Informācija - visvērtīgākā lieta pasaulē. /***/

- Lasis ar spinātu biezeni (mumins1980)

Attēls 1/1
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 19.08.2010 13:09 | Atbildēt, citējot šo komentāru
19/08/2010 13:09:50 - Rakstīja :
80 g laša filejas - 2 OV
1 tk eļļas - 0,5 ATV
200 g spinātu - 2/3 DV
60 g 10% saldā krējuma - 1 NV
150 g kartupeļu - 1,5 LV
Citronu vai laima sula, pipari, citronpipari.
Lasi apkaisa ar sālu un citronpipariem, uzspiež citronu sulu, liek grillēties vai cepeškrāsnī. Es cepu karstā gaisa cirkulācijas krāsnī, var apcept uz pannas uz cepamā papīra.
Kartupeļus izvāra ar visu mizu.
Spinātus saplucina, liek eļļā un sautē minūtes 3, pieber sāli, piparus un saldo krējumu. Sablenderē.
Viss kopā 5,7 vienības.

Attēlā man ir ceptie kartupeļi, jo tie man palika pāri no vakardienas arī lasis ir vakardienas, spinātu biezenis pagatavots šodien... Vakar tā gribējās ēst, ka nenofočēju...

Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 19.08.2010 20:57 | Atbildēt, citējot šo komentāru
19/08/2010 20:57:10 - Rakstīja :
Pēc kā garšo spinātu biezenis? es atkal šaubos vai man tāds garšotu

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 20.08.2010 08:13 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/08/2010 08:13:11 - Rakstīja :
Es arī neticēju, ka garšos, bet garša ir maiga, krēmīga, es teiktu, ka garšo pēc sautējuma, nekādas piegaršas nav.

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 20.08.2010 10:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/08/2010 10:51:43 - Rakstīja :
Jolantiņ, es nekad neko negatavošu divreiz, ja tas garšos "nu tā..."

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 20.08.2010 10:52 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/08/2010 10:52:35 - Rakstīja :
Patiesībā, šīs trīs garšas - kartupeļi, lasis un spināti ir ideāls garšu savienojums.

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 20.08.2010 10:54 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/08/2010 10:54:45 - Rakstīja :
Jolanta77, varu Tev piedāvāt spinātus par velti nomēģināšanai - man ir pieauguši daudz!!! Man nav tādi tipiskie ar maigām lapiņām, kas ir līdzīgas biešu lapu blīvumam, man ir tādas stingras lapas, tie spināti man ilgi nezied un plešas lielāki, bet nepārgatavojas, šogad bija iesējušies paši. Vispār šī šķirne man patīk labāk nekā tā, kura ātri pāraug un jāsēj bieži.

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 20.08.2010 17:06 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/08/2010 17:06:39 - mumins1980 Rakstīja :
Es arī neticēju, ka garšos, bet garša ir maiga, krēmīga, es teiktu, ka garšo pēc sautējuma, nekādas piegaršas nav.
Man ari sitaa pagatavoti spinati LOTI garso. Tiem pat var likt klat ari sieru,garsa ari sanaks kremiga un maiga

mumins1980
					Poste: 5195
mumins1980
Publicēts: 20.08.2010 20:38 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/08/2010 20:38:08 - denia Rakstīja :
Man ari sitaa pagatavoti spinati LOTI garso. Tiem pat var likt klat ari sieru,garsa ari sanaks kremiga un maiga
Tu liki krējumu+sieru??? Vai krējuma vietā sieru? Kādu sieru labāk likt? Bet garša ir vnk superīga, vai ne?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 21.08.2010 02:14 | Atbildēt, citējot šo komentāru
21/08/2010 02:14:26 - mumins1980 Rakstīja :
Tu liki krējumu+sieru??? Vai krējuma vietā sieru? Kādu sieru labāk likt? Bet garša ir vnk superīga, vai ne?

Es lieku klat  pienu un nedaudz parmesana (riveta). Citreiz tam visam piesauju ari nedaudz skinka klat(vitinata). Tad tada pikantaka garsa Vel baigi gardaas ir spinatu biezzupas-uz tada pasa principa vien taisa, tikai nedaudz udeni piesauj klat un sablendereeEs esmu spinatu fans