Labāk dzimtenē būt nabagam, nekā svešumā bagātam. /J. Jaunsudrabiņš/

- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)

Attēls 48/144
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 16.04.2011 21:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
16/04/2011 21:51:18 - Rakstīja :
Denia - kas tas ir par gardumu?
Redzu apelsīnus, salātus/zaļumus, sarkano sīpolu un ciedru - pīniju riekstus, bet kas ir tas gaiši dzeltenais?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 17.04.2011 02:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
17/04/2011 02:51:35 - Elīna. Rakstīja :
Denia - kas tas ir par gardumu?Redzu apelsīnus, salātus/zaļumus, sarkano sīpolu un ciedru - pīniju riekstus, bet kas ir tas gaiši dzeltenais?
Aukstie apelsinu salati.
Sis ir viens no uzkodu variantiem. Tie dzeltenie ir "palmito" jeb mini palminas.Parsvara domine Latinamerikas virtuve.Svaigas pardosana neesmu redzejusi,bet ka vieneriz nogarsoju,ta vienalaldzigi paiet garam veikala plauktam vairs nevaru
Nepieciesams: (2 personam 4 vienibas)
-2 apelsini,
-1/2 sarkana sipola,
-medus 2 t.k. (10 g)
-olivella 1 t.k.,
-ciedru rieksti 15 g,
-sals pec garsas,
-1 konservets palmito (labi garso ari ar melnajam olivem)
-salati,petersili,
Pagatavosana:
Apelsinus nomizo,sagriez ripas un liek skivi uz salatlapam.Sipolus un palmito sagriez gredzenos un liek uz apelsiniem. Parkaisa ar zalumiem. Medu sajauc ar citronsulu un pievieno ellu. Parlej salatus ar ieguto merci.Salati labak garso auksti,tapec uz 1 st. tos liek "atdzeseties" ledusskapi.Pirms pasniegsanas parkaisa ar panna grauzdetiem ciedru riekstiem.


Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 18.04.2011 10:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
18/04/2011 10:38:20 - denia Rakstīja :
Tie dzeltenie ir "palmito" jeb mini palminas.Parsvara domine Latinamerikas virtuve
Skaidrs, par tādiem neko nebiju dzirdējusi, nemaz nezinu vai pie mums LV tādi ir nopērkami... Pēc kā garšo? Vai lieto kā dārzeni? Nudien tumša bilde par šo tēmu . Tikpat tumša bilde ir par artišokiem, ne reizi tādus neesmu ēdusi

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 21.04.2011 17:58 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/04/2011 17:58:16 - Elīna. Rakstīja :
Skaidrs, par tādiem neko nebiju dzirdējusi, nemaz nezinu vai pie mums LV tādi ir nopērkami... Pēc kā garšo? Vai lieto kā dārzeni? Nudien tumša bilde par šo tēmu . Tikpat tumša bilde ir par artišokiem, ...
Pat nezinu ar ko saldidzinat garsas zina. Berniba mes koslajam zali,un dazam smilgam pie pasas saknes bija resni,galigi "kati". Kaut kas uz to pusi,bet nu LOTI garsigs!

Elīna.
					Poste: 1327
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus)
Publicēts: 28.11.2011 13:21 | Atbildēt, citējot šo komentāru
28/11/2011 13:21:51 - denia Rakstīja :
Pat nezinu ar ko saldidzinat garsas zina. Berniba mes koslajam zali,un dazam smilgam pie pasas saknes bija resni,galigi "kati". Kaut kas uz to pusi,bet nu LOTI garsigs!
Nupat vienā žurnālā atradu info, ka LV var šos Palmito nopirkt