- Mājas aknu pastēte (Jolanta77)
Attēls 1/1 Atpakaļ uz galeriju |
Komentēt šo attēlu
Lūdzu, ielogojieties
Jolanta77 (on-line) |
Publicēts: 26.08.2012 20:37 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
26/08/2012 20:37:32 - Rakstīja :
Šodien nolēmu piesmaržināt māju ar bērnības atmiņām, kad pēc cūku bērēm bija lielā kāpostu zupas katla vārīšana un noteikti karbonādes čurkstēja pannā, bet vēl nedēļai uz priekšu brokastīm tika vārīta garda aknu pastēte, arī galerts, protams, tauciņu tajos bija gana Arī man šodien māja smaržoja kā senāk, arī garšo kā senāk, bet izdevās noturēties supermazā vienību daudzumā!!!!
Un tātad, visām kam garšo aknu pastēte, lai nevajadzētu izmantot nevajadzīgas našķu vienības un apēst lieku daudzumu E E E, iesaku nedaudz piepūloties izvārīt pašām gardu pastēti mājās, varu derēt ēdīs visa ģimene
Cūku aknas 240g 4v Vistas stilbiņa gaļa bez ādas 120g 2v Cūkas krūtiņa bez ādas 80g 2v Sīpoli 100g 0.3 v Lauru lapas 2gb Smalkie pipari, sāls Krustnagliņas 3 gb Smaržīgie pipari 2 gb Ķiploka daiviņas 3+3 gb Ūdens 500 ml Želatīns 5g + 50g ūdens Želatīnu aplejam ar aukstu ūdeni 50g, atstājam uzbriest. Liekam aknas, vistu un krūtiņu (sgriež nelielos gabalos) katliņā kopā ar visām garšvielām, sīpoliem un ķiplokiem (3 daiviņas), pielejam ūdeni un uz lēnas uguns vāra visu gatavu(es vārīju 30 min). Šķidrumam katlā ir jāpaliek 200ml vārīšanās beigās. Nogriežam uguni ļaujam karstumam noskriet 5 min, izņemam lauru lapas, smaržīgos piparus un krustnagliņas. Turpat katliņā pie pievienojam uzbriedināto želatīnu, izmaisam,lai izšķīst buljonā. Visus gabaliņus kopā ar buljonu un vēl trīs svaigām ķiploka daiviņām laiž caur gaļmašīnu, ja vēlas pavisam smalku pastēti, tad jāliek blenderī. Maisai vēl pēc garšas pievieno sāli, piparus,ja gribās pikantāku noteikti pielieciet vēl maltu ķiploku. Liekam atdzesēties un sastingt, un zinu,ka rīt no rīta man būs garda aknu pastētes maize ar Lāču rupjmaizi
Pats svarīgākais Kopā sanāca 600g pastētes ar kopējām 8.3v un tātad 100g tās būs tikai 1.38 Nu labi noapaļojot 1.4 Lielisku Jums visām apetīti |
||
Jolanta77 (on-line) |
Publicēts: 27.08.2012 10:28 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
27/08/2012 10:28:38 - Rakstīja :
Šorīt man bija TIK garšīgas brokastiņas!!! Ēdu savu gatavoto aknu pastēti un baudīju, cik tā garda, kā arī priecājos par nelielo vienību daudzumu un tajā neesošajiem daudzajiem EEE Tiešām iesaku Jums pagatavot to Klāt piegrauzu skraukšķīgos mazsālītos gurķīšus Tos gatavoju tā - nelieliem gurķīšiem nogriež abus galiņus. Uz 1kg gurķu ņem 1 ēd.k. sāls bez kaudzes, kādas 8 daiviņas ķiploku sagrieztas ripiņās un divas saujas sasmalcinātu diļļu. Visu saliek maisiņā kopā arģurķiem un liek ledusskapī, ik pa laika gurķīšus sakrata un pagroza maisiņu, lai vienmērīgi iesālās. Ja vakarā iesāla, tad no rīta jau var ēst, un sanāk gurķīši vienreizēji skraukšķīgi |
||
auša (on-line) |
Publicēts: 27.08.2012 15:31 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
