- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)
Attēls 3/42 Atpakaļ uz galeriju |
Komentēt šo attēlu
Lūdzu, ielogojieties
champagne (on-line) |
Publicēts: 25.05.2011 17:02 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/05/2011 17:02:08 - Rakstīja :
Pirmo reizi no couscous gatavotus salātus noprovēju pirms vairākiem gadiem Francijā. Tie tika pasniegti kā piedeva grillētai gaļai un man tiešām iepatikās. Šo jauko maltīti gatavoju pārsvarā vasarā, jo, pateicoties svaigajiem dārzeņiem un īpaši piparmētrai, salāti ir ļoti spirdzinoši. Īsts vasaras paēdiens! Sastāvdaļas (4 porcijas, kopā 10V = 8LV+1DV+1TV) 200gr couscous (kus-kus) 1 tomāts 1 gurķis pavisam mazs sīpols (var aizvietot ar zaļajiem lociņiem) dilles pētersīļi piparmētra sāls pipari ~1,5 t.k. citrona sula 2 t.k. olīveļļa 250ml auksts ūdens Tomātu un gurķi sagriež mazos kubiņos, sasmalcina sīpolu un zaļumus. Visu liek traukā, apkaisa ar sāli un pipariem, pievieno citrona sulu, olīveļļu un ūdeni. Samaisa un liek ledusskapī uz 20-30 minūtēm, lai couscous uzbriest. Pēc tam vēlreiz apmaisa un gatavs, var ķerties pie maltītes! |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 25.05.2011 21:17 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/05/2011 21:17:12 - Rakstīja :
cik jauks trauciņš! un vēl tik jauks mielasts iekšā! |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 25.05.2011 21:21 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/05/2011 21:21:46 - baibinjsh1 Rakstīja :
Daļu ēdiena mēs tač' ar acīm apēdam
cik jauks trauciņš! un vēl tik jauks mielasts iekšā! |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 28.05.2011 22:27 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
28/05/2011 22:27:47 - Rakstīja :
Sis skaistas bildes iespaida man sodien tapa couscous.Nekad nebiju no couscous taisijusi salatus un uzbriedinasanai nebiju izmantojusi aukstu udeni. Sanaca loooti gardi! Es tikai vairak "atskaidiju" ar darzeniem. Sis noteikti bus viens no maniem vasaras favoritedieniem. |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 30.05.2011 10:35 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
30/05/2011 10:35:50 - denia Rakstīja :
Sis skaistas bildes iespaida man sodien tapa couscous.Nekad nebiju no couscous taisijusi salatus un uzbriedinasanai nebiju izmantojusi aukstu udeni. Sanaca loooti gardi! Es tikai vairak "atskaidiju" ... |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 07.06.2011 13:33 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
07/06/2011 13:33:42 - champagne Rakstīja :
Man sodien atkal taps sis garsigais cous cous
|
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 08.06.2011 15:20 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
08/06/2011 15:20:38 - denia Rakstīja :
Pamēģini pavariēt ar dārzeņiem - piemēram, sēnes klāt pielikt. Varbūt kādu reizi tomātu vietā rīvētu burkāniņu, kādu kukurūzas graudu
Man sodien atkal taps sis garsigais cous cous |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 09.06.2011 12:49 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 12:49:16 - champagne Rakstīja :
Paldies par superigo ideju! Pameginasu pielikt tas "bezgarsigas" senes no burkas,varbut,ka starp garsvielam ievilksies un bus ok!Pamēģini pavariēt ar dārzeņiem - piemēram, sēnes klāt pielikt. Varbūt kādu reizi tomātu vietā rīvētu burkāniņu, kādu kukurūzas graudu Starp citu,vakar skirstiju zurnalu un atradu loti lidzigus salatinus no cous cous,tikai mazliet citas sastavdalas.Agrak nebutu pieversusi tai receptei uzmanibu,bet ta ka zinu,ka sada veida pagatavots cous cous garso lieliski, recepte mani ieintereseja.Vel neesmu pagatavojusi,tacu skiet,ka ari jabut labam.Ja Tev nekas nebutu preti,varbut tepat apaksa varu ierakstit? |
||
iev@
(on-line) |
Publicēts: 09.06.2011 12:52 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 12:52:39 - Rakstīja :
Man ar sakārojās .Jāčāpo vakarā būs uz veikalu pēc kuskusa paciņas. Klau, vai to kuskusu jāuzbriedina atsevišķi vai jau samaisītu ar pārējām sastāvdaļām?
|
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 09.06.2011 13:07 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 13:07:48 - denia Rakstīja :
Denia, noteikti raksti! Es tikai priecāšos par jauniem variantiem - cik tad var ēst vienu un to pašu?!
