- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)
Attēls 66/144 Atpakaļ uz galeriju |
Komentēt šo attēlu
Lūdzu, ielogojieties
denia (on-line) |
Publicēts: 01.05.2011 22:26 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
01/05/2011 22:26:44 - Rakstīja :
Tarta de calabaza (kirbja kuka) Sodien Spanija tiek svineta Mates diena un man par godu meita izcepa liesu kirbja kuku. Mmm,cik garsiga!!! Parasti klat tiek liktas drupinatas mandeles un kukas augsa tiek nolieta ar sokoladi.Tacu soreiz nebija majas visi ingredienti,tapec tika izmantots tas kas ir-nedaudz rozines. Kopa sanaca 25 gabali. Nepieciesams: (kopa noapalojot 8,5 vienibas). 700 g kirbis, 2 olas,saldinatajs (stevija),kanelis(puse tejkarotes),vanilina cukurs (tejkarote) vai dazi pilieni vanilas esence,90 g milti(tika izmantoti pilngraudu),15 g rozines Pagatavosana: Nomizo kirbi,sagriez gabalinos un sablendere.Saputo olas baltumu lidz izveidojas stingras putas.Olas dzeltenumu pievieno pie sablenderetas kirbja masas kopa ar saldinataju un vanilas cukuru/esenci.Pieliek miltus un visu kartigi samaisa(sablendere). Iecila olas baltumu un pieliek rozines. Pec tam visu samaisa ar koka karoti lidz izveidojas viendabiga masa. Lej cepamtrauka un cepj sakarseta cepeskrasni 200 grados aptuveni 1 stundu. |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 01.05.2011 22:52 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
01/05/2011 22:52:23 - Rakstīja :
Viss, man tagad vajag stēviju! Denia, Tev šeit ir tik kolosāli daudz superīgu recepšu! Tu esi malacis!!! Fantastika!!! |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 01.05.2011 22:57 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
01/05/2011 22:57:36 - baibinjsh1 Rakstīja :
Viss, man tagad vajag stēviju! Denia, Tev šeit ir tik kolosāli daudz superīgu recepšu! Tu esi malacis!!! Fantastika!!! Es jau esmu ta pieradusi pie stevijas,ka nevaru vairs iedomaties,ka butu,ja tas nebutu! Prieks,ja kadam ari noder kada no fotogalerija ievietotajam receptem. |
||
Kadrija (on-line) |
Publicēts: 01.05.2011 23:01 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
01/05/2011 23:01:00 - baibinjsh1 Rakstīja :
Denia, Tev šeit ir tik kolosāli daudz superīgu recepšu! Tu esi malacis!!! Fantastika!!! Jā, Denia! Man šķiet, ka Tu ļoti, ļoti jauki rosies FD un no lasītā jūtams, ka ļoti daudz zini un interesējies par veselīgu dzīvesveidu tādā globālākā līmenī, ne tikai FD rāmjos, tas ir tik super! Ja nav noslēpums, kad Tu pievienojies FD? P.S. kūka izskātās lieliska! Nesen vienā vecākā diskusijā uzgāju Gitienes ķirbju bubertu un iedomājos, ka Tu noteikti esi to mēģinājusi. Vai esi to gatavojusi? |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 01.05.2011 23:02 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
01/05/2011 23:02:47 - Rakstīja :
Citreiz si kuka top tikai ar 25 g miltu.Tad masa iznak kremveida ka suflé.Un ari sanak ari loti garsigi. Nekad nedomaju,ka kirbis var but TIK garsigs (izmantoju loti cietu kirbi ar riekstu garsu). |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 01.05.2011 23:26 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
01/05/2011 23:26:39 - Kadrija Rakstīja :
Paldies,sad-tad jau ta aktivak sanak parosities te pa forumu! Neka daudz jau nezinu,bet ta lieta interese gan,turklat no visiem aspektiem! FD pievienojos jau sen (kad nesaju vel otro bebiti vedera,jo svars strauji saka augt).Bet ta nopietni DZIVOT pec FD saku,kad bebim palika 6 menesi,t.i., no 2010.gada 20.marta!
