Mēs nevaram iepazīt citu cilvēku dižumu, ja mūsos pašos nav kaut kā dižena. /V. Čenings/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 134/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 08.10.2011 01:05 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/10/2011 01:05:28 - Rakstīja :

Aromatiska bananu zupa kolumbiesu gaume

4 personām
Pagatavošanas laiks - 30 minūtes.
1 porcija = 2,5 vienības ( 1A + 1Ca + 0, 5N) 

Nepieciešams:
4 mazi banāni (400 g)
1 sīpols
30 g sviesta
1litrs 0,5 % piena
1 citrona miziņa
200 ml (60 g) lucernas dzinumu
Sāls, paprikas pulveris, karijs
Dažas pētersīļa lapiņas

Pagatavošana:
Sviestā apcep smalki sagrieztu sīpolu. Pievieno sīki sagrieztu banānu, paprikas pulveri, kariju, sarīvētu citrona miziņu, sāli un visu kārtīgi samaisa. Lēnam lej klāt pienu un vāra aptuveni 20 minūtes uz nelielas uguns. Kad zupa atdziest, visu sablenderē. Pirms pasniegšanas uzkarsē zupu vēlreiz un katrā sķīvī ieliek pa dažām pētersīļa lapiņām un pārkaisa ar lucernas dzinumiem.


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 08.10.2011 13:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/10/2011 13:58:55 - Rakstīja :
Jādabū kaut kur tie dzinumi un jāizmēģina, dikti jau nu eksotiski izklausās

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 11.10.2011 00:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/10/2011 00:11:07 - champagne Rakstīja :
Jādabū kaut kur tie dzinumi un jāizmēģina, dikti jau nu eksotiski izklausās
Kolumbiesi ir lieli bananu cienitaji un biezi izmanto tos kulinarija.Piemeram,sagriez bananu skeles un cepj ella ka kartupelus,pieberot sali un garsvielas ja velas. Esmu edusi,man patika,kaut kas lidzigs bananu cipsiem.Ak,ja nebutu tik daudz vienibu,tad drosi,ka ceptu vel un vel. Tiesa gan,vini izmanto tadus loti lielus bananus,kas ir zala krasa un tos parasti pie mums tirgo veikala darzenu stenda blakus kartupeliem,batatei,jukai. Bet var ari no "parastajiem"  bananiem,tikai tad sanak saldak.