- Vistas filejas galerts ar grillētas paprikas cepuri (Jolanta77)
Attēls 1/1 Atpakaļ uz galeriju |
Komentēt šo attēlu
Lūdzu, ielogojieties
Jolanta77 (on-line) |
Publicēts: 18.03.2013 14:59 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
18/03/2013 14:59:50 - Rakstīja :
Lieldienām par godu!
Vistas filejas galerts ar grillētas paprikas cepuri Nepieciešams: Vistas fileja 400g 4.5v; 800ml ūdens; Lauru lapas 3gb; Smaržīgie pipari 4gb; Melnie graudu pipari 5gb; Sāls. Gatavajai filejai rīvēts muskatrieksts pēc garšas; 30g 2v grauzdētu saulespuķu sēkliņu. Vispirms 15g želatīnu aplej ar 100ml ūdens. Vistas fileju aplej ar ūdeni, pievieno garšvielas un vāra gatavu. No vārīšanās sākuma 20min.Buljonam jāpaliek 400ml, kuram pievieno uzbriedināto, izkausēto želatīnu. Fileju sagriež sev vēlama izmēra gabaliņos, pievieno uz sausas pannas apgrauzdētas sēkliņas, pierīvē muskatriekstu un ja vēlās papildina vēl ar sāli un pipariem Paprikas cepurei: Paprika 400g 1.3v; Ķirbju eļļa 1t.k. 0.5v; Sāls; Pipari Papriku cepeškrāsnī uz restēm grillē līdz miziņa ir melna. Vajag apmēram 250 grādus. Sagrillēto papriku karstu uzreiz ieliek maisiņā un to aizsien ciet, labāk atdalīsies miziņa. Pēc 10min paprikai novelk miziņu, izņem sēklas un sagriež sīkos kubiņos, tad pievieno ķirbju eļļu, sāli un piparus pēc garšas. Paprikas masu ieliek to trauciņu apakšā, kuros recēs galerts. Uzlej buljona un želatīna maisījumu, tā lai papriku pārklāj pāris milimetrus un liek ledusskapī recēt. Kad paprikas kārta ir sarecējusi liek virsū sagatavoto filejas un sēkliņu maisījumu un pārlej ar atlikušo buljona-želatīna maisījumu un liek atpakaļ ledusskapī recēt. Skaitam vienības:Olb.- 4.5v; D- 1.3v; T - 2.5v. Kopā sanāk 8.3v uz 1kg galerta. 100g galerta tās ir tikai 0.85 v |
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 05.05.2013 00:21 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
05/05/2013 00:21:35 - Rakstīja :
Es taa veletos, lai kads man so pagatavo... mmmm galerti man vienmer loti garshojushi, tikai nekad neesmu taisijusi.
|
||