Rabarberu torte!
8 personām = 25 vienības
1 porcija = 3 Našķu vienības
500 g rabarberi
200 g cukura
25 g želatīna
60 – 80 ml ūdens
2 ēdamk. jāņogu želejas
Biskvītam:
3 olas + 3 ēdamk. cukura + 3 ēdamk. kviešu milti
100 g marshmallows (pastila)
100 ml vaniļas pudiņa vai 100 ml putukrējuma bez cukura
100 ml vaniļas pudiņa vai 100 ml putukrējuma bez cukura
Vaniļas cukurs, rīvēta citrona vai laima miziņa
Izcep biskvītu apaļā formā.
Marshmallows sagriež sīkos gabaliņos un samaisa ar putukrējumu vai pudiņu, ko kārto virs biskvīta. Rabarberus sagriež gabaliņos, savāra ar cukuru, pievieno jāņogu želeju un pievieno ūdenī izšķīdinātu un uzkarsētu želatīnu. Kad rabarberu masa sāk cietēt, uzmanīgi to pārlej pāri marshmallows kārtai un ievieto ledusskapī uz 2 – 3 stundām.
Dekorēšanai var izmantot drumstalas, vai bumbiņu saldējuma vai putukrējumu ar riekstiem.
Izcep biskvītu apaļā formā
Marshmallow sagriež sīkos gabaliņos un samaisa ar putukrējumu vai pudiņu, ko kārto virs biskvīta. Rabarberus sagriež gabaliņos, savāra ar cukuru, pievieno jāņogu želeju un pievieno ūdenī izšķīdinātu un uzkarsētu želatīnu. Kad rabarberu masa sāk cietēt, uzmanīgi to pārlej pāri marshmallow kārtai un ievieto ledusskapī uz 2 – 3 stundām.
Dekorēšanai var izmantot drumstalas, vai bumbiņu saldējuma vai putukrējuma ar riekstiem.
Lai labi garšo!




