- Gardi! (denia)
Attēls 7/20 Atpakaļ uz galeriju |
Komentēt šo attēlu
Lūdzu, ielogojieties
denia (on-line) |
Publicēts: 30.07.2010 02:39 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
30/07/2010 02:39:36 - Rakstīja :
Turku lecu zupa ar citronu -50 g turku lecu-50 g 2 OH.V. 1Kastroli ieliekam oranzaas turku lecas, aplejam ar udeni unuzvaram, pec kaa samazinam varisanas jaudu un varam uz lenas liesmas. 2.Kamer lecas varaas, nomizojam sipolu, smalki sagriezam to un cepam uz lenas uguns taukvielaas (1 t.k. olivellas).Kad sipoli klust zeltaini, pievienojam tomatu pastu un garsvielas (salvija,oregano)un labi samaisam. Pasniedz karstu,kopaa ar citrona daivu.Pirms esanas citona sulu "pa taisno" iespiez zupaa. |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 30.07.2010 19:59 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
30/07/2010 19:59:36 - Rakstīja :
Aizmirsu piebilst-so zupu var variit ari no parastajiem zirniem (no oranzajiem,ne pelekajiem).Garsa zupai buus gandriz taada pati kaa lecu zupai.Tikai varot no zirniem,zupa ilgaak javara (ap 2 st).ja vaara atrvares katlaa,tad,protms,atraak bus gatavs.Ilgaak javara tapec,lai zirni sadalitos(oranzaas turku lecas varisanaas procesaa atri izskist).
|
||
Jolanta77 (on-line) |
Publicēts: 30.07.2010 22:29 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
30/07/2010 22:29:27 - denia Rakstīja :
Tieši no pelēkajiem zirņiem vai var arī no šķeltajiem dzeltenajiem? Aizmirsu piebilst-so zupu var variit ari no parastajiem zirniem (no oranzajiem,ne pelekajiem).Garsa zupai buus gandriz taada pati kaa lecu zupai.Tikai varot no zirniem,zupa ilgaak javara (ap 2 st).ja ... |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 31.07.2010 01:47 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
31/07/2010 01:47:35 - Jolanta77 Rakstīja :
Tieši no pelēkajiem zirņiem vai var arī no šķeltajiem dzeltenajiem? No pelekajiem nekad neesmu meginajusi,bet no dzeltenajiem gan!Tikai,kaa jau teicu-parastajaa katlaa tie loti ilgi javaara (lai zupa sanaktu lidziga turku lecu zupas konsistencei) un ik pa laikam japamaisa,lai nepiedeg ,jo zirni ir salidzinosi smagi un uz lielas uguns varot,tiem ir tendence nogulsneties un piedegt. Un veel par lecaam runajot-oranzas turku lecas pie varisanaas atri sadalaas,bet tumsaas,piem.,pelekaas nee.Tumsaas leecas varisanaas procesaa ir izturigaakas un tik viegli nesadalaas. Tapeec salatos parsvaraa izmanto tikai tumsaas lecas,bet zupaas gan gaisaas,gan tumsaas! |
||
denia (on-line) |
Publicēts: 31.07.2010 01:51 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
31/07/2010 01:51:39 - Rakstīja :
Aizmirsu uzrakstit-zupai jebkuraa gadijumaa jasanaak tadai kaa virai (arii varot no dzeltenajiem zirniem).Un,jo sikaak zirni bus saskelti,jo atrak zupa bus gatava.Zirniem ir jaizskist pilnibaa!
|
||