Nekad nesakiet nevajadzīgus vārdus. Pirms tos izteikt, padomājiet par to iespējamajām sekām. /Helēna Blavatska/

- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)

Attēls 6/42
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 28.05.2011 16:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
28/05/2011 16:37:18 - Rakstīja :
Vistas filejas gabaliņi ar sezamu un rīsu nūdelēm

Ēdieni austrumu gaumē ir mana vājība. Fanoju par ingveru, sojas mērci, sezama eļļu, saldskābajām kombinācijām utt.

Parasti vistas fileju gatavoju ar nemirstīgā četrinieka palīdzību (medus + ingvera sakne + citrona sula + ķiploks), šoreiz atteicos no medus un ķiploka, lielāku uzmanību pievēršot sezamam. Pēc vēlēšanās šo recepti var papildināt ar medu un ķiploku, tikai ja lieto medu, mazliet jāpalielina citrona sulas deva un, attiecīgi, vienības.

Sastāvdaļas (2 porcijas, kopā 8 vienības)
270gr vistas fileja 3OV
1 t.k. sezama eļļa 0,5TV
3 t.k. sojas mērce (kāda no vidēji stiprajām)
1 t.k. rīvēta ingvera sakne
1,5 ēd. k citrona sula
100gr rīsu nūdeles 4LV
7gr sezama sēkliņas 0,5TV

Vistas fileju sagriežam nelielās strēmelītēs. Mazā trauciņā sajaucam kopā citrona sulu, sojas mērci, sezama eļļu un svaigi rīvētu ingvera sakni. Pārlejam pāri vistas gabaliņiem un būtu ļoti labi, ja atstātu uz vismaz stundu ledusskapī iemarinēties. Taču, ja galīgi nav laika, var cept uzreiz.

Uz sakarsētas, nepiedegošas pannas liekam virsū vistiņu ar visu marinādi, uz lielas uguns apcepam, līdz šķidrums iztvaikojis. Nekādā gadījumā necepinām ilgi! Jo ilgāk vistas fileju cep, jo sausāka un negaršīgāka tā kļūst.

Ar vārošu ūdeni aplejam rīsu nūdeles, pamērcējam 3 minūtes (vai vairāk, ja ražotājs tā noteicis) un nokāšam. Sadalām pa porcijām, virsū kārtojam filejas gabaliņus un pārkaisām ar sezama sēkliņām.

Lai garšo!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 29.05.2011 17:15 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/05/2011 17:15:56 - Rakstīja :
Paldies par superigo recepti!Paskatijos,ka majas ir visi ingredienti un pagatavoju so. Es tomer vadijos no "nemirstiga cetrinieka" un jaucu kopa visas sastavdalas. Nu fantastiska!!!Man ari garso Austrumu virtuve,tikai loti reti kad gatavoju sada veida edienus,bet drosi zinu,ka so  driz atkartosu.
Man vel ledusskapi bija  sojas dzinumi,ari tos sacepu ar vistinu un tie tikai papildinaja ediena neatkartojamo garsu.
Velreiz paldies!

champagne
					Poste: 1133
champagne (on-line)
Publicēts: 30.05.2011 10:49 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/05/2011 10:49:06 - denia Rakstīja :
Paldies par superigo recepti!Paskatijos,ka majas ir visi ingredienti un pagatavoju so. Es tomer vadijos no "nemirstiga cetrinieka" un jaucu kopa visas sastavdalas. Nu fantastiska!!!Man ari garso Austr ...
Super! Īstenībā jau var papildināt ar visvisādiem dārzeņiem - salmiņos sagrieztiem burkāniem, kādu paprikas šķēlīti, pat sēnēm... Ananāsu var piemest kādu gabaliņu. Ja sanāks, mēģināšu kaut kad drīzumā pagatavot saldskābo mērcīti FD gaumē, tad noteikti ielikšu recepti!

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 30.05.2011 11:53 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/05/2011 11:53:26 - champagne Rakstīja :
Super! Īstenībā jau var papildināt ar visvisādiem dārzeņiem - salmiņos sagrieztiem burkāniem, kādu paprikas šķēlīti, pat sēnēm... Ananāsu var piemest kādu gabaliņu. Ja sanāks, mēģināšu kaut kad drīzum ...

Gaidu recepti