savā laikā, nekā dalīties naudā. /***/

- mani gardumi (melllene)

Attēls 39/73
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 13.10.2011 14:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/10/2011 14:43:03 - Rakstīja :
Man ir savas vājības un vājībām ir pat nosaukums: "vecmāmiņu ēdieni". Ābolmaize uzvar manu veselo saprātu ikreiz, kad to gatavojusi kāda no vecmāmiņām. Vienīgais ko varu darīt:
1.Pirms ciemošanās uzcept pati savu ābolmaizi.
2.ciemošanās laikā sev apsolīt rīt pusdienās ābolmaizi.
90% gadījumu tas strādā, 10% gadījumu svars nāk klāt...
viena no manām versijām par ābolmaizi:
Mīkla (tāpat kā picai ar slapjām rokām izlīdzinu pa pannu, kura pirms tam minimāli ar eļļui iesmērēta un miliem pārkaisīta):
milti 50 gr 2V (šeit Rudzu Milti, jo cenšos samazināt uzturā baltos miltus)
60ml piens
soda
saldinātājs (absolūta Stēvijas fane - stevija.lv)
Pa virsu:
150 gr āboli
10gr cukura
kanēlis
ābolus uzreiz samaisu kopā ar kanēli un cukuru un tad tikai lieku uz mīklas.
210grādos 15 min.pacepu un tad lieku virsū
bezpiedevu jogurtu
cukuru10gr sajauktu ar kanēli

Murrr, cik garšīgi :)


baibinjsh1
					Poste: 4348
baibinjsh1 (vada grupu)
Publicēts: 13.10.2011 17:32 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/10/2011 17:32:34 - Rakstīja :

pieņemu, ka bezpiedevu jogurts to visu pasākumu beigās padara sulīgu, vai ne?

Es vienreiz cepu arī ar picas apakšu, bet pa virsu āboliem saliku biezpienu. Izcepās sausa un galīgi neatgādināja ābolmaizi. Noteikti kaut kā tas biezpiens jāsamočkā ar jogurtu vai vismaz jāsablenderē ar āboliem...Vai sazin kas. 

Noteikti pamēģināšu šo recepti, kad sakārosies ābolmaizi! Ja draugam arī garšos, tad būs pavisam lielie prieki - trekno ābolmaizi varēšu mierīgi atstāt viņa vai savas mammas (vai vecmāmiņu) pārziņā, citādi MAN arī MANIS PAŠAS gatavota ābolkūka ir īsta giljotīne - kamēr nav apēsta, es ĒDU! 


Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 13.10.2011 18:01 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/10/2011 18:01:29 - melllene Rakstīja :
Man ir savas vājības un vājībām ir pat nosaukums: "vecmāmiņu ēdieni". Ābolmaize uzvar manu veselo saprātu ikreiz, kad to gatavojusi kāda no vecmāmiņām. Vienīgais ko varu darīt:1.Pirms ciemošanās uzcep ...
O, Melllene, paldies par recepti
Jau kādas 2 nedēļas atpakaļ savā pierakstu kladē ierakstīju - jātaisa augšā salda pica ( ābolkūka), tā arī netiku līdz eksperimentam, tik savā prātā izdomāju, ka taisīšu mīklu tāpat kā picai ( no maisījuma - esmu sajūsmā), tad pāri pārsmērēšu mazkaloriju ievārījumu kādas 1-2 tējkarotes, tad ābola šķēles, kanēlis+ cukurs, un pāri jogurts, kas sajaukts ar 1/3 vai 1/2 sakultas olas, domāju arī būtu vareni

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 13.10.2011 18:04 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/10/2011 18:04:52 - melllene Rakstīja :
Murrr, cik garšīgi :)
Un tu murrā... Kaķis murrā tikai tad, kad tam ir labi, ļoti labi... Prieks, ka jūties labi, laikam,patiecoties FD ( gardajiem ēdieniem, ko gatavo, labajai pašsajūtai un visam pārējam, ko sniedz veselīgs dzīvesveids)

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 14.10.2011 19:42 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/10/2011 19:42:46 - Elīna. Rakstīja :
Un tu murrā... Kaķis murrā tikai tad, kad tam ir labi, ļoti labi... Prieks, ka jūties labi, laikam,patiecoties FD ( gardajiem ēdieniem, ko gatavo, labajai pašsajūtai un visam pārējam, ko sniedz veselī ...
Tieši tā Ka ēdu vismaz 90-95% FD, tad fiziski labāka sajūta ir vēderam kā arī vairāk enerģijas.

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 14.10.2011 19:43 | Atbildēt, citējot šo komentāru
14/10/2011 19:43:48 - baibinjsh1 Rakstīja :
pieņemu, ka bezpiedevu jogurts to visu pasākumu beigās padara sulīgu, vai ne?Es vienreiz cepu arī ar picas apakšu, bet pa virsu āboliem saliku biezpienu. Izcepās sausa un galīgi neatgādināja ābolmaizi ...
Es esmu cepusi, Riccota&milti&piens - mīkla un pa virsu āboli. domāju, ka var arī biezpiens&milti&piens un pa virsu āboli, jo šādi cepu mazās rozīņu bulciņas, tikai vēl rozīnes lieku klāt.