- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)
Attēls 9/42 Atpakaļ uz galeriju |
Komentēt šo attēlu
Lūdzu, ielogojieties
champagne (on-line) |
Publicēts: 04.06.2011 14:37 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
04/06/2011 14:37:15 - Rakstīja :
VĀCU KARTUPEĻU SALĀTI ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem un šoreiz tos esmu pagatavojusi atbilstoši FD gaumei. Šis ēdiens ir kā radīts vasarai - piknikiem, izbraukumiem, labi noder arī vienkāršai ikdienas maltītei. Var pagatavot lielāku porciju un droši uzglabāt ledusskapī 2 dienas! Sastāvdaļas (2 porcijas, 4LV+0,3CaV): 400gr kartupeļi 4 ēd.k. (60ml) baltvīna etiķis neliels sīpols 2 ēd.k. cukura aizvietotājs 1 t.k. sāls 1 ēd. k. ar kaudzi Anniņa bez sāls Mērcei: 4 ēd. k. (60ml) baltais jogurts (lietoju 0%) 1/2 t.k. Dižonas sinepes šķipsna sāls šķipsna ķiploku pulvera 1/2 t.k. cukura aizvietotājs pētersīļi (var lietot dilles, ja labāk tīk) pipari Kartupeļus pārgriež uz pusēm un sagriež 0,5cm biezās šķēlītēs. Liek katliņā un pārlej ar ūdeni tā, lai kartupeļi pilnībā apklāti. Pievieno 1 t.k. sāls, garšvielu "Anniņa", uzvāra un pēc 3 minūtēm no vārīšanās brīža pievieno etiķi, sakapātu sīpolu un cukura aizvietotāju. Vāra vēl 3-4 minūtes, nogriež liesmu un ļauj pastāvēt karstajā ūdenī vēl 10 minūtes. Notecina sietiņā visu lieko šķidrumu. Nelielā trauciņā sajauc jogurtu, sinepes, cukura aizvietotāju, ķiploku pulveri, sāli, piparus un smalki sakapātus pētersīļus. Pārlej nokāstajiem kartupeļiem un kārtīgi izmaisa - daļai kartupeļu vajadzētu būt pašķīdušai. Oriģinālajā receptē izmantoju 3 ēd. k. Heinz majonēzi + 1 ēd. k jogurtu, tā kā, ja nav jātaupa tauku vienības, droši daļu jogurta var aizvietot ar majonēzi, tikai tad neliek klāt sinepes. Pasniedz atdzesētus.
|
||
denia (on-line) |
Publicēts: 04.06.2011 23:17 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
04/06/2011 23:17:03 - Rakstīja :
Drosi vien,ka baigi laba namma,nekad ar tadam garsvielam vel neesmu gatavojusi. Zinu ari lidzigu recepti no kartupeliem siciliesu gaume,kur ir pavisam citas garsvielas un sastavdalas. Tik sen nav esti kartupeli,bus tuvakaja nakotne japagatavo! Laikam jau stevija deres ka cukura aizvietotajs,ka Tu doma? Vel gribu pagatavot iepriekseja recepte redzamos burkanu salatinus un domaju to pasu,vai stevija(pulveriti) deres? |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 04.06.2011 23:53 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
04/06/2011 23:53:47 - denia Rakstīja :
Noteikti derēs Stevija. Šoreiz lietoju Canderel, pirms tam bija kaut kāds cits, neatceros nosaukumu...Drosi vien,ka baigi laba namma,nekad ar tadam garsvielam vel neesmu gatavojusi. Zinu ari lidzigu recepti no kartupeliem siciliesu gaume,kur ir pavisam citas garsvielas un sastavdalas. Tik sen nav esti ... Ja sanāk, padalies, lūdzu, ar sicīliešu receptīti Man kā jau gardēdei nepieciešamas nepārtrauktas gastronomiskās izvirtības |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 05.06.2011 00:03 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
05/06/2011 00:03:29 - champagne Rakstīja :
Noteikti derēs Stevija. Šoreiz lietoju Canderel, pirms tam bija kaut kāds cits, neatceros nosaukumu... Ja sanāk, padalies, lūdzu, ar sicīliešu receptīti Man kā jau gardēdei nepieciešamas nepārtraukta ... Kartupelu salati siciliesu gaume Nomizo kartupelus,salsudeni izvara,kad miksti nokas.Liek skivi kopa ar sagrieztiem sipoliem (tos griez gareniskas stremeles),pievieno balto vinogu etiki,olivellu,ja velas vel papildus sali pieliek. Gatavs! Garso gan karsti,gan auksti. Ta taisija mana vira mate. Arpratigi vienkarsi un neiedomajami gardi. Zinu,ka citi papildus klat vel liek melnas olives,tomatus un baziliku.