27/08/2012 15:31:21 - Rakstīja :
Paldies, Jolanta! Šobrīd ņemos ar gurķu konservēšanu, dažādu paveidu salātiem ziemai. Bet pēc šādas reklāmas sakārojās arī akniņas... |
||
auša (on-line) |
Publicēts: 31.08.2012 14:04 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
31/08/2012 14:04:34 - Jolanta77 Rakstīja :
Līdz akniņam vēl neesmu tikusi, bet gurķīši izdevās ļoti gardi. Ēda visi, kam piedāvāju un...prasīja recepti. Paldies, Jolanta!Klāt piegrauzu skraukšķīgos mazsālītos gurķīšus Tos gatavoju tā - nelieliem gurķīšiem nogriež abus galiņus. Uz 1kg gurķu ņem 1 ēd.k. sāls bez kaudzes, kādas 8 daiviņas ķiploku sagrieztas ripiņās un ... |
||
Jolanta77 (on-line) |
Publicēts: 03.09.2012 13:06 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
03/09/2012 13:06:11 - auša Rakstīja :
Nu prieks par gurķīšiem, bet tā kā šie jau iet uz beigām, tad jau drīz varēsiet ķertie pie akniņām
Līdz akniņam vēl neesmu tikusi, bet gurķīši izdevās ļoti gardi. Ēda visi, kam piedāvāju un...prasīja recepti. Paldies, Jolanta! |
||
Figura12 (on-line) |
Publicēts: 20.09.2012 23:12 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
20/09/2012 23:12:43 - Rakstīja :
šodien taisīju aknu pastēti - sanāca vienreizēji laba,paldies par receptiti!!! |
||
Jolanta77 (on-line) |
Publicēts: 24.09.2012 22:01 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
24/09/2012 22:01:04 - Figura12 Rakstīja :
SUPER!!!! PRIEKS DZIRDĒT :))
šodien taisīju aknu pastēti - sanāca vienreizēji laba,paldies par receptiti!!! |
||
Peperony
(on-line) |
Publicēts: 11.11.2012 08:03 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
11/11/2012 08:03:55 - Rakstīja :
Es arī taisu pastēti, tiesa, man gan sanāk no meža gaļas to taisīt, bet ņam ņam ku garšiga. Un tā apziņa, ka tur nav neviena E E E .....!!! Malacis
|
||
Peperony
(on-line) |
Publicēts: 11.11.2012 08:06 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
11/11/2012 08:06:39 - Rakstīja :
Jā....un es vēl, ja sanāk tā pavairāk bļodiņu, tad pāris iemetu saldētavā un ,kad sakārojās, tad velku ārā. Konsistence un garša nemainās, par vitamīniem gan nezinu.
|
||
melllene (vada grupu) |
Publicēts: 13.11.2012 09:22 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
13/11/2012 09:22:11 - Rakstīja :
kolosalo. man uz sadu lielo darbu vel japaaugas pavarmakslaa.
|
||
Jolanta77 (on-line) |
Publicēts: 30.11.2012 09:56 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
30/11/2012 09:56:12 - melllene Rakstīja :
Dacīt! Tev ir viss - recepte un apraksts gatavošanai, pašai vien jāatrod laiks un gribēšana, tā ka uz priekšu tik!
kolosalo. man uz sadu lielo darbu vel japaaugas pavarmakslaa. |
||
Jolanta77 (on-line) |
Publicēts: 30.11.2012 17:36 |
Atbildēt, citējot šo komentāru
30/11/2012 17:36:47 - Peperony Rakstīja :
Par saldēšanu nebiju aizdomājuses :)
Jā....un es vēl, ja sanāk tā pavairāk bļodiņu, tad pāris iemetu saldētavā un ,kad sakārojās, tad velku ārā. Konsistence un garša nemainās, par vitamīniem gan nezinu. |
||