Paldies par superigo ideju! Pameginasu pielikt tas "bezgarsigas" senes no burkas,varbut,ka starp garsvielam ievilksies un bus ok!Starp citu,vakar skirstiju zurnalu un atradu loti lidzigus salatinus no ... |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 09.06.2011 13:08 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/06/2011 13:08:34 - iev@ Rakstīja :
Es visu sametu kopā, samaisu un lieku ledusskapī - ļoti ātri un parocīgi
Man ar sakārojās .Jāčāpo vakarā būs uz veikalu pēc kuskusa paciņas. Klau, vai to kuskusu jāuzbriedina atsevišķi vai jau samaisītu ar pārējām sastāvdaļām? |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 10.06.2011 23:37 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
10/06/2011 23:37:09 - champagne Rakstīja :
Denia, noteikti raksti! Es tikai priecāšos par jauniem variantiem - cik tad var ēst vienu un to pašu?! Secinaju,ka pie cous cous salatiniem var likt klat visu,ko vien sirds karo! COUS COUS SALATI AR DARZENIEM 4 personam: - 200 g couscous, -1 gurkis, -1 burkans, -1 citrons, -1 zala paprika, -2 cieti tomati, -dazas salatu,rukolas vai spinatu lapas, -50 g rozines (bez kauliniem), -1 edamkarote saulespuku seklas, -svaiga piparmetra,sals, -maurlocini, -1/2 glaze udens, -olivella (atbilstosi FD,piem., 4 tejkarotes) Pagatavosana: Nomazgatus tomatus griez mazos cetrsturainos gabalinos.Pievieno citrona sulu,olivellu,rozines un skipsnu sali,ka ari pusglazi udeni.V isu labi samaisa un liek ledusskapi ievilkties ka min.uz 30 minutem. Pa to laiku nomazga gurki,nonem mizu un griez mazos kubinos,to pasu dara ari ar papriku.Nomizo burkanu un sarive tievas,garenas skaidinas. Siki sagriez ari maurlocinus.Pec tam sajaus visus ingredientus ar couscous.Nomazga salatlapas un sagriez kopa ar piparmetras lapam.Panna bez ellas apgrauzde izlobitas saulespuku seklinas.Visu sajauc un parkaisa ar saulespuku seklinam. |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 11.06.2011 12:19 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
11/06/2011 12:19:10 - denia Rakstīja :
Super! Paldies, Denia, par jauno receptīti. Noteikti drīzumā pagatavošu
Secinaju,ka pie cous cous salatiniem var likt klat visu,ko vien sirds karo! COUS COUS SALATI AR DARZENIEM 4 personam: - 200 g couscous, -1 gurkis, -1 burkans, -1 citrons, -1 zala paprika, -2 cieti t ... |
||
Agatii (on-line) |
Publicēts: 15.07.2011 20:36 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
15/07/2011 20:36:47 - denia Rakstīja :
Juhū! Beidzot nogaršoju! Vnk. dievīgi!!!Secinaju,ka pie cous cous salatiniem var likt klat visu,ko vien sirds karo! COUS COUS SALATI AR DARZENIEM Pirms kāda gada biju nopirkusi šos putraimus, bet laikam savārīju..un pēc tam izmetu......;) Nu zinu īsto pielietojumu! Paldies, jums, meitenes! P.S. Melllene kaut ko ieminējās par couscous ar zivi..nez, kādās kombinācijās? |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 21.07.2011 16:19 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
21/07/2011 16:19:06 - Agatii Rakstīja :
Šodien arī ēdu ar zivi - tirgū nopirku karsti kūpinātu samu. Nemaisīju gan salātiem klāt, tāpat pieēdu. Un cous-cous šoreiz gatavoju ar gurķi, redīsiem, dzelteno papriku un dillītēm Gards, ka nenoēsties!
Juhū! Beidzot nogaršoju! Vnk. dievīgi!!!Pirms kāda gada biju nopirkusi šos putraimus, bet laikam savārīju..un pēc tam izmetu......;) Nu zinu īsto pielietojumu! Paldies, jums, meitenes! P.S. Melllene k ... |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 15.09.2011 09:55 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
15/09/2011 09:55:08 - Rakstīja :
So pasu pameginaju ari ar bulguru.Ari riktigi garsigi!
|
||