Klātbūtne - tas nozīmē vairāk nekā būt klāt. /Malkolms Forbs/

- Mājas aknu pastēte (Jolanta77)

Attēls 1/1
Atpakaļ uz galeriju

Komentēt šo attēlu

Lūdzu, ielogojieties
Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 26.08.2012 20:37 | Atbildēt, citējot šo komentāru
26/08/2012 20:37:32 - Rakstīja :

Šodien nolēmu piesmaržināt māju ar bērnības atmiņām, kad pēc cūku bērēm bija lielā kāpostu zupas katla vārīšana un noteikti karbonādes čurkstēja pannā, bet vēl nedēļai uz priekšu brokastīm tika vārīta garda aknu pastēte, arī galerts, protams, tauciņu tajos bija gana  Arī man šodien māja smaržoja kā senāk, arī garšo kā senāk, bet izdevās noturēties supermazā vienību daudzumā!!!!

 

Un tātad, visām kam garšo aknu pastēte, lai nevajadzētu izmantot nevajadzīgas našķu vienības un apēst lieku daudzumu E E E, iesaku nedaudz piepūloties izvārīt pašām gardu pastēti mājās, varu derēt ēdīs visa ģimene

 

Cūku aknas 240g 4v

Vistas stilbiņa gaļa bez ādas 120g 2v

Cūkas krūtiņa bez ādas 80g 2v

Sīpoli 100g 0.3 v

Lauru lapas 2gb

Smalkie pipari, sāls

Krustnagliņas 3 gb

Smaržīgie pipari 2 gb

Ķiploka daiviņas 3+3 gb

Ūdens 500 ml

Želatīns 5g + 50g ūdens

Želatīnu aplejam ar aukstu ūdeni 50g, atstājam uzbriest. Liekam aknas, vistu un krūtiņu (sgriež nelielos gabalos) katliņā kopā ar visām garšvielām, sīpoliem un ķiplokiem (3 daiviņas), pielejam ūdeni un uz lēnas uguns vāra visu gatavu(es vārīju 30 min). Šķidrumam katlā ir jāpaliek 200ml vārīšanās beigās.

Nogriežam uguni ļaujam karstumam noskriet 5 min, izņemam lauru lapas, smaržīgos piparus un krustnagliņas. Turpat katliņā pie pievienojam uzbriedināto želatīnu, izmaisam,lai izšķīst buljonā. Visus gabaliņus kopā ar buljonu un vēl trīs svaigām ķiploka daiviņām laiž caur gaļmašīnu, ja vēlas pavisam smalku pastēti, tad jāliek blenderī. Maisai vēl pēc garšas pievieno sāli, piparus,ja gribās pikantāku noteikti pielieciet vēl maltu ķiploku. Liekam atdzesēties un sastingt, un zinu,ka rīt no rīta man būs garda aknu pastētes maize ar Lāču rupjmaizi

 

Pats svarīgākais  Kopā sanāca 600g pastētes ar kopējām 8.3v un tātad 100g tās būs tikai 1.38  Nu labi noapaļojot 1.4

Lielisku Jums visām apetīti


Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 27.08.2012 10:28 | Atbildēt, citējot šo komentāru
27/08/2012 10:28:38 - Rakstīja :

Šorīt man  bija TIK garšīgas brokastiņas!!! Ēdu savu gatavoto aknu pastēti un baudīju, cik tā garda, kā arī priecājos par nelielo vienību daudzumu un tajā neesošajiem daudzajiem EEE  Tiešām iesaku Jums pagatavot to

Klāt piegrauzu skraukšķīgos mazsālītos gurķīšus  Tos gatavoju tā - nelieliem gurķīšiem nogriež abus galiņus. Uz 1kg gurķu ņem 1 ēd.k. sāls bez kaudzes, kādas 8 daiviņas ķiploku sagrieztas ripiņās un divas saujas sasmalcinātu diļļu. Visu saliek maisiņā kopā arģurķiem un liek ledusskapī, ik pa laika gurķīšus sakrata un pagroza maisiņu, lai vienmērīgi iesālās. Ja vakarā iesāla, tad no rīta jau var ēst, un sanāk gurķīši vienreizēji skraukšķīgi


auša
					Poste: 407
auša (on-line)
Publicēts: 27.08.2012 15:31 | Atbildēt, citējot šo komentāru
27/08/2012 15:31:21 - Rakstīja :
Paldies, Jolanta! Šobrīd ņemos ar gurķu konservēšanu, dažādu paveidu salātiem ziemai. Bet pēc šādas reklāmas sakārojās arī akniņas...

