Ja es kaut vienu sirdi varu pasargāt no ciešanām, mana dzīve nav bijusi veltīga. /Emīlija Diksone/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 100/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 17:07 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 17:07:59 - Rakstīja :

Gardaas viges

Viges ir vienas no maniem milakajiem augliemun tiesi tagad ir vigu laiks.Svaigas viges 100 g= 68 kcal un viena videja izmera vige aptuveni sver 30-40 g (lielas sver vairak). Gatavs viges ir loti mikstas,tam piemit loti salda un maiga garsa. Tas var est tapat vai pagatavot visdazadakas uzkodas,salatus un desertus.   Diemzel tas atri bojajas(tapat ka mespils),tapec,skiet,ka transportesana uz citam zemem var but sarezgita. Luk,viens no deserta variantiem:

Nepieciesams:

-viges,

-neliels gabalins kazas siera(perku rulliti,kam ir pat saldena garsa),

-ciedru rieksti,

-medus (mazak par tejkaroti)

-skidra(izlejamaa) karamele,

-piparmetru lapinas

Pagatavosana:

Viges nomazga un iegriez krustinu.Nem kazas sieru un iemerc medu.Uzgrauzde panna bez taukvielam ciedru riekstus un uzber tos virsu."apaguso" siera gabalinu liek ieksa vigee. Pieed klat piparmetru lapinas un skidro karameli.


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 08.09.2011 23:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/09/2011 23:31:09 - Rakstīja :
Kā sakārdināji!!! Man TĀ garšo svaigas vīģes... kā tagad atceros, ka izgājušo gadu braucām uz Portugāles dienvidiem, un es atpakaļceļā gandrīz pus maisiņu biju izleksējusi Vīra vecāki bija sadevuši gan zaļās, gan tumšās, ak, cik garrrdas!
Man bija kaut kur pierakstīta recepte ar ceptām vīģēm un kazas sieru, bet tā arī neuzspēju noprovēt..

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 15:47 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 15:47:10 - champagne Rakstīja :
Kā sakārdināji!!! Man TĀ garšo svaigas vīģes... kā tagad atceros, ka izgājušo gadu braucām uz Portugāles dienvidiem, un es atpakaļceļā gandrīz pus maisiņu biju izleksējusi Vīra vecāki bija sadevuši ga ...

 Man nekur talu pec vigem nebus jaiet,viges koks aug tiesi pie majas :) Varbut vari padalities ar receptiti?


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 20:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 20:51:51 - denia Rakstīja :
 Man nekur talu pec vigem nebus jaiet,viges koks aug tiesi pie majas :) Varbut vari padalities ar receptiti?

Ceptas vīģes ar kazas sieru Balzamiko mērcē

4 vīģes
8 šķēlītes kazas siera
1.5 ēd. k. laba balzāmetiķa
2 ēd. k. medus (droši vien, ka varētu aizstāt ar Stevia, tikai apjoms tad būs nekāds)
sāls, melnie pipari

Pārgriež katru vīģi uz pusēm, izkārto cepamtraukā (izsmidzina mazliet pūšamo eļļu) ar apaļo pusi uz leju, katrai pārklāj siera šķēlīti.
Sajauc balzāmetiķi ar medu, pārslaka pāri katrai vīģei, apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem. Cep 200C 15-80 min., kamēr sieriņš mazliet pakusis, pasniedz karstas



champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 20:52 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 20:52:16 - denia Rakstīja :
 Man nekur talu pec vigem nebus jaiet,viges koks aug tiesi pie majas :) Varbut vari padalities ar receptiti?
Viss, kravāju čemodānu un braucu ciemos

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 22:08 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 22:08:59 - champagne Rakstīja :
Ceptas vīģes ar kazas sieru Balzamiko mērcē4 vīģes 8 šķēlītes kazas siera 1.5 ēd. k. laba balzāmetiķa 2 ēd. k. medus (droši vien, ka varētu aizstāt ar Stevia, tikai apjoms tad būs nekāds) sāls, melnie ...
Jēziņ, nevis 15-80, bet 15-18min

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 23:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 23:54:38 - champagne Rakstīja :
Ceptas vīģes ar kazas sieru Balzamiko mērcē 4 vīģes 8 šķēlītes kazas siera 1.5 ēd. k. laba balzāmetiķa 2 ēd. k. medus (droši vien, ka varētu aizstāt ar Stevia, tikai apjoms tad būs nekāds) sāls, ...
Sim gan jabut labam,tiks meginats,paldiesins!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 09.09.2011 23:55 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/09/2011 23:55:53 - champagne Rakstīja :
Viss, kravāju čemodānu un braucu ciemos
Naksies atri kravat cemodanu,jo viges driz ies jau uz beigam :)

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 18.09.2011 23:10 | Atbildēt, citējot šo komentāru
18/09/2011 23:10:14 - denia Rakstīja :
Naksies atri kravat cemodanu,jo viges driz ies jau uz beigam :)
Tu esi tikusi sveikā cauri Vīģes atradu piemājas sakņu bodē - svaigas, skaistas, saldas un gardas, tikai viena skāde, nežēlīgi dārgas!!! Nu kaut gan par 50 sant. gabalā kādas jau var atļauties našķim, jo ja parēķina cik šokolādē tika tērēts...

mellene (on-line)
Publicēts: 20.09.2011 20:35 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/09/2011 20:35:11 - denia Rakstīja :
Gardaas viges Viges ir vienas no maniem milakajiem augliemun tiesi tagad ir vigu laiks.Svaigas viges 100 g= 68 kcal un viena videja izmera vige aptuveni sver 30-40 g (lielas sver vairak). Gatavs vige ...
Paklau, vai vari ieteikt kaadu citu sieru, kas ietu kopaa ar viigi? Es nevaru pienemt kazas siera garsu. Tacu viiges... mmmm... Viiges var nopirkt arii seit, tepat uz stuura, visi marokaanu veikali pilni, un es labpraat noproveetu tik briiniskiigu desertu, tacu kazas siers man galiigi neiet....

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 21.09.2011 23:06 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/09/2011 23:06:09 - mellene Rakstīja :
Paklau, vai vari ieteikt kaadu citu sieru, kas ietu kopaa ar viigi? Es nevaru pienemt kazas siera garsu. Tacu viiges... mmmm... Viiges var nopirkt arii seit, tepat uz stuura, visi marokaanu veikali pi ...

 Un ka Tev Brie un Camembert? Protams,ka var likt klat jebkuru citu sieru,kas Tev vislabak garso!


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 22.09.2011 00:48 | Atbildēt, citējot šo komentāru
22/09/2011 00:48:17 - denia Rakstīja :
Un ka Tev Brie un Camembert? Protams,ka var likt klat jebkuru citu sieru,kas Tev vislabak garso!
Ar mocarellas sieru ari garso labi!

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 08.10.2011 13:59 | Atbildēt, citējot šo komentāru
08/10/2011 13:59:58 - champagne Rakstīja :
Ceptas vīģes ar kazas sieru Balzamiko mērcē
Es šo ar Brie izmēģināju - nu ļoti gardi!