Liela mīlestība nav šķirama no dziļa prāta. /I. Gončarovs/

- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)

Attēls 11/42
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.06.2011 18:44 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/06/2011 18:44:39 - Rakstīja :
ĶĪNAS SALDSKĀBĀ MĒRCE FD GAUMĒ

Šai mērcei ledusskapī būtu jāglabājas vienmēr - kas gan var būt labāks par ātrām un veselīgām maltītēm brīžos, kad galīgi nav laika stundu stāvēt pie plīts?! Ātri uzmet uz pannas sagrieztu vistas fileju vai garneles vai lasīti kubiņos... mērci pāri, līdz pirmajam burbulim un vakariņas gatavas! Klāt rīsu nūdeles, kuru pagatavošana aiņem ne vairāk un ne mazāk kā 3 minūtes.

Sastāvdaļas (~1/2 litra burciņa, skaitām kā DV)
3 gatavi tomāti (ap 500gr)
mazs sīpols
maza sarkanā paprika
vidējs burkāns
1 ēd.k sāls
4-5 ēd.k cukura aizvietotājs pulverī (Canderel, Stevia utt)
malts čili
sula no 1/2 citrona
(ja nepieciešams - nedaudz kartupeļu ciete)

Tomātiem izgriež serdīti, apakšējā daļā iegriež ar nazi krustiņu un pārlej ar verdošu ūdeni. Pēc pāris minūtēm liek zem auksta ūdens un noņem miziņu.

Tomātus un sīpolu sablenderē (virtuves kombainā vai ar rokas blenderi), papriku sasmalcina un burkānu sarīvē. Es jau gadus 15 lietoju Borner firmas rīvi (nezinu, ko bez tās iesāktu virtuvē), un šai receptei gan burkānu, gan papriku rīvēju ar 3,5mm nazīšiem. Burkānu arī var sagriezt smalkos salmiņos, ja nav slinkums, bet tikpat labi var iztikt ar sakņu rīvējamo rīvi.

Visus dārzājus saliek katliņā, pievieno sāli un uz lēnas uguns (ar vāciņu virsū) vāra līdz burkāni mīksti.

Pašās beigās pievieno citrona sulu, čili un cukura aizvietotāju. Tā daudzums (4 vai 5 ēd.k) atkarīgs no tomātu salduma un paša garšas izjūtas.

Ja mērcei ir gadījušies ūdeņaini (ne-miltaini) tomāti, tā var šķist pārāk šķidra. Šādā gadījumā pievieno nedaudz  ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti.

Lai gards, ka nenoēsties!

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.06.2011 18:50 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/06/2011 18:50:24 - Rakstīja :
Aizmirsu pierakstīt, ka šai mērcei var arī pievienot svaigu vai konservētu ananāsu. Šoreiz to nedarīju, jo, lai precīzāk uzskaitītu AV, ananāsu labāk likt klāt pašā ēdiena gatavošanas procesā. Tāpat maltīti var bagātināt ar bambusa dzinumiem, sojas dzinumiem, sēnēm utt.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 07.06.2011 00:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
07/06/2011 00:22:17 - Rakstīja :

Sis ir atkal kaut kas dikti labs!


mellene (on-line)
Publicēts: 09.06.2011 20:48 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 20:48:32 - Rakstīja :

Paldies par ideju ;) Es gatavoju liidziga izskata bet mazliet atskirigas garsas meerci: ¨gabalinos sagriezu 3 lielus tomatus (bez aadas, seeklinaam un serdiites. Pannaa, 1 eedk oliivellas (mazaak man negarsoo), apcepju 2 smuki sagrieztus smukus siipolus un 3 taapat smuki sasmalcinaatus kiplokzobinus un 1 - 2 teejkarotes (ja grib asu) dzeltenaas karija pastas.  Pievienoju tomaatus, peec garsas pievienoju timiaanu un obligaati oregano (abus kalteetus) un lauju apmeeram 20 minuutes uz leenas uguns sauteeties, kameer tomaati gatavi un liekais skidrums izgaro, tomeer veel paliek mazliet meerciites. Kad gatavs eedu ar spagetti un mazliet parmaezaana. Loti garsiigi ;)


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.06.2011 23:32 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 23:32:28 - mellene Rakstīja :
Paldies par ideju ;) Es gatavoju liidziga izskata bet mazliet atskirigas garsas meerci: ¨gabalinos sagriezu 3 lielus tomatus (bez aadas, seeklinaam un serdiites. Pannaa, 1 eedk oliivellas (mazaak man ...
Ai, cik jauka receptīte! Paldies Noteikti izmēģināšu Man ļoti garšo karijs, tāpat arī timiāns un oregano varen iet pie sirds

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 01:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 01:54:42 - Rakstīja :
Es ari esmu liela karija piekriteja. Un ari indiesu virtuve man iet pie sirds :)

mellene (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 09:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 09:56:33 - Rakstīja :

Mana receptiite ir latviesu - belgu - tailandiesu karija pastas kaa arii itaaliesu garsaugu krustojums  Bet katraa gadiijumaa garsiigi. Piedaavaaju pat savam viiram un vins atzina to par gardu. Taaka drosi. Bet indeisu virtuve arii man iet pie sirds un sad tad meeginu kaut ko pagatavot, bet koliidz aizej uz kaadu iistu indiesu restoraanu (kas seit nav mazums), saproti, ka indiesu pavaarmaakslas receptes seit tiek pielaagotas eiropiesu saprasanai. Turpinu eksperimentus ;)


oga.003
					Poste: 272
oga.003 (on-line)
Publicēts: 10.06.2011 12:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 12:21:27 - Rakstīja :
Super receptīte! Sen gribēju kaut ko tādu pamēģināt pagatavot pati - un tagad varēšu pat FD stilā

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 25.07.2011 00:29 | Atbildēt, citējot šo komentāru
25/07/2011 00:29:09 - Rakstīja :

Sodien beidzot keros klat un pagatavoju so merciti.Paldies,Champagne,par burvigo recepti,sanaca loti,loti gardi,ka radits pie risu nudelem un ne tikai


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 26.07.2011 12:17 | Atbildēt, citējot šo komentāru
26/07/2011 12:17:48 - denia Rakstīja :
Sodien beidzot keros klat un pagatavoju so merciti.Paldies,Champagne,par burvigo recepti,sanaca loti,loti gardi,ka radits pie risu nudelem un ne tikai
Priecājos, ka garšoja! Es izgājušo reizi taisīju un šķita sāls mazliet par daudz... Tā kā esmu samazinājusi sāls daudzumu uzturā, jāmaina laikam arī receptes sastāvdaļas

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 31.07.2011 03:18 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/07/2011 03:18:34 - champagne Rakstīja :
Priecājos, ka garšoja! Es izgājušo reizi taisīju un šķita sāls mazliet par daudz... Tā kā esmu samazinājusi sāls daudzumu uzturā, jāmaina laikam arī receptes sastāvdaļas
Es vispar lieku loti maz sali klat jebkuram edienam un ari tad parsvara tikai gatavosanas beigas vai jau pasa skivi.Un neskatoties uz to,ka saja recepte bija jaliek 1 edamkarote sals,si mercite sanaca man loti pa pratam  tikai ar paris skisninam sals!!