auša
					Poste: 407
auša (on-line)
Publicēts: 31.08.2012 14:04 | Atbildēt, citējot šo komentāru
31/08/2012 14:04:34 - Jolanta77 Rakstīja :
Klāt piegrauzu skraukšķīgos mazsālītos gurķīšus  Tos gatavoju tā - nelieliem gurķīšiem nogriež abus galiņus. Uz 1kg gurķu ņem 1 ēd.k. sāls bez kaudzes, kādas 8 daiviņas ķiploku sagrieztas ripiņās un ...
Līdz akniņam vēl neesmu tikusi, bet gurķīši izdevās ļoti gardi. Ēda visi, kam piedāvāju un...prasīja recepti. Paldies, Jolanta!

Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 03.09.2012 13:06 | Atbildēt, citējot šo komentāru
03/09/2012 13:06:11 - auša Rakstīja :
Līdz akniņam vēl neesmu tikusi, bet gurķīši izdevās ļoti gardi. Ēda visi, kam piedāvāju un...prasīja recepti. Paldies, Jolanta!
Nu prieks par gurķīšiem, bet tā kā šie jau iet uz beigām, tad jau drīz varēsiet ķertie pie akniņām

Figura12
					Poste: 1
Figura12 (on-line)
Publicēts: 20.09.2012 23:12 | Atbildēt, citējot šo komentāru
20/09/2012 23:12:43 - Rakstīja :
šodien taisīju aknu pastēti  - sanāca vienreizēji laba,paldies par receptiti!!!

Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 24.09.2012 22:01 | Atbildēt, citējot šo komentāru
24/09/2012 22:01:04 - Figura12 Rakstīja :
šodien taisīju aknu pastēti - sanāca vienreizēji laba,paldies par receptiti!!!
SUPER!!!! PRIEKS DZIRDĒT :))

Peperony (on-line)
Publicēts: 11.11.2012 08:03 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/11/2012 08:03:55 - Rakstīja :
 Es arī taisu pastēti, tiesa, man gan sanāk no meža gaļas to taisīt, bet ņam ņam ku garšiga. Un tā apziņa, ka tur nav neviena  E E E .....!!! Malacis

Peperony (on-line)
Publicēts: 11.11.2012 08:06 | Atbildēt, citējot šo komentāru
11/11/2012 08:06:39 - Rakstīja :
Jā....un es vēl, ja sanāk tā pavairāk bļodiņu, tad pāris iemetu saldētavā un ,kad sakārojās, tad velku ārā. Konsistence un garša nemainās, par vitamīniem gan nezinu. 

melllene
					Poste: 5249
melllene (vada grupu)
Publicēts: 13.11.2012 09:22 | Atbildēt, citējot šo komentāru
13/11/2012 09:22:11 - Rakstīja :
kolosalo. man uz sadu lielo darbu vel japaaugas pavarmakslaa.

Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 30.11.2012 09:56 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/11/2012 09:56:12 - melllene Rakstīja :
kolosalo. man uz sadu lielo darbu vel japaaugas pavarmakslaa.
Dacīt! Tev ir viss - recepte un apraksts gatavošanai, pašai vien jāatrod laiks un gribēšana, tā ka uz priekšu tik!

Jolanta77
					Poste: 1348
Jolanta77 (on-line)
Publicēts: 30.11.2012 17:36 | Atbildēt, citējot šo komentāru
30/11/2012 17:36:47 - Peperony Rakstīja :
Jā....un es vēl, ja sanāk tā pavairāk bļodiņu, tad pāris iemetu saldētavā un ,kad sakārojās, tad velku ārā. Konsistence un garša nemainās, par vitamīniem gan nezinu.
Par saldēšanu nebiju aizdomājuses :)