Jā, Denia! Man šķiet, ka Tu ļoti, ļoti jauki rosies FD un no lasītā jūtams, ka ļoti daudz zini un interesējies par veselīgu dzīvesveidu tādā globālākā līmenī, ne tikai FD rāmjos, tas ir tik super! ... |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 01.05.2011 23:31 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
01/05/2011 23:31:35 - Kadrija Rakstīja :
Nesen vienā vecākā diskusijā uzgāju Gitienes ķirbju bubertu un iedomājos, ka Tu noteikti esi to mēģinājusi. Vai esi to gatavojusi? Nu neesmu vel izmeginajusi Gitienes kitbju bubertu,kaut foruma meitenes rakstija,ka tas ir sausmigi gards (jau varu iedomaties cik gards). |
||
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus) |
Publicēts: 02.05.2011 13:35 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
02/05/2011 13:35:14 - Rakstīja :
Kūka izskatās lieliski! Denia, tu kūku cep keramikas ( stikla?) vai metāla cepamtraukā? |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 02.05.2011 13:40 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
02/05/2011 13:40:55 - Elīna. Rakstīja :
Kūka izskatās lieliski! Denia, tu kūku cep keramikas ( stikla?) vai metāla cepamtraukā? Si tika cepta stikla cepamtrauka.Man patik tas,ka nedz stikla,nedz silikona cepamtraukus nevajag smeret ar taukvielam,jo nekas nepiedeg un nelip klat. |
||
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus) |
Publicēts: 02.05.2011 17:33 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
02/05/2011 17:33:55 - denia Rakstīja :
Paldies, es arī biezpiena sacepumu u.c. kūkas cepu tieši stikla cepamtraukā, jo nez kāpēc cepot metāla traukā - tās apdeg , savukārt, tortēm "ripas" izcepas labāk tieši metāla formās.Si tika cepta stikla cepamtrauka.Man patik tas,ka nedz stikla,nedz silikona cepamtraukus nevajag smeret ar taukvielam,jo nekas nepiedeg un nelip klat. Šo kūku cepšu, iedomājos, cik tā garda būtu, ja uz šķīvīša blakus gabaliņam vēl pieliktu liesu piena saldējuma bumbiņu |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 02.05.2011 22:45 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
02/05/2011 22:45:47 - Rakstīja :
šis varētu būt mans pirmais ķirbja ēdiens (man kā ķirbja neēdājai). |
||
baibinjsh1 (vada grupu) |
Publicēts: 03.05.2011 19:28 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
03/05/2011 19:28:08 - Rakstīja :
Tikko ēdām šo brīnumu! Man viņa sanāca tāda putrīga. Tas laikam tāpēc, ka man ir gāzes cepeškrāsns, kurā ļoti grūti kaut ko labi izcept. Lieku apakšā bļodu ar ūdeni, lai viss siltums izlīmeņojas pa krāsni. Tomēr ne grādus nevar izvēlēties, ne no augšas nāk karstums. Arī tas mitrais gaiss noteikti pie vainas (no ūdens bļodā), bet bez tā nevar, citādi piedegs apakša. Lai nu kā, saliku šo ņammu trauciņos, apbēru ar grauzdētiem riekstiņiem un ieliu ledusskapī rītdienai, jo šodien vairs neēdīsim "otru piegājienu". Draugam garšoja, man arī! Kā saldinātāju izmantoju Canderel, bēru 5g uz Denias norādītajiem pārējiem daudzumiem. Nelikās par saldu - bija ok! |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 04.05.2011 23:12 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
04/05/2011 23:12:51 - baibinjsh1 Rakstīja :
Tikko ēdām šo brīnumu! Man viņa sanāca tāda putrīga. Tas laikam tāpēc, ka man ir gāzes cepeškrāsns, kurā ļoti grūti kaut ko labi izcept. Lieku apakšā bļodu ar ūdeni, lai viss siltums izlīmeņojas pa ... Zel,ka nesanaca cieta ka kukai piederas! Ar so kirbja kuku ir dazadi eksperementets un sis ir tas idealas proporcijas,lai kuka sanaktu cieta! Piem., ja pec sis pasas receptes taisa ar 25 g miltu,tad sanak nevis kuka,bet kremiga masa ka sufle tomer-saturiga masa,bet ne putra. Sai kukai tika izmantots loti ciets kirbis,tacu laikam jau lomu nespele tas,kadas skirnes kirbis tiek izmantots?! |
||