- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)
Attēls 11/42 Atpakaļ uz galeriju |
Komentēt šo attēlu
Lūdzu, ielogojieties
champagne (on-line) |
Publicēts: 05.06.2011 18:44 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
05/06/2011 18:44:39 - Rakstīja :
ĶĪNAS SALDSKĀBĀ MĒRCE FD GAUMĒ Sastāvdaļas (~1/2 litra burciņa, skaitām kā DV) 3 gatavi tomāti (ap 500gr) mazs sīpols maza sarkanā paprika vidējs burkāns 1 ēd.k sāls 4-5 ēd.k cukura aizvietotājs pulverī (Canderel, Stevia utt) malts čili sula no 1/2 citrona (ja nepieciešams - nedaudz kartupeļu ciete) Tomātiem izgriež serdīti, apakšējā daļā iegriež ar nazi krustiņu un pārlej ar verdošu ūdeni. Pēc pāris minūtēm liek zem auksta ūdens un noņem miziņu. Tomātus un sīpolu sablenderē (virtuves kombainā vai ar rokas blenderi), papriku sasmalcina un burkānu sarīvē. Es jau gadus 15 lietoju Borner firmas rīvi (nezinu, ko bez tās iesāktu virtuvē), un šai receptei gan burkānu, gan papriku rīvēju ar 3,5mm nazīšiem. Burkānu arī var sagriezt smalkos salmiņos, ja nav slinkums, bet tikpat labi var iztikt ar sakņu rīvējamo rīvi. Visus dārzājus saliek katliņā, pievieno sāli un uz lēnas uguns (ar vāciņu virsū) vāra līdz burkāni mīksti. Pašās beigās pievieno citrona sulu, čili un cukura aizvietotāju. Tā daudzums (4 vai 5 ēd.k) atkarīgs no tomātu salduma un paša garšas izjūtas. Ja mērcei ir gadījušies ūdeņaini (ne-miltaini) tomāti, tā var šķist pārāk šķidra. Šādā gadījumā pievieno nedaudz ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Lai gards, ka nenoēsties! |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 05.06.2011 18:50 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
05/06/2011 18:50:24 - Rakstīja :
Aizmirsu pierakstīt, ka šai mērcei var arī pievienot svaigu vai konservētu ananāsu. Šoreiz to nedarīju, jo, lai precīzāk uzskaitītu AV, ananāsu labāk likt klāt pašā ēdiena gatavošanas procesā. Tāpat maltīti var bagātināt ar bambusa dzinumiem, sojas dzinumiem, sēnēm utt.
|
||
denia (on-line) |
Publicēts: 07.06.2011 00:22 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
07/06/2011 00:22:17 - Rakstīja :
Sis ir atkal kaut kas dikti labs! |
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 09.06.2011 20:48 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 20:48:32 - Rakstīja :
Paldies par ideju ;) Es gatavoju liidziga izskata bet mazliet atskirigas garsas meerci: ¨gabalinos sagriezu 3 lielus tomatus (bez aadas, seeklinaam un serdiites. Pannaa, 1 eedk oliivellas (mazaak man negarsoo), apcepju 2 smuki sagrieztus smukus siipolus un 3 taapat smuki sasmalcinaatus kiplokzobinus un 1 - 2 teejkarotes (ja grib asu) dzeltenaas karija pastas. Pievienoju tomaatus, peec garsas pievienoju timiaanu un obligaati oregano (abus kalteetus) un lauju apmeeram 20 minuutes uz leenas uguns sauteeties, kameer tomaati gatavi un liekais skidrums izgaro, tomeer veel paliek mazliet meerciites. Kad gatavs eedu ar spagetti un mazliet parmaezaana. Loti garsiigi ;) |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 09.06.2011 23:32 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 23:32:28 - mellene Rakstīja :
Ai, cik jauka receptīte! Paldies Noteikti izmēģināšu Man ļoti garšo karijs, tāpat arī timiāns un oregano varen iet pie sirds
Paldies par ideju ;) Es gatavoju liidziga izskata bet mazliet atskirigas garsas meerci: ¨gabalinos sagriezu 3 lielus tomatus (bez aadas, seeklinaam un serdiites. Pannaa, 1 eedk oliivellas (mazaak man ... |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 10.06.2011 01:54 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 01:54:42 - Rakstīja :
Es ari esmu liela karija piekriteja. Un ari indiesu virtuve man iet pie sirds :)
|
||
mellene
(on-line) |
Publicēts: 10.06.2011 09:56 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 09:56:33 - Rakstīja :
Mana receptiite ir latviesu - belgu - tailandiesu karija pastas kaa arii itaaliesu garsaugu krustojums Bet katraa gadiijumaa garsiigi. Piedaavaaju pat savam viiram un vins atzina to par gardu. Taaka drosi. Bet indeisu virtuve arii man iet pie sirds un sad tad meeginu kaut ko pagatavot, bet koliidz aizej uz kaadu iistu indiesu restoraanu (kas seit nav mazums), saproti, ka indiesu pavaarmaakslas receptes seit tiek pielaagotas eiropiesu saprasanai. Turpinu eksperimentus ;) |
||
oga.003 (on-line) |
Publicēts: 10.06.2011 12:21 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 12:21:27 - Rakstīja :
Super receptīte! Sen gribēju kaut ko tādu pamēģināt pagatavot pati - un tagad varēšu pat FD stilā |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 25.07.2011 00:29 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/07/2011 00:29:09 - Rakstīja :
Sodien beidzot keros klat un pagatavoju so merciti.Paldies,Champagne,par burvigo recepti,sanaca loti,loti gardi,ka radits pie risu nudelem un ne tikai |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 26.07.2011 12:17 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
26/07/2011 12:17:48 - denia Rakstīja :
Priecājos, ka garšoja! Es izgājušo reizi taisīju un šķita sāls mazliet par daudz... Tā kā esmu samazinājusi sāls daudzumu uzturā, jāmaina laikam arī receptes sastāvdaļas
Sodien beidzot keros klat un pagatavoju so merciti.Paldies,Champagne,par burvigo recepti,sanaca loti,loti gardi,ka radits pie risu nudelem un ne tikai |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 31.07.2011 03:18 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
31/07/2011 03:18:34 - champagne Rakstīja :
Es vispar lieku loti maz sali klat jebkuram edienam un ari tad parsvara tikai gatavosanas beigas vai jau pasa skivi.Un neskatoties uz to,ka saja recepte bija jaliek 1 edamkarote sals,si mercite sanaca man loti pa pratam tikai ar paris skisninam sals!!
Priecājos, ka garšoja! Es izgājušo reizi taisīju un šķita sāls mazliet par daudz... Tā kā esmu samazinājusi sāls daudzumu uzturā, jāmaina laikam arī receptes sastāvdaļas |
||