- Figūrai Draudzīgas Receptes (champagne)
Attēls 1/42 Atpakaļ uz galeriju |
Komentēt šo attēlu
Lūdzu, ielogojieties
champagne (on-line) |
Publicēts: 24.05.2011 17:47 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
24/05/2011 17:47:52 - Rakstīja :
Par pamatu ņemot klasiskās boloņas mērces recepti un pārveidojot to figūrai draudzīgāku, tapa vieglā boloņas mērcīte un rezultātā - varen gards, liess un gana smeķīgs paēdiens. Sastāvdaļas (4 izsalkušiem ēdājiem, kopā 19 vienības): 12 lazanjas plāksnes (200gr) 360gr vistas fileja 800gr kārba sagriezti tomāti savā sulā 1 paliels burkāns, 1 selerijas kāts (droši var nelikt, ja negaršo), 200gr šampinjoni, 1 sīpols, 2 daiviņas ķiploks (kopā 1200gr) 2 t.k. olīveļļa 150ml sarkanvīns (var aizvietot ar buljonu) buljons (Anniņa + ūdens) sāls pipari tomāts 40gr Parmezāns Vārošā ūdenī pa vienai pamīšus liek lazanjas plāksnes, bet nevāra, atstāj bez liesmas uz ~5-10 min. Ik pa brīdim saudzīgi pārcilā, lai plāksnes nesaliptu. Kad tās kļuvušas apjomā lielākas un vijīgas, pa vienai rūpīgi ņem ārā no ūdens un kārto uz papīra dvieļa, lai notek liekais ūdens. 2 t.k. olīveļļas uz lēnas uguns apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, pievieno skaidiņās rīvētu burkānu, mazliet pacep, šampinjonus - pacep, tad smalki sagrieztu selerijas kātu, atkal mazliet pacep un pievieno maltu vistas fileju. Kad pēdējā apcepusies, pievieno tomātus no kārbas, sarkanvīnu un buljonu. Skatām sāli! Buljona daudzumu regulē pēc vajadzības - mērcei nav jābūt ļoti šķidrai, bet noteikti ne sausai! Es buljonu gatavoju vārošā ūdenī ieberot garšvielu "Anniņa bez sāls", taču kam nav iebildumu, var lietot buljonu kubiņos. Mērce gatavojas uz lēnas uguns zem vāka aptuveni 25-30min. Pēc minūtēm 15 vajadzētu apskatīt buljona daudzumu, ja mērce šķiet nepietiekami slapja, pievienojam vēl buljonu. Šo mērci var gatavot iepriekšējā dienā, kā arī var pagatavot dubultporciju un sasaldēt nākamajai reizei. Saldētavā tā var uzglabāties aptuveni 2 nedēļas. Ja mērci gatavo tieši uz maltīti, jāierēķina laiks atdzišanai, jo ar karstu nebūs iespējams piepildīt plāksnes. Kad mērcīte padzisusi, ņemam vienu izmērcēto plāksni, bagātīgi izklājam pa visu virsmu gaļu un dārzeņus (cenšamies likt bez šķidruma) un sarullējam. Liekam cepamtraukā ar savienojuma vietu uz leju. Kad visi 12 rullīši gatavi, atlikušo mērci izlejam cepamtraukā, rullīšu virsmu atstājot brīvu. Katru rullīti pārklājam ar pavisam plānās šķēlītēs sagrieztu tomātu, pārkaisam ar sāli un pipariem (pēc vajadzības) un svaigi rīvētu Parmezānu. Liekam uz 220C uzsildītā cepeškrāsnī un pēc 20-25min ēdiens ir gatavs! Ar šādi pagatavotu mērci var bagātināt Spaghetti (Spaghetti alla Bolognese Light) vai arī pildīt Canelone, kā arī jebkurus lielos makaronus. Lai gards, ka nenoēsties! |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 24.05.2011 22:45 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
24/05/2011 22:45:43 - Rakstīja :
Loti kārdinoši un gardi izskatās. |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 24.05.2011 22:49 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
24/05/2011 22:49:50 - Rakstīja :
