Ir ļoti svarīgi nepārstāt uzdot jautājumus. Ne velti cilvēkam ir dota ziņkārība. /Alberts Einšteins/

- Figūras draudzeņu vakariņas (Ailenda)

Attēls 1/1
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
Ailenda
					Poste: 6
Ailenda (on-line)
Publicēts: 29.04.2010 16:25 | Atbildēt, citējot šo komentāru
29/04/2010 16:25:32 - Rakstīja :

Figūras draudzeņu vakariņas

Ja pazīstamais vakara nogurums nav atbaidāms, un ilgi darboties virtuvē šovakar negribas, gatavoju ātro, Figūras Draugiem un no izmaksu viedokļa draudzīgo maltīti.

Nepieciešams (1 gardēdim):

·        Saldētas pākšu pupiņas 200 g (1/2 no Hortex pakas, 24 kcal), ¼ sīpols – 0,75D

·        Tofu sojas siers 40 g (171 kcal, tam nav garšas, taču lieliski papildina dārzeņu ēdienus) – 1O

·        Garšvielas – indiešu 1t/k karijs, pavisam maz ajovans (ja pierasts pie latviešu garšvielām, tad diļļu, pētersīļu, seleriju, paprikas pulveris)

·        1 t/k eļļa – 0,5T VAI 1t/k gī sviests (attīrīts kausēts sviests, ja iepriekš nav izmantots, ir vērts pamēģināt – dod jaunas garšas izjūtas) – 0,5N

·        2 kliju sausmaizītes Mario (272 kcal, iegādājamas Maximas veikalos maizes daļā, ļoti izdevīgas, jo var gan cepeškrāsnī likt, gan sadrupināt kā pamatu želejai (Selgas cepumu vietā), gan svaigu piekost, 1 maizīte – 0,2L) – 0,4L

·        Kopā – 2,65 vienības

Pannā eļļā vai gī sviestā pacepina garšvielas, pievieno kubiņos sagrieztu sojas sieru un sakapātu sīpolu, lai tie uzsūc garšvielas ar visām krāsām. Tad pievieno saldētās pupiņu pākstis. Tā kā tās ir saldētas, sutināšanās laikā izdalās daudz ūdens, tādēļ papildu taukvielas nav nepieciešamas. Apcep 10 min uz vidējas uguns. Liek šķīvī un bauda kopā ar kliju sausmaizītēm, vakara tēju un mierīgām sarunām.

P.S. Ja ir liels rijīgums, dārzeņu daudzumu var palielināt, taču personīgā pieredze liecina, ka tad daļa ēdiena jāatstāj mājas rūķītim. Ēdiens ir ļoti sātīgs


vija (on-line)
Publicēts: 30.04.2010 12:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/04/2010 12:22:02 - Rakstīja :
Ailenda, vairākus gadus atpakaļ izlasot grāmatas par Tibetas mūkiem, pirmo reizi uzzināju par šo gī sviestu un tad meklēju receptes , kā to dabūt gatavu. Atradu internetā un pat ieliku FD recepšu sadaļā. Viņš ir īpaši vērtīgs, būtībā no sviesta palicis tikai nosaukums. Pēc dzidrināšanas iegūst ārstnieciskas īpašibas. Ja šo mūku galvenais ēdiens ir mieži un gī, bet kādas prāta spējas attīstītas šiem mūkiem.Es jau saviem paziņām reklamēju, bet atsaucība maza. Visiem šķiet ,ka dzidrināšana ļoti darbietilpīga.Pirktais gan ļoti dārgs, bet labs.Es šo gī lietoju visur. Man patīk tā īpašā garša.