|
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 05.06.2011 01:22 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
05/06/2011 01:22:34 - denia Rakstīja :
Super! Sirsnīgs paldies! Noteikti izmēģināšu Kartupelu salati siciliesu gaume Nomizo kartupelus,salsudeni izvara,kad miksti nokas.Liek skivi kopa ar sagrieztiem sipoliem (tos griez gareniskas stremeles),pievieno balto vinogu etiki,olivellu,ja ve ... Vispār ļoti vienkārši un ļoti garšīgi ir šie dienvidnieku ēdieni... Milzīgs man bija pārsteigums, cik labi var garšo pliks vārīts brokolis ar sāli, olīveļļu un baltvīna etiķi! Agrāk bieži šādi gatavoju un pasniedzu kā piedevu grilētai zivtiņai.
|
||
denia (on-line) |
Publicēts: 05.06.2011 02:13 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
05/06/2011 02:13:59 - champagne Rakstīja :
Ari "plikas" paksu pupinas un "pliki" pukkaposti tada veida garso varen labi. Super! Sirsnīgs paldies! Noteikti izmēģināšu Vispār ļoti vienkārši un ļoti garšīgi ir šie dienvidnieku ēdieni... Milzīgs man bija pārsteigums, cik labi var garšo pliks vārīts brokolis ar sāli, olīveļļ ... |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 07.06.2011 19:06 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
07/06/2011 19:06:29 - denia Rakstīja :
Vakar pagatavoju Taisīju pēc pilnas programmas, ar tomātiem un olīvēm Ļoti, ļoti garšīgi, bet cik man žēl, ka eļļu nevarēju likti vismaz uz pusi vairāk Nu tik dikti prasījās slapjāki...
Kartupelu salati siciliesu gaume Nomizo kartupelus,salsudeni izvara,kad miksti nokas.Liek skivi kopa ar sagrieztiem sipoliem (tos griez gareniskas stremeles),pievieno balto vinogu etiki,olivellu,ja ve ... |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 08.06.2011 16:47 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2011 16:47:51 - champagne Rakstīja :
Ja,olivella tur netiek zelota.FD varianta ja nu vienigi vairak vinogu etiki likt klat,bet tad ar jaskatas,lai nav par skabu. Varbut var klat piemest kaperus ar ansoviem + tadus suligakus tomatus?
Vakar pagatavoju Taisīju pēc pilnas programmas, ar tomātiem un olīvēm Ļoti, ļoti garšīgi, bet cik man žēl, ka eļļu nevarēju likti vismaz uz pusi vairāk Nu tik dikti prasījās slapjāki... |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 09.06.2011 01:32 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 01:32:38 - denia Rakstīja :
Vairāk etiķis neglābs, būs par skābu. Ideja par sulīgākiem tomātiem ir Vēl te funktierēju, ka ar tvaicētiem, nevis vārītiem kartupeļiem būtu labi - tvaicētie vienmēr slapjāki sanāk paši par sevi.
Ja,olivella tur netiek zelota.FD varianta ja nu vienigi vairak vinogu etiki likt klat,bet tad ar jaskatas,lai nav par skabu. Varbut var klat piemest kaperus ar ansoviem + tadus suligakus tomatus? |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 10.06.2011 01:38 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 01:38:33 - champagne Rakstīja :
Vairāk etiķis neglābs, būs par skābu. Ideja par sulīgākiem tomātiem ir Vēl te funktierēju, ka ar tvaicētiem, nevis vārītiem kartupeļiem būtu labi - tvaicētie vienmēr slapjāki sanāk paši par sevi. Varbut,ka slapjakus kartupelus var pataisit,ja nevis aplej ar ellu,bet nopus ar izpusamo ellu. |
||