- Veseligi.Liesi.Garsigi. (denia)
Attēls 11/144 Atpakaļ uz galeriju |
Komentēt šo attēlu
Lūdzu, ielogojieties
denia (on-line) |
Publicēts: 27.02.2011 22:45 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
27/02/2011 22:45:21 - Rakstīja :
Pasta con cavolfiore alla siciliana/Pasta ar pukkapostu siciliesu gaume/ Si recepte nak no Sicilijas. Ta ir viena no manas viramates receptem,kuru es esmu parnemusi. Nedaudz ieviesot savas korekcijas (galvenokart jau lidz minimumam samazinot ellas un siera daudzumu),izdevas tikt pie veseliga,loti satiga un garsiga ediena. 4 personam nepieciesams:(kopa 19 vienibas) -200 g makaroni, -900 g ziedkaposta, -60 g rozines, -30 g ciedru rieksti, -2 ansovu filejas (konservets olivella) -1 liels sipols, -3 kiploka daivas, -buljons -1 t.k.ellas, -cili pipari (kalteti,saberzti), -parmezans 60 g Pagatavosana: Salsudeni vara pukkapostu,kas sagriezts rozetes,bet nelauj izvarities lidz galam,vajadzigs pusciets.Salsudeni liek varities makaronus.Panna 1 t.k.ellas apcep sagrieztu sipolu,kiploku lidz paliek zeltaini. Pievieno rozines,ciedru riekstus,cilli,sakapatus ansovus.Pievieno ziedkapostu un ieprieks sagatavotu karstu buljonu.Maisot visu vel nedaudz pavara. Nolej makaronus,nelaujot tiem izvarities lidz galam (tiem jabut pacietiem).Iemaisa makaronus pukkapostu merce un liek cepamtrauka. Parkaisa ar parmezanu un ja velas var parkaisit ar ieprieks uzgrauzdetu rivmaizi,pieskaitot par to klat papildus vienibas.Cepj aptuveni 10 minutes sakarseta cepeskrasni 200 grados. |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 28.02.2011 10:26 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
28/02/2011 10:26:43 - Rakstīja :
Paldies! |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 08.03.2011 18:36 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
08/03/2011 18:36:11 - Rakstīja :
Nesaprotu, kura veikala gala so meklet: -2 ansovu filejas (konservets olivella)
|
||
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus) |
Publicēts: 08.03.2011 20:32 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
08/03/2011 20:32:56 - melllene Rakstīja :
Kā lai saka - parasti pie zivīm/zivju konserviem jau ir, vai nu burciņās, vai nu bundžiņās, drīzāk gan jāmeklē tur, kur ir siļķu izstrādājumi ( eļļā, marinādēs). Tikai nepateikšu gan - vai LV pieejamie anšovi būs konservēti ( ?) tieši olīveļļā Nesaprotu, kura veikala gala so meklet: -2 ansovu filejas (konservets olivella) |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 08.03.2011 23:04 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
08/03/2011 23:04:37 - Rakstīja :
Protams,var but ari saulespuku vai jebkura cita ella konservets,tas butibu nemaina.Man pagadijas olivella konservets P.S.viramate loti daudz olivellas izmantoja,kad lika krasni cepties makaronus. Es olivellu visos edienos (merces) aizstaju ar novarito makaronu udeni.. |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 09.03.2011 00:02 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/03/2011 00:02:00 - Rakstīja :
Sai receptei par godu meklēju veikalā ciedru riekstus. Maza pacina Ls2, diemžēl nenopirku, ceru atrast lētāk.Anšovus šodien atradu, olīveļļā. :) Maxima ir neliela atlaide. Būs man rīt šī recepte, bet bez ciedru riekstiem. |
||
Elīna. (atbalsta Figūras Draugus) |
Publicēts: 09.03.2011 11:42 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/03/2011 11:42:54 - melllene Rakstīja :
Es veikalā arī uz šiem riekstiem "skatījos"', tiešām mazs mazs daudzums šo riekstu - 2,40 Ls Sai receptei par godu meklēju veikalā ciedru riekstus. Maza pacina Ls2, diemžēl nenopirku, ceru atrast lētāk.Anšovus šodien atradu, olīveļļā. :) Maxima ir neliela atlaide. Būs man rīt šī recepte, bet ... Bet izbrīnīja tas, ka atradu tādus palielus tos riekstus, pirms tam biju redzējusi tikai tādus ļoti maziņus. |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 09.03.2011 12:17 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/03/2011 12:17:18 - Elīna. Rakstīja :
