- Fotoreceptes (Aneteka)
Attēls 6/12 Atpakaļ uz galeriju |
Komentēt šo attēlu
Lūdzu, ielogojieties
Aneteka (on-line) |
Publicēts: 06.02.2010 17:50 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
06/02/2010 17:50:26 - Rakstīja :
Sātīga, krēmīgi maiga un pasakaini garda - tādai jābūt īstai krēmzupai! Lūk, ko es pagatavoju no saviem šīs nedēļas atradumiem - topinambūriem!Topinambūru krēmzupa (2 porcijas - 2,75 V katra) 350 g topinambūru 200 g burkānu 50 g sīpolu (visi kopā - 2 DV) 1/2 buljona kubiņa (0,25 NV) 80 g Dzintars Light Klasiskais 7,5% (1,25 CaV) 2 bekona šķēlītes ~25 g (1TV + 1 OV) Dilles 1. Notīri topinambūrus, burkānus un sīpolus. 2. Sagriez dārzeņus, liec katlā un pārlej ar 250 g ūdens. Sautē mīkstus. 3. Gatavus dārzeņus sablendē, tad vēlreiz uzsildi. 4. Pievieno sieru un buljona kubiņu, kārtīgi samaisi. 5. Sausā pannā apcep bekonu. 6. Lej zupu šķīvjos, dekorē ar bekona šķēli un dillēm. Man ļoti garšoja! Tik ļoti, ka pavasarī obligāti dārzā stādīšu topinambūrus! |
||
E.S. (on-line) |
Publicēts: 10.02.2010 08:45 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
10/02/2010 08:45:03 - Rakstīja :
Klau, topinambuurs pie daarzenjiem vai tad iet? Cik es zinu, tas ir kartupeljveidiigais....
|
||
Aneteka (on-line) |
Publicēts: 13.02.2010 21:09 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/02/2010 21:09:35 - Rakstīja :
Nu, es tomēr vairāk sliecos domāt, ka burkānveidīgs dārzenis Topinambūrs ir saulespuķu dzimtas augs, 100g=31kcal. Ārkārtīgi veselīgs augs, pateicoties augstajam inulīna saturam |
||