Vislabākās un visskaistākās lietas pasaulē nav saredzamas un nav pat sataustāmas. Tās jājūt ar sirdi. /Helēna Kellere/

- Gardi! (denia)

Attēls 7/20
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 30.07.2010 02:39 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/07/2010 02:39:36 - Rakstīja :

Turku lecu zupa ar citronu

-50 g turku lecu-50 g 2 OH.V.
- 1 t.k. olivella vai 6 g sviesta 0,5 T.V vai attiecigi 0,5 N.V.
- viens videjs sipols (aptuveni 100 g)
- 1 t.k. tomatu pasta (koncentretaa), pavisam kopaa ar sipolu 0,25 D.V.
- citronu sula pec garsas
tatad 1 personai ap 2,75 Vienibas

1Kastroli ieliekam oranzaas turku lecas, aplejam ar udeni unuzvaram, pec kaa samazinam varisanas jaudu un varam uz lenas liesmas.

2.Kamer lecas varaas, nomizojam sipolu, smalki sagriezam to un cepam uz lenas uguns taukvielaas (1 t.k. olivellas).Kad sipoli klust zeltaini, pievienojam tomatu pastu un garsvielas (salvija,oregano)un labi samaisam.
3.Ieguto masu pievienojam kastrolii lecaam, pavaram vel 10 minutes. Zupa gatava!

Pasniedz karstu,kopaa ar citrona daivu.Pirms esanas citona sulu "pa taisno" iespiez zupaa.
Zupa ir loti vienkarsa, ekonomiska, saatiga un loti garda! Labu apetiti!


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 30.07.2010 19:59 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/07/2010 19:59:36 - Rakstīja :
Aizmirsu piebilst-so zupu var variit ari no parastajiem zirniem (no oranzajiem,ne pelekajiem).Garsa zupai buus gandriz taada pati kaa lecu zupai.Tikai varot no zirniem,zupa ilgaak javara (ap 2 st).ja vaara atrvares katlaa,tad,protms,atraak bus gatavs.Ilgaak javara tapec,lai zirni sadalitos(oranzaas turku lecas varisanaas procesaa atri izskist).

Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 30.07.2010 22:29 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/07/2010 22:29:27 - denia Rakstīja :
Aizmirsu piebilst-so zupu var variit ari no parastajiem zirniem (no oranzajiem,ne pelekajiem).Garsa zupai buus gandriz taada pati kaa lecu zupai.Tikai varot no zirniem,zupa ilgaak javara (ap 2 st).ja ...
Tieši no pelēkajiem zirņiem vai var arī no šķeltajiem dzeltenajiem?

denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 31.07.2010 01:47 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/07/2010 01:47:35 - Jolanta77 Rakstīja :
Tieši no pelēkajiem zirņiem vai var arī no šķeltajiem dzeltenajiem?

No pelekajiem nekad neesmu meginajusi,bet no dzeltenajiem gan!Tikai,kaa jau teicu-parastajaa katlaa tie loti ilgi javaara (lai zupa sanaktu lidziga turku lecu zupas konsistencei) un ik pa laikam japamaisa,lai nepiedeg ,jo zirni ir salidzinosi smagi un uz lielas uguns varot,tiem ir tendence nogulsneties un piedegt.

Un veel par lecaam runajot-oranzas turku lecas pie varisanaas atri sadalaas,bet tumsaas,piem.,pelekaas nee.Tumsaas leecas varisanaas procesaa ir izturigaakas un tik viegli nesadalaas. Tapeec salatos parsvaraa izmanto tikai tumsaas lecas,bet zupaas gan gaisaas,gan tumsaas!


denia
					Poste: 3924
denia (on-line)
Publicēts: 31.07.2010 01:51 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/07/2010 01:51:39 - Rakstīja :
Aizmirsu uzrakstit-zupai jebkuraa gadijumaa jasanaak tadai kaa virai (arii varot no dzeltenajiem zirniem).Un,jo sikaak zirni bus saskelti,jo atrak zupa bus gatava.Zirniem ir jaizskist pilnibaa!