Daudz var izteikt klusējot, un tādējādi nekad netiek izteikts tas, ko vēlāk nāktos nožēlot. /Francis Usāns/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 93/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 23.06.2011 02:05 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/06/2011 02:05:37 - Rakstīja :
Risotto de setas (senu risoto)
Vai ir  atskiriba starp italu risoto un spanu paeju (paella)? Izradas,ka ja- pagatavosanas veida.  Spanu paellas ir salidzinosi sausas,dazkart paellas pagatavosanas procesa  pat netiek maisitas.Bet italu risoto skidrums japievieno vairakas reizes un praktiski jebkuram risoto jabut kremigam,"slapjam". Un sanak ta,ka no 100 g risu paella sanak mazak,bet no ta pasa daudzuma risu pagatavots risoto sanak krietni vairak. Saja senu risoto sviestu neliku vispar un svaigo krejumu aizstaju ar liesu svaigo sieru.
Pec butibas,gatavojot rosoto,japievieno specialie risoto risi,bet teiksu godigi,ka labi garso ar jebkuriem risiem.
Nepieciesams: 2 personam=4 OhV+1,5 DV+1 ObV+0,5 TV+1 CaV
-100 g risu,
-kiploka daiva,
-salotes sipols (der ari parastais)
-300 g senes (man bija austersenes),
- 2gab.(5 g) konservetas baltas vai melnas trifeles (ja velas)
- 100 g Philadelphias tipa liess svaigais siers,
-20 g riveta parmezana,
-paris safrana lapinas( krasai var izmantot ari kurkumu),
-sals,pipari pec garsas,
-darzenu buljons (soreiz izmantoju kubinu),
-5 g ellas
-100 ml sausa baltvina,
-50 g zalie zirnisi
Pagatavosana:
Nomazga risus,izkas.Sagriez salotes sipolu,kiploku un apcepj ar 5 g ellas.Pievieno sagrieztas senes.Trifeles griez loti siki. Visu maisot apcepj.Pieliek risus un vel mazliet visu pacepj.Tad palielina uguni un pielej baltvinu.Lauj tam izgarot.Samazina liesmu un talak varot lej ik pa laicinam klat karstu buljonu. Uz beigam pieliek svaigo sieru,samaisa  un nonem no uguns. Pirms pasniegsanas iemaisa sarivetu parmezanu.


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 23.06.2011 02:11 | Atbildēt, citējot šo komentāru
23/06/2011 02:11:47 - denia Rakstīja :
Risotto de setas (senu risoto)Vai ir  atskiriba starp italu risoto un spanu paeju (paella)? Izradas,ka ja- pagatavosanas veida.  Spanu paellas ir salidzinosi sausas,dazkart paellas pagatavosanas proce ...
Aizmirsu uzrakstit,ka tad,kad tiek pievienotas senes,klat liek ari zalos zirnisus

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 28.06.2011 23:53 | Atbildēt, citējot šo komentāru
28/06/2011 23:53:15 - Rakstīja :
Oi, man tieši šī iemesla dēļ, ka sanāk VAIRĀK, risotto tīk labāk nekā paella Jāiepēr sēņuki un jātaisa tik augšā

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 29.06.2011 01:42 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/06/2011 01:42:42 - champagne Rakstīja :
Oi, man tieši šī iemesla dēļ, ka sanāk VAIRĀK, risotto tīk labāk nekā paella Jāiepēr sēņuki un jātaisa tik augšā
Si iemesla del man majas ari top biezak risoto neka palellas