Ja Jūs gribat sevi apliecināt, ejiet tumsā un neņemiet nevienu sev līdzi. Visu var tumsā pazaudēt, bet sevi? Tikai atrast! /I. Ziedonis/

- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)

Attēls 10/42
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 04.06.2011 20:28 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/06/2011 20:28:10 - Rakstīja :
CUKINI, VISTAS FILEJAS UN SIERA KĀRTOJUMS

Sastāvdaļas (4 porcijas, kopā 14,5V = 6 OV, 4 DV, 3,5 CaV, 1 TV)
600gr cukini (mazi kabacīši)
270gr vistas fileja
600gr rīvēti tomāti (no kārbas)
mazs sīpols
ķiploks
sāls
drupināti čili vai melnie pipari
saujiņa svaiga bazilika lapu
šķipsna kaltēta oregano (raudene)
2 t.k. eļļa
200gr baltais beztauku jogurts
1 ola
40gr Parmezāns
125gr Mozzarella Light

Uz teflona pannas (ideālā variantā uz grilla), bez taukvielām, no abām pusēm apcep 0,5 cm biezumā sagrieztas cukini šķēles (griež gareniski, ne ripiņās!). Noliek malā.

Sasmalcina sīpolu un ķiploku, uz pannas uzlej eļļu un mazliet apcep.

Sagriež vistas fileju mazos kubiņos, pievieno sīpolu-ķiploku maisījumam un apbrūnina. Pievieno rīvētos tomātus, sāli, piparus, baziliku un oregano. Uz lēnas uguns pasautē aptuveni 15-20 minūtes.

{Ja tomātu mērce šķiet par skābu, var piebērt nedaudz cukura (vai aizvietotāju) vai arī šķipsniņu dzeramās sodas, kas dzēsīsskābumu!}

Sakuļ olu, iemaisa jogurtu un sarīvētu Parmezānu. Sagriež Mozzarella sieriņu cik vien plāni iespējams.

Kad gaļas mērce gatava, ņem stikla cepamtrauku un kārto slāņos:
1. gaļas mērce
2. cukini
3. jogurta mērce
4. mozzarella ... atkārto, kamēr viss izlietots.

Ar šo produktu daudzumu piepildīju 21cmx21cm lielu stikla trauku divās kārtās.

Apklāj ar foliju un liek uz 190C uzsildītā cepeškrāsnī. 45 min. cep, tad noņem foliju un ļauj apbrūnēt vēl ~15 min. Gatavs!

Cukini drošo var aizstāt ar lazanjas plāksnēm, būs gardum garda Lasagne Light:)

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 04.06.2011 23:24 | Atbildēt, citējot šo komentāru
04/06/2011 23:24:33 - Rakstīja :

Kads veseligs gardums,garso jau ari noteikti,ka baigi labi,vai ne? Man ka reizi  nesen tapa dietiskie kaneloni.Es ari vienmer esmu gribejusi izmeginat lazanju no cukini,bus ta ari jadara.

Cik labi tievet kopa ar FD,TIK daudz recepsu galva,ka vairs nezinu,ko lai pirmo gatavo!


champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 05.06.2011 00:20 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/06/2011 00:20:52 - denia Rakstīja :
Kads veseligs gardums,garso jau ari noteikti,ka baigi labi,vai ne? Man ka reizi  nesen tapa dietiskie kaneloni.Es ari vienmer esmu gribejusi izmeginat lazanju no cukini,bus ta ari jadara. Cik labi tie ...
Man arī dikti patīk FD receptes un īpaši esmu iedvesmojusies no Tevis gatavotajām!! Vispār jau man jāpateicas tieši Tev, ka esmu piebiedrojusies FD online pulkam
Atceros no seniem SV laikiem, mans toreizējais ēšanas racions bija stipri vien vienmuļš un neinteresants, kas arī visu tievēšanas procesu padarīja apnicīgu un garlaicīgu... Cik tomēr ir jauki, ka, mazliet piedomājot un nepaslinkojot, var pagatavot veselīgus, liesus un dievīgi gardus ēdienus!


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 05.06.2011 02:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
05/06/2011 02:56:19 - champagne Rakstīja :
Man arī dikti patīk FD receptes un īpaši esmu iedvesmojusies no Tevis gatavotajām!! Vispār jau man jāpateicas tieši Tev, ka esmu piebiedrojusies FD online pulkamAtceros no seniem SV laikiem, mans tore ...
Paldies! Es,savukart,iedvesmojos no Tavam jaunajam receptem. Mes seit visas viena no otras iedvesmojamies :)


Minkinja
					Poste: 188
Minkinja (on-line)
Publicēts: 09.06.2011 17:45 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 17:45:17 - Rakstīja :
Šis sanāca vienkārši dievīgs!!!! iesaku izmēģināt!

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 09.06.2011 23:33 | Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 23:33:35 - Minkinja Rakstīja :
Šis sanāca vienkārši dievīgs!!!! iesaku izmēģināt!
Cik jauki! Man arī ļoti, ļoti garšoja