Es atradu mazinus, loti maza iepakojuma Ls1.99. Vel jaaizbrauc uz Gemosu, tur vienmer rieksti ir letaki.Es veikalā arī uz šiem riekstiem "skatījos"', tiešām mazs mazs daudzums šo riekstu - 2,40 Ls Bet izbrīnīja tas, ka atradu tādus palielus tos riekstus, pirms tam biju redzējusi tikai tādus ļoti maziņus ... |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 09.03.2011 16:56 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
09/03/2011 16:56:17 - Rakstīja :
Sodien ciedru riekstiem redzeju atlaides,130 g=5 eiro.Ansovu cenas svarstas no 1-2 eiro,atkarigs no ellas un razotaja un veikala,kura pardod. Mums ari veikala ansovus pardod mazas burcinas vai iepakojumos,skiet pa 120 g. Bet vinus jau daudz nevajag,jo viniem ir loti piesatinata garsa,2 ansovi spej piedot to "salo pikantumu" (pat nezinu ka lai to nosauc)vairakiem edajiem. Tas mazais iepakojums pietiek ilgam laikam,ja netaisa katru dienu edienu ar ansoviem. |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 10.03.2011 16:33 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
10/03/2011 16:33:10 - denia Rakstīja :
Cik ilgi anšovi var stāvēt leduskapī attaisītā veidā?Tas mazais iepakojums pietiek ilgam laikam,ja netaisa katru dienu edienu ar ansoviem. Man visas sagatves gatavas, šodien vakariņās šis ēdiens, nosaukums jau vien ir garšīgs. Nezināju cik čilli likt, ceru, ka nebūšu pāršāvusi... |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 10.03.2011 19:41 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
10/03/2011 19:41:40 - Rakstīja :
LOTI GARSHIGI!!! Taisīšu vēl! |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 10.03.2011 21:24 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
10/03/2011 21:24:46 - melllene Rakstīja :
Cik ilgi anšovi var stāvēt leduskapī attaisītā veidā? Man visas sagatves gatavas, šodien vakariņās šis ēdiens, nosaukums jau vien ir garšīgs. Nezināju cik čilli likt, ceru, ka nebūšu pāršāvusi... Menesi noteikti,varbut pat ilgak (ledusskapi)! Jo vini ir saliti un ella. Ja ansovi ir burcina,tad problemu nekadu.Ja kastite,tad japiemekle vacins vai jauzliek caurspidiga virtuves pleve. |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 10.03.2011 23:43 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
10/03/2011 23:43:08 - denia Rakstīja :
Paldies, smukā mazā burciņā gaida kad tos ēdīšu :)Menesi noteikti,varbut pat ilgak (ledusskapi)! Jo vini ir saliti un ella. Ja ansovi ir burcina,tad problemu nekadu.Ja kastite,tad japiemekle vacins vai jauzliek caurspidiga virtuves pleve. |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 18.03.2011 00:03 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
18/03/2011 00:03:39 - Rakstīja :
Sadu pasu edienu var pagatavot ari no brokoliem. Var ari mikset un nemt pusi uz pusi (pukkaposts+brokolis). |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 20.04.2011 00:21 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/04/2011 00:21:52 - Rakstīja :
Joprojāk ik pa laikam ēdu šo GARDUMU, stabila favorītvieta manā ēdienkartē! |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 20.04.2011 00:23 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/04/2011 00:23:14 - Rakstīja :
P.S. Es gan lieku 50 gr makaronu 2V, un 300 gr puķk 1V nu tā lai vienkāršāk rēķināt |
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 23.05.2011 15:59 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
23/05/2011 15:59:31 - Rakstīja :
Ak, denia, šis ir viens dievīgs paēdiens!!! Zināju līdzīgu recepti, bet bez riekstiem un rozīnēm, jāsaka, ka tieši šīs sastāvdaļas ir tās, kas ēdienam piešķir to īpašo garšas niansi Paldies Tev!
|
||
champagne (on-line) |
Publicēts: 06.06.2011 16:15 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
06/06/2011 16:15:54 - denia Rakstīja :
Šodien pagatavoju ar brokoli... Jēziņ, cik gardi! Un acij tīkamāka krāsu kombinācija Šoreiz pietaupīju TV Taviem kartupeļu salātiem, neliku riekstus, bet toties 2x vairāk rozīnes. Nē, nu šis pilnīgi noteikti ir no maniem FAVORĪTIEM Paldies Tev!!!
Sadu pasu edienu var pagatavot ari no brokoliem. Var ari mikset un nemt pusi uz pusi (pukkaposts+brokolis). |
||