Mmm,cik kardinosi,ta vien gribas vienu panemt no trauka! Kad majas nav cilndrigie cannelloni,meistaroju ari kaut ko lidzigu no lazanjas plaksnitem. Vel laba ideja par to sasaldesanu-ta tacu totali var ietaupit laiku! Saki,kur Tu Portugale pie Anninas garsvielam tiki? :) |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 25.05.2011 11:06 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/05/2011 11:06:55 - melllene Rakstīja :
Jāatzīst, ka ne tikai izskatās
Loti kārdinoši un gardi izskatās. |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 25.05.2011 11:12 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/05/2011 11:12:19 - denia Rakstīja :
Mmm,cik kardinosi,ta vien gribas vienu panemt no trauka! Kad majas nav cilndrigie cannelloni,meistaroju ari kaut ko lidzigu no lazanjas plaksnitem. Vel laba ideja par to sasaldesanu-ta tacu totali va ... Ak, šie ēdieni itāliešu gaumē! Nesen pildīju Lumiconi lielos makaronus ar biezpiena-spinātu masu... mmmm |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 25.05.2011 13:03 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/05/2011 13:03:48 - champagne Rakstīja :
Ak, šie ēdieni itāliešu gaumē! Nesen pildīju Lumiconi lielos makaronus ar biezpiena-spinātu masu... mmmm Anniņa (garšvielas vispār) man vedamo lietu sarakstā ir Nr.1, kad pati dodos uz Latviju va ... Ai,cik lidzigi! Es ari pildu lielos gliemezu makaronus,izskatas vnk fantastiski!!! Parasti nemu ricotta,jo iznemot aitu-kazu biezpienu,cita te nemaz nav :( Esmu jau aizmirsusi garsvielu maisijuma "Annina" garsu,krievu veikala redzeju lidzigi paku,saucas "Kulinat",diez vai tas ir tas pats? |
||
Neza1987 (on-line) |
Publicēts: 25.05.2011 14:12 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/05/2011 14:12:09 - Rakstīja :
mmmmm |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 25.05.2011 16:47 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
25/05/2011 16:47:51 - denia Rakstīja :
Mums te ALDI veikalā pieejams 0,3% biezpiens, to arī lietoju. Portugālē biezpiena kā tada nemaz nav, tikai biezpienveidīgie svaigie sieri, bet nu tiem ir mazliet cita garša.Ai,cik lidzigi! Es ari pildu lielos gliemezu makaronus,izskatas vnk fantastiski!!! Parasti nemu ricotta,jo iznemot aitu-kazu biezpienu,cita te nemaz nav :( Esmu jau aizmirsusi garsvielu maisijuma "Ann ... Nemācēšu teikt par to krievu veikala garšvielu - ja sastāvā ir tikai kaltēti garšaugi un burkāni, bez taukvielām un sāls, tad noteikti derēs! Bet nu buljonu var arī gatavot no kaltētām dillēm + pētersīļiem, esmu lietojusi, kad Anniņa beigusies.
|
||
denia (on-line) |
Publicēts: 03.06.2011 23:55 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
03/06/2011 23:55:19 - champagne Rakstīja :
Es nesen LIDL uzgaju lieso biezpienu-0,2 % ,kur 100 g=50 kcal. Jau izmeginaju,nav ne vainas!
Mums te ALDI veikalā pieejams 0,3% biezpiens, to arī lietoju. Portugālē biezpiena kā tada nemaz nav, tikai biezpienveidīgie svaigie sieri, bet nu tiem ir mazliet cita garša. Nemācēšu teikt par to kri ... |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 04.06.2011 00:22 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
04/06/2011 00:22:59 - denia Rakstīja :
ooo, super, būs jāpaskatās! ALDI veikalā nopērkamajam 68kcal...
Es nesen LIDL uzgaju lieso biezpienu-0,2 % ,kur 100 g=50 kcal. Jau izmeginaju,nav ne vainas! |
||