- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)
Attēls 88/144 Atpakaļ uz galeriju |
Komentēt šo attēlu
Lūdzu, ielogojieties
denia (on-line) |
Publicēts: 10.06.2011 00:36 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 00:36:27 - Rakstīja :
GAZPACHO (Klasiskais variants) Esmu atklajusi Gazpacho sezonu,kas karstajas vasaras dienas ir pasa laika. Gazpacho Spanija ir loti iecienits. Katra regiona to gatavo mazliet savadak,tam var but dazadas garsas nianses,bet parsvara jau tas tomer vienmer sasatav no tomatiem,gurkiem,paprikas un kiploka daivas. Veikalos pirktajiem gazpacho nereti medz but pievienota loti daudz olivella,lidz ar to kaloriju zina sis it ka nevainigais ediens var but stipri bagats. Tacu ari majas pagatavots gazpacho garso lieliski,turklat to var pagatavot liesi!!! Katra majsaimniece gazpaco gatavo mazliet savadak-viena berz tomatus caur sietu un iznem gurkiem seklas jau pasa sakuma, cita klat liek tikai garo "trauslo" t.s. italu papriku,vel cita klat liek baltmaizes mikstumu (tada gadijuma labak izmantot ne-svaigu-vakardienas maiziti).Ari ellas daudzumu katra liek savadak. Esmu meginajusi pagatavot gazpacho ari bez olivellas,bet jaatzist,ka tad tomer negarso tik labi.Olivella IR japievieno,kaut ari nelielos daudzumos.Sis ir liesais gazpacho variants. Gazpacho parasti pasniedz nelielos traucinos vai stikla glazes. Kopa ar gazpacho tiek pasniegts ari skivis ar kubinos sagrieztiem darzeniem-tomatiem,gurkiem,papriku un sipolu. Tad katrs pec patikas klat pievienosagrieztos darzenus. Gazpacho var pagatavot ari no augliem vai mikset darzenus ar augliem(klat likt kirsus,zemenes,arbuzu,abolu u.t.t.). Garso ari loti labi. Nepieciesams:(4 personam 5 DV+4 TV+0,5 OhV) -1 kg cieti tomati (sarkani), -1 zala (Italu) paprika (aptuveni 60g) -1 gurkis (250 g), -1 kiploka daiva, -4 tejkarotes VIRGEN EXTRA olivella (ja velas,drosi var likt ari vairak), -baltais vinogu vina etikis-8 tejkarotes -sals, -auksts udens Piedeva: - aptuveni 300 g vienados daudzumos kubinos sagriezts tomats,gurkis,sipols un paprika, -kiplokmaizes grauzdini 15 g (pec velesanas) Pagatavosana: Tomatus liek verdosa udeni,nonem adu (var ari nenemt),sagriez uz 4 dalam un sablendere.Pievieno klat papriku (tai iznem seklas),gurki un beigas ari kiploka daivu. Kad viss sablenderets (masai jabut hemogenai,bez darzenu gabaliniem),visu izlaiz caur sietu. Pievieno sali,olivellu,visu samaisa un pagarso.Ja prasas skabaks vai salaks,pievieno vel attiecigos produktus. Parasti pievieno ari udeni.To lej tik,cik skidru velas.Pec tam gazpacho liek ledusskapi vismaz uz 4 st un pasniedz loti aukstu. ¡ Buen provecho! |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 10.06.2011 01:15 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 01:15:57 - Rakstīja :
Paldies par receptīti! Tik jauks trauciņsMan godīgi jāatzīst, ka šo zupu esmu ēdusi tikai vienu reizi un vēl pie tam pašas gatavotu (daudzus gadus atpakal, Dievs viņ' zin' kur recepti izgrābu). Diez kas jau nebij'... Noteikti gatavošu pēc Tavas receptes! Tikai man jautājums par TV - 4 tējkarotes taču ir 2TV, ne? Vai es kļūdos?
|
||
denia (on-line) |
Publicēts: 10.06.2011 01:57 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 01:57:59 - champagne Rakstīja :
Ja,pilnigi pareizi,4 tejkarotes ir 2 vienibas Man atkal bija ieviesusies kluda ;)
Paldies par receptīti! Tik jauks trauciņs Man godīgi jāatzīst, ka šo zupu esmu ēdusi tikai vienu reizi un vēl pie tam pašas gatavotu (daudzus gadus atpakal, Dievs viņ' zin' kur recepti izgrābu). Diez ... |
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 10.06.2011 10:07 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 10:07:12 - Rakstīja :
Vispaar kolosaals variants, noteikti gatavosu. Belgijaa vinu gatavo savaadaak. Veikalu plauktos ir atrodams taa saucamais FO, kas ir dziivnieku galas buljons smalkaa burcinjaa (kas iisteniibaa nav nekas cits kaa nostaaveejusies inde jebkuram organismam par apmeeram 10 eiro litraa). Un uz taa pamata tad nu gatavo gaspatco. Bet sitaa ir noteikti laba, izklausaas loti garsiigi ;)
|
||
denia (on-line) |
Publicēts: 10.06.2011 13:50 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 13:50:17 - mellene Rakstīja :
Divaini,ka klat ir buljons.Parasti dzivnieku izcelsmes olbaltumvielas garzpacho nepievieno.No taukiem tikai augstaka labuma olivellu.Vispaar kolosaals variants, noteikti gatavosu. Belgijaa vinu gatavo savaadaak. Veikalu plauktos ir atrodams taa saucamais FO, kas ir dziivnieku galas buljons smalkaa burcinjaa (kas iisteniibaa nav nek ... |
||